Природният газ поскъпва с близо 25%

С близо 12 на сто средно за страната скачат парното и топлата вода
28 юни 2010 18:02,
343
Природният газ поскъпва с близо 25%
Снимка: Булфото

Природният газ поскъпва с 24,63% от 1 юли.

Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на закритото заседание.

Увеличението е спрямо сега действащата цена на синьото гориво - 435,30 лева за хиляда кубически метра газ.

От юли 1000 куб. м газ ще струват 542,50 лева.

Още по темата

С близо 12 на сто поскъпва парното и топлата вода средно за страната.

Това заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев след приключване на закритото заседание на комисията и окончателното приемане на новите цени на газ, парно и ток.

При определянето на цените на парното е имало индивидуален подход, направени са изчисления и оценки за всяка топлофикация поотделно, обясни Семерджиев.

Едно от най-големите увеличения е за "Топлофикация София" - с 18,6 процента.

Поскъпването на топлата вода за "Топлофикация Пловдив" е с 13,30 процента, за "Топлофикация Плевен" - с  0,17 процента, за "Топлофикация Русе" - с 15,89 процента.

В Бургас клиентите на топлофикация ще плащат само с 0,03 процента повече за услугата топла вода, във Варна поскъпването е 6,44 процента, във Велико Търново - 9,67 процента.

Най-много ще плащат за топла вода във Велико Търново, където цената на топлоенергията и топлата вода става 106 лв. за мегаватчас.

Цената на "Топлофикация Пловдив" е 88,58 лв.

Най-евтина ще е топлата вода в Бургас - 67 лв., и в Плевен - 68 лв. за мегаватчас.

Токът в цялата страна поскъпва с под 2 процента от 1 юли. Увеличението за клиентите на ЧЕЗ ще бъде средно с 1,88 процента, за клиентите на ЕВН -  1,39 процента, а за тези, обслужвани от Е.ОН - 1,86 процента, обяви Семерджиев.

Той коментира, че за пръв път е уеднаквено е съотношението в цените на дневна, нощна и върхова тарифа за трите дружества. Повече се увеличава цената на нощната електроенергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
14
 
! Отговори
И по-зле може преди 14 години
Бойко ако продължава с алчноста си скоро ще ядеме дървото.Не може за Бургас - Александропулус,подписали сме договор пък сега "нямаме пари" да го изпълним.Отказва да изпълни подписани договори,ще трябва да плащаме и десетки милиони обезщетение,отказваме се от влияние,а пък има пари(милиони) за увеличаване на рейнджърите в Афганистан(чисто американски интересе)...то е направо смешно.
283
4
 
14
 
! Отговори
ОтричатеСеОтИсторият преди 14 години
Дълбоко в себе си всичките сте турци...плюете по Русия при всяка възможност,а ако не беше тя,сега щяхте да се казвате Хасан,Азис,Ахмед и т.н. ако въобще бяхте живи.Истински българин никога няма да плюе по Русия.А и това,че някаква партия и някакви хора използват настроенията в пенсионерите,не значат нищо.Те всички лъжат,всички партии крадат,но това не значи,че Русия,САЩ,Турция и т.н. са нищожни страни.Но със седесарите става още по-зле,те се отричат от историята заради парите.Костов е пример
282
14
 
3
 
! Отговори
Студентка преди 14 години
Ейй, омръзна ми да чета някакви злобни коментари и то дори не във връзка със статията!!! Не ви ли писна да сте груби, песимистични и комплексирани! Айде бачкайте си здраво, ако ли не - хващайте пътя - свят ГОЛЯМ! Заради това отношение към всичко ...отишли сме преждевременно на кино!
281
0
 
4
 
! Отговори
за 278 преди 14 години
чисти ариици няма, сигурно си чувал.........а си има генни изследвания които показват, какви сме.........само че не ги публикуват........ а за дащност не ми говори, явно нямаш опит с други
280
1
 
3
 
! Отговори
за 286 преди 14 години
първо не сме толкова интересни и второ никой няма да ни смаже--турско робство , комунистически режим и пак сме тук...........ама някои сте си смазани отзад
279
3
 
1
 
! Отговори
за 288 преди 14 години
гайдар за кавали по-добре да не говори, че гайдата има повече от един :)))
278
8
 
5
 
! Отговори
za 287 преди 14 години
Благодарение на ***, които крадат от 1985 та досега сме в незавидно положение ........айде стига пропаганда .......беж обратно в дупката
277
3
 
