Природният газ скача с 25% от юли

ДКЕВР прогнозира поскъпване на парното средно с 12 на сто
18 юни 2010 11:30,
97
Природният газ скача с 25% от юли
Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

Природният газ вероятно ще поскъпне с 24-25% от 1 юли, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Предложението на "Булгаргаз" е за увеличение на цената на природния газ с 29,6%.

По думите му ДКЕВР ще потърси резерви за по-малко поскъпване чрез намаляване на влиянието на курса на долара, обяви Семерджиев.

„Дори и при това положение много трудно ще бъде увеличението да е под 24-25 на сто“, каза той.

Още по темата

Ефектът от увеличението на цената на природния газ ще бъде смекчен за топлофикациите чрез повишаване на добавката в цената за произведената от тях електрическа енергия, допълни председателят на регулатора.

Според него средното увеличение на парното и топлата вода вероятно ще бъде с около 11-12 на сто.

Най-голямо ще е поскъпването на парното в двете най-големи топлофикации – София и Пловдив – средно с около 15%, а в Плевен и Бургас не се очаква цената да се промени.

Според Семерджиев цената на тока няма да се увеличи с повече от 2%.

Очаква се окончателното решение за цените да бъде взето на закрито заседание на ДКЕВР в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
фукльо преди 14 години
Дупе дан ие яко от сега, нататък! Дигне ли се газта, петрола, всичко скача. Но и долара рязко пое, нагоре, така че има и някаква логика. Въпроса е, че ние не взехме мерки да компенсираме тоя скожк, с алтернативни горива или покупка на долари. Е, държавата да му мисли! Лошото е, че пак ще ни теглят главите. При всяко скачане на газта, вдигаха и цените, досега. Лоша работа!
46
0
 
7
 
! Отговори
Angel преди 14 години
Както и аз , така и всички вие много бухме се езарадвали да чуем "ЗАПЛАТАТА СЕ УВЕЛИЧАВА С 25%" вместо това всичко друго се увеличава, но не и запалтата.....!!!! не знам , може и би така ми се струва но капитализма леко по леко си отива, показа много недостаци , но за сажаление още не е измислен негов заместител.... Пусти да останат тия Финикиици , от както измислиха парите , *** амамата на всичко... :D:D:D:D:D:D
45
1
 
1
 
! Отговори
Прекупвач преди 14 години
Айванчо, аз помислих, че е от смЯх, ама щом е от смЕх, не се тревожа. Каквото и да е състоянието, нищо не оправдава поскъпване с около 1000 пъти. Да не би технологичните разходи за добив и пренос на хиляди километри + включена печалба да са 1000 пъти по-малки от техн. разходи в БГ ???
44
0
 
9
 
! Отговори
Даола преди 14 години
Големи некадърници са тези узаконитени на спекулативни цени от ДКЕВР. какви заплати лапат ?Всъщност те придават законен вид на незаконни деяния - това в друга държава е подсъдно.Ние нямаме силнии граждански сдружения, които да разполагат с добри юристи - инче монополистите в енергетиката не биха се подигравали така с народа на България.
43
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 14 години
Добре,че свалихме радиаторите на Топлофикация -София-мошеническо и измамно дружество!Климатика поне и охлажда
42
0
 
11
 
! Отговори
ние преди 14 години
Докога подобни номенклатури ще клатят икономиката на България. Няма ли алтернативно гориво топлофикация. Едно си знае баба едно си бъбри. Намерете млади способни хора за да помогнат на държавата и народа. От тези номенклатури нищо не става.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я по-добре си направете справка колко струват горивата в съседните държави-Гърция ,Турция ,Сърбия Румъния.после пак се упражнявайте тук.Цената е такава и плащате.Който не иска не се купува или си намира по-евтино ако може.Аз работя с руски каучуци-поскъпнаха с 1.5 лв на кг за половин година.Така ще е като Бойко се дърви на Русия и се прави на по-американец от американците и по-европеец от европейците
40
1
 
3
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
мухахахахаха :) ще ме скъсаш от смех :))) вземи се научи за какво състояние на газта иде реч при тези 1000 куб.м
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Истинският премиер е Вальо Златев (Лукойл) сети се защо е така и държавата не прави нищо!
38
0
 
