Природният газ скача с 25% от юли

ДКЕВР прогнозира поскъпване на парното средно с 12 на сто
18 юни 2010 11:30,
97
Природният газ скача с 25% от юли
Ангел Семерджиев. Снимка: БГНЕС

Природният газ вероятно ще поскъпне с 24-25% от 1 юли, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Предложението на "Булгаргаз" е за увеличение на цената на природния газ с 29,6%.

По думите му ДКЕВР ще потърси резерви за по-малко поскъпване чрез намаляване на влиянието на курса на долара, обяви Семерджиев.

„Дори и при това положение много трудно ще бъде увеличението да е под 24-25 на сто“, каза той.

Още по темата

Ефектът от увеличението на цената на природния газ ще бъде смекчен за топлофикациите чрез повишаване на добавката в цената за произведената от тях електрическа енергия, допълни председателят на регулатора.

Според него средното увеличение на парното и топлата вода вероятно ще бъде с около 11-12 на сто.

Най-голямо ще е поскъпването на парното в двете най-големи топлофикации – София и Пловдив – средно с около 15%, а в Плевен и Бургас не се очаква цената да се промени.

Според Семерджиев цената на тока няма да се увеличи с повече от 2%.

Очаква се окончателното решение за цените да бъде взето на закрито заседание на ДКЕВР в края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
9
 
! Отговори
ami преди 14 години
Ами вземи си Бойо и семахайте от тука. Аман от тоя *** и такива като тебе на неговото интелектуално равнише!!!!!
66
0
 
2
 
! Отговори
Gospodinow преди 14 години
Obqsnenie ima.Turcite chakat na granicata i kato se izkupi zemqta shte gi pusnat tuka i shte obqvqt nezavisimot v polovina bylgaria.
65
0
 
3
 
! Отговори
Gospodinow преди 14 години
Vreme e da se izleze na prostest, ama ne mylchaliv a da ima boi , kamanaci i trypove.Trepesh ima nqma 200 deputati , idvat drugi trepesh i tqh i 3titie deto shte doidat malko shte se zamislqt kakvo shte pravqt.
64
4
 
2
 
! Отговори
BGGF преди 14 години
Samo MONOPOL!!
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма случайни неща в тая държава, нито пък Бойко ще е чак така *** и няма да проумява неща които и на децата вече са ясни. Всички са в кюпа и лапат каквото е останало в паницата явно. Друго обяснение няма за тоя грабеж! Цената на газта и тока разбира се се качва само в България. И долара и цените на газта са на равнище от 2003, но цената на газта и тока в страната ни не. Всичко е с цел да се източи и частния бизнес (Държавата почти я източиха вече) и спестяванията на населението.
62
0
 
15
 
! Отговори
1+1=хуй преди 14 години
"Най-голямо ще е поскъпването на парното в двете най-големи топлофикации София и Пловдив средно с около 15%, а в Плевен и Бургас не се очаква цената да се промени." добре де, как така? увеличение от 25% на цената на газа не засяга Плевен и Бургас? дначи те досега са НАДВЗИМАЛИ по 15% и повече на месец от всеки свой клиент! иначе няма логика... има ли кой да пита защо се получава така???
61
0
 
13
 
! Отговори
СТИГА МОНОПОЛ преди 14 години
Защо закона гарантира МОНОПОЛА,я да се премахнат всички лобистки закони и закончета и тогава ще дойде видов ден.Сега в БГ е гарантирана печалбата без конкуренция на ТОПЛОФИКАЦИЯ,ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ фирми,ТЕЛЕФОННИ фирми и СЕДЯЩИ НА ЕДНА ТРЪБА ЗА ГАЗ фирми.Що никой не вдигна цената на хляба,на брашното ,на кабелните оператори,на интернет доставчиците,щото има конкуренция а не мафия.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази комисия трябва да буде закрита..тя не защитива потребителите а картели и лобита.
59
0
 
13
 
! Отговори
A4o_4uka4ooo преди 14 години
абе има некаква грешка , управлявашите са имали впредвид , че увеличават запалтата с 25 % , ама пресата е разбрала погрешнооо..... :D:D:D:D:D:D Идват тежки времена.....Боже пази България както от външните и врагове, така и от тез дето живеят тук и без срам се наричар българи....!!!!
58
1
 