8
 
! Отговори
Гайдар преди 14 години
Тези като *** костоф и мутрата боко,които правят кавали на хамериканците-да внесат от сащ газ (без пари),а не само да им дава ***!
276
4
 
7
 
! Отговори
Благодарете на САЩ преди 14 години
Проумейте го,че нямаме НИЩО общо със САЩ.Никога не сме имали и никога няма да имаме.Само по-зле може да ставаме,ако заради чисто американските интереси излагаме на опасност нашите български интереси.Преди 20 години беше приет АМЕРИКАНСКИ план за развитие у нас.Е след този план България бавно се разрушава.Благодарете на американците за незавидното ни положение.
275
5
 
12
 
! Отговори
Ако Русия реши преди 14 години
Ако Русия реши ще смачка България,но не го прави,въпреки че ние правим каквото каже САЩ.Отказваме подписани договри с Русия,изгодни за България,със глупави популистки оправдания.Ако САЩ беше на мястото на Русия отдавна щеше да ни смаже с такава зависимост каквато ние,а и още много други страни имат от Русия и ресурсите и.
274
16
 
4
 
! Отговори
СТАМБОЛОВ преди 14 години
СЕГА Е МОМЕНТА ДА БЪДАТ БИТИ ВСИЧКИ ИМПЕРСКИ МЕКЕРЕТА ОБВЪРЗАЛИ СТРАНАТА С РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.ЗАЩО В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ НЕ ПОТЪРСИХА АЛТЕРНАТИВИ? СЕГА ПАК ЩЕ ПЛАТИТЕ ВИЕ ДРАГИ"ВЕРВАЩИ"СЪНАРОДНИЦИ.С ВАШИТЕ ПАРИ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ НА НАЦИОНАЛНИТЕПРЕДАТЕЛИ. ДОСТАЪЧНО СА ВИ МАРОДЕРСТВАЛИ. ВРЕМЕ Е ДА СИ ПЛАТЯТ ПРИТОВА С ЛИХВИТЕ. А ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНИ НУЖДИ УПРАВЛЯВАЩИТЕНЯМАТ ПАРИ.ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО. ВЕЧЕ 66 ГОДИНИ НЯМА НИЩО НОВО. ОБИКНОВЕН КОМУНИЗЪМ.......
273
1
 
8
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
За съжаление отдавна свърши евтиното топло от Русия. Сега вече и Русия са капиталисти и ще ни одерат кожата. Ще си плащаме като попове.
272
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не само парното а всичко ще се увеличи.Много хора вече се отказаха от ГЕРБ
271
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде бе отворените що не излезете да стачкувате където ви увеличават парното ама тия Герб са ви омаяли ми се вижда
270
2
 
15
 
! Отговори
&&& преди 14 години
Ако боко е могъл да намери газ от друго место сега нямаше да вдига газта с 25%!!Цяла европа лиже *** на русия защото са зависими,боко се правеше на голяма работа.Лошото е че народа пак ще плати сметката,ама нали тоя народ си го избра.Затягайте коланите,25% са извънредно много,и много скоро дори герберските фанатици ще изреват,защото боко няма да им плати фактурата
269
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама не всички в София сме гербаджии. Дори бих казал, че сред истинските софиянци няма такива. За ГЕРБ гласуваха надошлите в столицата селяни. Те избраха и Бойко за кмет, а после и Фандъкова. Истинските софиянци останахме 2 файтона хора, при това все дърти, защото децата ни заминаха за чужбина още през 90-те години.
268
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
няма такова нещо - всичко е *** - през България кой ли не е минал и кой ли не си е оставил семето, особено като се има предвид дащността на българките
267
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да счупя с майка ви кревата, ***!!!
266
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брей, много червенопрашковци са налазили по форума,та лаят ли лаят.Нима забравяте,че този договор е подписан Р.Овчаров НЕ Е ОТ БОЙКО БОРИСОВ.Да Ви напомня червенопрашковци,че миналата година Симеон Дянков удари в земята страни като Германия,Франция,Холандия по балансиран бюджет.Само не мога да разбера кво ревете като вдовица за х*й,какво са някакви 25% на фона на тоталната икономическа криза.Щом Б.Б.е съгласен стова увеличение ,значи това е изхода червенопрашкоци--тихо да не чувам охкания по-веч
265
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мръзнете мизерници гербаджии

Спонсорирани публикации