Природният газ скача с 25% от юли

ДКЕВР прогнозира поскъпване на парното средно с 12 на сто
18 юни 2010 11:30,
97
Природният газ скача с 25% от юли
Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

Природният газ вероятно ще поскъпне с 24-25% от 1 юли, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Предложението на "Булгаргаз" е за увеличение на цената на природния газ с 29,6%.

По думите му ДКЕВР ще потърси резерви за по-малко поскъпване чрез намаляване на влиянието на курса на долара, обяви Семерджиев.

„Дори и при това положение много трудно ще бъде увеличението да е под 24-25 на сто“, каза той.

Още по темата

Ефектът от увеличението на цената на природния газ ще бъде смекчен за топлофикациите чрез повишаване на добавката в цената за произведената от тях електрическа енергия, допълни председателят на регулатора.

Според него средното увеличение на парното и топлата вода вероятно ще бъде с около 11-12 на сто.

Най-голямо ще е поскъпването на парното в двете най-големи топлофикации – София и Пловдив – средно с около 15%, а в Плевен и Бургас не се очаква цената да се промени.

Според Семерджиев цената на тока няма да се увеличи с повече от 2%.

Очаква се окончателното решение за цените да бъде взето на закрито заседание на ДКЕВР в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Без Шушолов по Шушоловски - Семерджиев = Шушолов
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те не казват "браво Борисов", а казват congratulations, оти он тая дума похава.Умен, по-умен, та чак тиква!
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този на картинката е Трайчова *** (слуга на EVN), наследник на Шушул(к)ов и с джоб парасъ от 7 000 лева.Иначе парите идват от монополистите, чийто интереси защитава.А българина?За българина има лаф свързващ го с "баене" на супата.
84
1
 
2
 
! Отговори
DOGAN преди 14 години
GOCE I OV4AROV , PODPISAXA DOGOVORA
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как е цената на газта в Гърция а и на бензина.Нали според оня *** Дянков не сме като гърците.След като в Гърция е още по скъпо ние защо плачем и против кого сме.Кой ни е кривия ,че не знаем какво вършим.Къде е Набуко в на ченгето тъпата тиква.
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Все още получаваме най евтиния газ в Европа но нали сме *** Русия ни е виновна.Има пазарна икономика а и го няма Тато да подпише за 20 г. безвъзмезна доставка.Гоце или Коце е виновен на лудия в главата.Русия си иска пазарната цена и коя е България та трябва още да ни храни.Виж как плащат Германия и Италия и тогава реви малоувнико.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да благодарим на ГОЦЕ подлогата, помияра проводник на ГАЗПРОМ и руската мафия в България.Да са ви честите новите цени на тока,бензина, газта и парното.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябвя да има бойкот на булгаргаз аз от другия месец минавам на алтернативни източници ,аиде много поздрави на булгаз
79
0
 
2
 
! Отговори
МИНА преди 14 години
Ами то винаги така се започва - повишаваме-тока.газа и т. н. т.А ние сме все същите ***.Както Каза БОЙКО-ние сме ДИСЦПЛЕНИРАНИ-такаче всичко приемаме .Знаетили че понякога много се ядосвам от това че сме толкова жалки същества.
78
0
 
3
 
! Отговори
NEKOV преди 14 години
JIVEA VUV FINLAND -E KAK TUKA NE VDIGAT CENITE I TOKA E PO EFTIN OTKOLKOTO V BG - PRAVITELSTVOTO IGRAE ZAEDNO S ENERGIINITE KOMPANII TO E QSNO , I ZASHTO NQMA DA SE STROI BELENE ZADA PLSHATAT BULGARTITE BEZYMNO SKUP TOK - BOKO I SIE GI BOLI FARA .SPASQVAITE SE BULGARI DOKATA E VREME
77
1
 
8
 
! Отговори
И аз искам протест преди 14 години
ама няма кой да го организира. Опозицията в народното събрание би трябвало да е активната в този момент, но не е, понеже всички са в кюпа. Всички са маскари. Явно трябва сами да се организираме. Затова предлагам в Неделя от 11ч. всички заедно да обсадим сградата на ДКЕВР на бул. Дондуков- 8! Който е съгласен, да идва! Дори само 100-200 човека да сме, пак е начало!!!
76
0
 
4
 
! Отговори
Язе преди 14 години
Що са ти протести и шествия?!? Ние сме дисциплинирани, както казва "Боко" и оня с не мутиралия глас. А Гръка нали е балама, та изправи на нокти Европа и си изкара некое друго евро... Ама ние сме добре, ние че се оправиме сами и европейските посланници па че кажат "браво Борисов" За което ми е през морково.
75
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 14 години
Язе викам, да дигнат тока и парното с по още 10% ама да сигнат и заплатите на работещите в тея прогнили компании... Така да се врътне малко кешовица из обикновенния народец, оти инак тия пари потъват некъде ми се струва.
74
0
 
6
 
! Отговори
ААААААААААА преди 14 години
НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ИСКАМ ПРОТЕСТИ ШЕСТВИЯ БУНТОВЕ НИЕ МИШКИ ЛИ СМЕ ИЛИ ДА ?????? СМЪРТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАЛАГАЩИ ГЕНОЦИД НА НАРОДА КОЙТО ГО Е ИЗБРАЛ ДА СЕ ОБЕСЯТ НА ПЛОЩАДА ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ *** !!!!!!!!
73
0
 
3
 
! Отговори
Настя преди 14 години
Добра идея:)
72
0
 
16
 
! Отговори
Потап преди 14 години
Аз имам една идея - що не идем всинца пред ДКЕВР (примерно милион-два души), за да ги ПОДКРЕПИМ и да им ПОМОГНЕМ да вземат ПРАВИЛНОТО решение!!!
71
1
 
7
 
! Отговори
хохо преди 14 години
Боко,Боко не разбра ли че си най-големият *** в тая държава или си ни подложил задниците на твойте далечни другарчета
70
0
 
5
 
! Отговори
Владо преди 14 години
Имам подарък за г-н Семерджиев, ето го:I--------------------I)))))))))))))))))))))))>------------------------Айде, уцели се с една дванайска, ще ти стане мнооооого топло!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
vsiako pravitelstvo v sveta kadeto se plashtat danazi nishto ne pravi po uvelicheniata, sashtoto tova sa si chisti pari sa tjah i gasovite kompanii sashtoto e s bensin i nafta i mnogo dr neshta
68
1
 
15
 
! Отговори
Боко преди 14 години
Поредния повод за всенародна радост ! Все така хубави новини всеки ден , радвайте ни ГЕРБ - вие сте нашата гордост...

Спонсорирани публикации