Природният газ поскъпва с близо 25%

С близо 12 на сто средно за страната скачат парното и топлата вода
28 юни 2010 18:02,
343
Природният газ поскъпва с близо 25%
Снимка: Булфото

Природният газ поскъпва с 24,63% от 1 юли.

Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на закритото заседание.

Увеличението е спрямо сега действащата цена на синьото гориво - 435,30 лева за хиляда кубически метра газ.

От юли 1000 куб. м газ ще струват 542,50 лева.

Още по темата

С близо 12 на сто поскъпва парното и топлата вода средно за страната.

Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев след приключване на закритото заседание на комисията и окончателното приемане на новите цени на газ, парно и ток.

При определянето на цените на парното е имало индивидуален подход, направени са изчисления и оценки за всяка топлофикация поотделно, обясни Семерджиев.

Едно от най-големите увеличения е за "Топлофикация София" - с 18,6 процента.

Поскъпването на топлата вода за "Топлофикация Пловдив" е с 13,30 процента, за "Топлофикация Плевен" - с  0,17 процента, за "Топлофикация Русе" - с 15,89 процента.

В Бургас клиентите на топлофикация ще плащат само с 0,03 процента повече за услугата топла вода, във Варна поскъпването е 6,44 процента, във Велико Търново - 9,67 процента.

Най-много ще плащат за топла вода във Велико Търново, където цената на топлоенергията и топлата вода става 106 лв. за мегаватчас.

Цената на "Топлофикация Пловдив" е 88,58 лв.

Най-евтина ще е топлата вода в Бургас - 67 лв., и в Плевен - 68 лв. за мегаватчас.

Токът в цялата страна поскъпва с под 2 процента от 1 юли. Увеличението за клиентите на ЧЕЗ ще бъде средно с 1,88 процента, за клиентите на ЕВН -  1,39 процента, а за тези, обслужвани от Е.ОН - 1,86 процента, обяви Семерджиев.

Той коментира, че за пръв път е уеднаквено е съотношението в цените на дневна, нощна и върхова тарифа за трите дружества. Повече се увеличава цената на нощната електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Още един psy болен,които си излива шизофренията в БГ блогове!Абе болнав ти ще измениш БГ история,според теб турците или евреите ли ни освободиха!!Намери си ама най добрият psy
303
1
 
5
 
! Отговори
&&& преди 14 години
Ако боко е могъл да намери газ от друго место сега нямаше да вдига газта с 25%!!Цяла европа лиже *** на русия защото са зависими,боко се правеше на голяма работа.Лошото е че народа пак ще плати сметката,ама нали тоя народ си го избра.Затягайте коланите,25% са извънредно много,и много скоро дори герберските фанатици ще изреват,защото боко няма да им плати фактурата
302
1
 
8
 
! Отговори
&&& преди 14 години
Защо сте разочаровани!!Какво очаквахте от 1 пожарникар,марионетка на ЦРУ!!??В никоя западна държава новото правителство не обвинява предишното,а търсят начини да се справят,тоя ни надува главите с Серго,овчаров,царя т.н.Опозицията в Франция подготвят манифестации за 3% а 25% в БГ са убийствени за народа
301
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак ли трябва да уча Булгаргаз, Овергаз и Газпром на икономика? След преминаване на определена цена на стоката, продажбите падат и финансовия резултат е по-лош от този преди повишението на цените.
300
0
 
8
 
! Отговори
iii преди 14 години
Отказвам топлото искам да ям................
299
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Трябва да страдаме, защото в България продължава да се пропагандира комунизма.Все едно в Германия да започнат да жалят по фашизма и сладура Хитлер.
298
1
 
12
 
! Отговори
коки преди 14 години
Ние ще умрем, ако това стане!!! Явно някой си мислят, че българина взима по 3000 лв. и нагоре заплата, а не по 300
297
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, тия май сериозно искат да фалират! Защото то си е ясно какво ще стане, никой вече няма да може да плаща, дори и да има желание! И тогава цялата им система ще рухне, ама то алчност, бе! Сакън да не се минат и да не получат по-малко пари! А народа, да ... супата с тия замръзени и орязани заплати! За пенсии дори не говоря, че за пенсионерите това да имат парно отдавна се е превърнало в недостижима мечта и спомен. Че колко от тях могат да си го позволят? То от необходимост стана лукс!
296
0
 