4
 
! Отговори
an преди 14 години
KAZVA ZA PO GOLQM PROCENT, POVI6ENIE NA CENITE. A SLED TOVA U6 GO NAMALQVA. A VAV DEISTVITELNOST SI VDIGAT TO4NO TOZI PROCENT, DETO SA SI GO NAMISLILI. ZA TOKA 6TQHA DA GO NAMALQVAT, A SEGA 2 PROCENTA NADARVEN. EB.ANETO NA TAQ NACIQ 6TE PRODALJAVA O6TE 100 GODINI. ZA6TOTO 4AKAT, NQKOI DA GI OPRAVI.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблем е, че и заводите и индустрията ни няма как да хеджират, защото докато в цяла Европа цените падат от 2 години, тук се качват. Тоест, как да хеджират газта например, като няма грам пазарна логика в цените на горивата и тока в България?! Това както виждаме, разката тотално всякаква индустрия в страната. За планиране на приходите в индустрията пък да не говорим! Как да планираш нещо ако си производител, като току излезе някой гьотферен и изръси, че пак ще има покачване, я защото доларът се качва, я защото пада.Отделно, всичко това нагнетява инфлация в кризата и само за Април заради тока и газта имаме 2,1% месечна инфлация и 8,1% годишна на производството. Аз се чудя, как смятат се прави индустрия? На спиртник и свещи ли? Или целта е да няма индустрия и абсолютно всичко да се внася като в Сомалия?! Само, че с какви пари???И колко си мисля ще удържи още Барутния Борд, преди да се взриви, защото сега инфлацията го опъва и опъва и все някога летвата ще се счупи. 2,1% месечна инфлация (!!!) и то в условия на огромна криза, над 10-% официална безработица и още поне толкова неофициална), при намаление заплати и бой за кофичка кисело мляко от 9 стотинки, а тия искат още и още качване на цените и от там още стагфлация. Само някой да не повярва, че левът ще издържи, или, че сме финансово стабилни, като страната се източва яко всеки месец с милиони и милиарди с цени на ток, газ и горива.
56
0
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
абе човек, тия 1000 куб. м. не са като ония на бензиностанцията :))) има достатъчно литература по въпроса в и-нет прочети осведоми се и тогава пиши :))) иначе не оправдавам поскъпването но то е резултат от монопола и липсата на конкуренция
55
0
 
9
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Не е ли време да вдигнете пенсиите и заплатите на хората, без ***.т.е помощи, те и без това ток и вода не плащат и получават повече помощи от нас!
54
0
 
9
 
! Отговори
констататор преди 14 години
вапрос до ИЗМАМНИКА ОТ СНИМКАТА - когато цената на долара падна, зашо цените на горивата скочиха за пореден път? според мен този *** е поредниа измамник по веригата и говори само глупости които му се свегдат периодично срешу сатветната комисионна! обградени сме от *** нагли и корумпирани ***!!!
53
8
 
2
 
! Отговори
norm преди 14 години
47,нека ти припомня,че сега кействащия договор за доставка на газ от Русия бе достолепно подписан от явно любимите ти Румен Овчаров в единодействие с Първанов и настойника му Путин.Бойко няма вина за това,не му я приписвайте.Русия си гледа интереса и това е нормално,но защо и нашите червени другари толкова държат на "вечната дружба",а не на родния интерес.Я си припомни,че и по време на управлението на тройната коалиция цената на газа,оттам и но отоплението,непрекъснато растяха.
52
0
 
3
 
! Отговори
фукльо преди 14 години
Цената тна газта я определят страните производителки и износителки на суровината + пазарното търсене на това. И понеже не можеш да не ползуваш газ и нефт, то те са и вид монополисти. на световните пазари цената скочи. Същевременно запасите в САЩ са се повишили. Понякога има странни разминавания в критериите за определяне на цената, но това не е един фактор. Чудното е, че това се прави м момент, на световна криза, когато производството реално е под натиск, поради пренасищането.
51
1
 
2
 
! Отговори
Gospodinow преди 14 години
ne si chel vnimatelno , toi kaza zaradi povishenieto na dolara ;) Kupuvame gas ot rusiq dolari :)))
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този господин хубаво ни снесъл "добрата" новина, обаче да беше казал аджиба, защо ще поскъпва природния газ? Защо Булгаргаз ще повишат цените?! Странни неща стават. Специално заради тази новина прегледах новинарски статии тези дни, никъде не открих Газпром да повишава цената на горивото, с което би се обяснило повишаването на цената, но при положение, че покупателната цена е непроменена... За шарани ни взеха Боко и разните му министърчета.
49
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 14 години
Прав си! дори да ес отказах от парното и да свалих радиаторите пак идва такса мощност,която начисляват незаконно и без право на избор! Мошеници!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма хора увеличение на заплата има смърт за Българина!

Спонсорирани публикации