22
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Хора, защо за пореден път се оставяме да ни лъжат? Докога ще търпим това. Цената на петрола пада, а у нас цената на горивата се вдига. На мймуни ни правят а ние търпим. Какво още трябва да стане, може би когато вземат и залъка от устите на децата ни тогава ще реагираме, но ще е късно.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
боко, боко, ще уморите народа, ейййй! много е зловещ този кръг "глобална българия" - гергов, прокопиев, бориславова и тяхното политическо отроче бате боко тиквата. и докато лапат, дерат кожиците на обикновения човек, тиквата изпълнява и паралелна поръчка - абсолютна индулгенция за онези, на които им разтриваше ушите! та нима след мандата на пожраната команда някой ще посмее да каже и думи против царюхата и комуноидите - след като бойко справедливия не ги наказа - значи са чисти! ах, бойко!
36
1
 
11
 
! Отговори
Лапач Прекупвачов преди 14 години
Пропагандата в България успява да убеди населението, че газта трябва да поскъпне с десетки проценти. Абе, 500$/1000 куб.м. = 500$/1 000 000 литра = 0,0005$ / за литър. По бензиностанциите метана и пропан-бутана са по лев и нещо. ТЕЦ-овете пък се оплакват, че не могат да си платят газта. Вероятно до тях стига на "по-пазарна" цена, отколкото влиза в БГ. Къде, аджеба, отива разликата в цената от входа на газта до потрябителя? Става дума за много милиарди, годишно !! Кой ги изцоцва от народа?
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Очаква се окончателното решение за цените да бъде взето на закрито заседание на ДКЕВР в края на месеца.БОЙКО ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ, ПО- ЛОШ СИ И ОТ КОМУНИСТ.АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ЗАКРИТИ ЗАСЕДАНИЯ
34
0
 
9
 
! Отговори
Той преди 14 години
Да те питам само, къде беше Трайчо да хеджира валутния риск?!!!!! След като знае, кога и колко се плаща за газ, за опционне пазар не е ли чувал!!!!!! С цената на опцията и застраховката, поскъпването щеше да е не повеч от 3-4%!!!!!Обаче не наш трайчо не знае какво е опция или не е искал застраховка!!! Стига вече оправдания, то не бе тройна коалиция, то не бе долар то не бе разместване на планетите!!! След като не могат и не знаят да си ходят!!!!
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СКАПАНА ДЪРЖАВА. Когато барел бензин на световната борса беше 150 долара, по нашите бензиностанции плащахме по 2.20 за литър. Сега е 78 долара и пак плащаме по 2.20лв. Къде е логиката. ВСИЧКИ СА МОШЕННИЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА АМА НИЕ СИ МЪЛЧИМ. КАТО СИ МЪЛЧИМ, ЩЕ НИ ЯЗДАТ И ДОЯТ.
32
0
 
13
 
! Отговори
не разбираш преди 14 години
Абе човек,хората искат обяснение защо когато долара падаше не свалиха цените с обяснението че е скъпо еврото и по този начин се опитват да ни направят на маймуни ,но с теб са успели.
31
0
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 14 години
симпатяга, аз търгувам с фючърсни контракти на петрол и цената на петрола падна от 87$ за барел на 76$. Де факто имам близо 12-13% спад в цената на петрола съответно и газа. Логиката е горивата да поевтиняват. Просто в България някой доста *** от всичкото това - да будалкат простия народ.
30
2
 
7
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
Няма Газпром............. няма Мазпром.......................... няма долар, няма моляр,за нивото на цените има КОНКУРЕНЦИЯ или МОНОПОЛ е това е :)
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В ей такива моменти синдикатите трябва да развяват байряка . Само че при нас синдикатите ги има само на думи.
28
0
 
16
 
! Отговори
Малее преди 14 години
Стига сте ревали бре.Искахте Боко, получихте го. Самият той го каза по Нова ТВ тази сутрин. Кой каквото си е дробил да си го сърба. И още по -лошо ше става., бъдете сигурни.

Спонсорирани публикации