16
 
! Отговори
ми преди 14 години
ПОРЕДНИЯ ГЕНОЦИД!!! За да не фалира булгаргаз да фалира държавата. Дайте направо да я затворим тая държава и да се приключва. Не може да ми обяснявате, че тец-овете не могат да си покрият разходите по производството на ток, който продават на нек, и за това не си плащат газта, която използват, за да го произвеждат тоя ток. Ами щом е така, значи предприятието е нерентабилно и трябва да се затвори. Стига сме поддържали изкуствено някакви фирми, които на всичкото отгоре биват ограбвани постоянно.
295
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Господа, защо вярвате на каква цена се купува газта? При толкова лъжи от всички, без цвят и партия, защо това да е истина? Цените не са ли корпоративна тайна? Кого заблуждавате господа, или каквито сте там(другари, приятели, врагове и...). И на мен ми трябват пари, ама не се занимавам с държавен рекет. И тази комисия като е държавна, не защитава ли интереса на управляващите? Глупаците свършиха! Измислете друго!
294
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Договорите за газа кои ги праву уважаеми другари? Сега търсите вината в дянков и костов?
293
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво следва: всички цени нагоре,отказ от парното масово, което ще доведе до поскъпване на парното, следващ ход е увеличаване цената на горивата. иначе данъците не се пипат! Да, ама НЕ, беше казал някой! ДДС - не е ли данък г-н Дянков? Намаляване на потреблението в следствие високите цени и скоро пак ще омайвате народа за вдигане на цените. Вървите бързо към Виденов господа!!! Изхода-печатете пари, сиреч ИНФЛАЦИЯ!
292
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има начини да се намали цената на газа - просто се вдигат транзитните такси.
291
0
 
10
 
! Отговори
ЕДИН преди 14 години
Петрола пада газа и тока се вдигат а на нас все ни е до мъдете. На нито една бензиностанция не е намален бензина нито дизела нито газта а ние само се хващаме за големите пръсти на краката и винаги сме в гаубична поза. Докога???
290
1
 
19
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
В Германия плащат по 140 долара за газ, докато в България 350. И преди малко шефа на Булгаргаз се оправда като каза че не сме били ние с най-скъпата газ в Европа а в Турция плащали повече и от нас. Това е най-смешното оправдание което съм чувал.
289
0
 
27
 
! Отговори
толерантен преди 14 години
Тия *** искат да ни унищожат. Докато не ни уморят няма да мирясат. Трябва целият народ да се вдигне като в Гърция и да помете цялата пасмина, която 20 години системно и целенасочено ни унищожава.
288
0
 
9
 
! Отговори
Защо така преди 14 години
Увеличени от ГЕРБ глоби на КАТ 100 % осигуровки на само осигуряващи се 60 % въведени глоби за неплащане хиляди левове променен НПК за лесно събиране от БЕДНИТЕ за ЦЕНИТЕ ви е ясно ! Виновни няма защото никои не е осъден
287
7
 
6
 
! Отговори
Лъжи преди 14 години
Мили деца Торбалан пардон Станишев изяде баницата сега вие ще плащате !Лъжат ни като деца и нагло ни ограбват
286
1
 
24
 
! Отговори
Беден Гладен преди 14 години
ГЕРБ предвидиха това увеличение и още миналата година промениха НПК така ,че да може принудително да се събират задължения чрез отнемане на имущество тъй като те са същите като предишните дори и по лоши всичко е един цирк които продължава 20 г за да може да ни ограбват по лесно държавното сега с тия високи цени и частното ще мине в техни ръце !Гарантирано от ГЕРБ високи глоби,цени и осигуровки смърт на бедния народ
285
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъпият народ избра Боко...Сега да му търпи *** управление...показните акции за залавяне на дребни мошеници и неадекватната му външна политика! Ако някой се сеща дори за едно добро и полезно нещо, което Боко е направил за обикновения българин,нека го сподели във форума. Аз не се сещам !

Спонсорирани публикации