Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков

Бившият енергиен министър иска акция “Плямпачите”
30 юни 2010 16:34, Красимир Ангелов
289
Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков
Снимка: БГНЕС

“Само около четири процента от увеличението с близо 25 на сто на цената на природния газ е свързано с клаузата по договора за транзита с "Газпром", сключен от предишното правителство”.

Това обясни в парламента бившият министър на икономиката и енергетиката и настоящ депутат от "Коалиция за България" Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че останалите проценти от увеличението са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ, неприлагането на механизма на формулата от предишното увеличение и от елементите по нея.

Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени.

Поради тази причина българската страна е взела решение, че е по-добре да се предоговорят условията на договора, за да се постигне плавно повишаване на цената.

“Ако го нямаше новия договор, от 1 януари 2011 г. цената на природния газ трябваше да се увеличи с около 30 процента и то независимо от всички останали увеличения, които сега се извършват”, продължи Овчаров.

Червеният депутат иронично предложи на премиера Бойко Борисов да бъде извършена операция "Плямпачите".

Още по темата

Според него "на няколко души трябва да им бъде отнет звукът" и тяхното мнение да не се слуша от обществеността и от министър-председателя, защото вредят и "от плямпането" им има вреда за държавата.

От своя страна бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че с подписването на новия договор с "Газпром" България е избегнала криза, каквато претърпя Украйна.

“До 2013 г. единственият шанс за доставка на газ се нарича "Газпром", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
6
 
! Отговори
гочката преди 14 години
Бре че глупости . Откъде га бе откъде да го вземем . Става въпрос за газ не за ***. *** у нас дал бог ама газ има в Русия . Това го разбира цял свят само на Боко плямпачите не го разбират. Това е истината . Че комунистите ,че на баба ти фърчилото . Трябва стока, астока се произвежда с газ не с ***.
40
3
 
7
 
! Отговори
дарин преди 14 години
До кога ще ни заблуждава този ***!Каквито и да са цветовете на управляващите не ни интересува, Овчаров да се скрие!Как не се срамува. Той е най- големия"ПЛЯМПАЧ" сред нашите редици на Б С П.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОТ 15 ЗА 32КАКВА СЛИВА СЪНУВАШ ?МАЙ НЕ ПОЗНАВАШ ЦИФРИТЕ!ПРОЧЕТИ КОМЕНТАР 15 И ВИШ КЪДЕ Е СЛИВАТА НА ТВОЙТА МАЙКА !
38
5
 
5
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Ти не знаеш ли че тук е ПР центъра на Позитано? Сега очаквай надписа - стана беля :(
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само на *** им е позволено да задържат цените, но не и комсомола герб .. та открийте разликите в политиките им мислете:)колкото до старият ***. да определено ви се убива най вече с цел грабеж!и досега практикувате занаята убий физически и интелектуално човека, нищо старо не сте забравили, за беда на страната и хората нищо ново не сте и научили!усъваршенствате се в престъпната дейност която изпълнявате!
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА СЕ ИЗВАДЯТ ВСИЧКИ ДОГОВОРИ И АНЕКСИ ОКОЛО РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ,ОСОБЕДНО ЗА ГАСТА,ПОДПИСАНИ ОТ СВЕТАТА ТРОЙЦА-ПЪРВАНОВ,СТАНИШЕВ,П.ОВЧ.И СЕ ДАДАТ НА ГЛ.ПРОКУРОР.ДА СЕ КАЖЕ КОЛКО МИЛИЯРДИ Е ЗАГУБИЛА БЪЛГАРИЯ.ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.
35
3
 
9
 
! Отговори
bmw fan преди 14 години
А Румен Овчаров дава акъл, а не помнеше в едно интервю преди 5 дена дали той е подписал договора за заем за изграждане на АЕЦ Белене.Тиква с тиква - и вика - ами ще плащате лихви бе кво да направим, даже ще плащате повече.Ми евала министре, не че трайчо е цвете *** и ти се оака.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Za GERB glasyvax no ne i za 25% yveli4enieNavan
33
7
 
3
 
! Отговори
ЧЕГЕВАРА преди 14 години
ПИНОЧЕТЧЕТА ДА НИ ВИ СПРЕТНЕМ ЕДНА АКЦИЯ ELANDANTE
32
11
 
7
 
! Отговори
аз преди 14 години
Вместо да плюете като хамали, вземете да прочетете договора. Нещата са си точно както ги казва Овчаров. Друг е въпроса п-с Дянков как ги изкарва. С постепеното повишаване на цената се избягва ценовия шок. Така икономиката има възможност и време да се пригоди лъм новите условия, които зависят единствено от Русия (нейн си газът - тя си решава, на който не му изнася да си намери друг източник).
31
7
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 14 години
Първо и най-важно правило в соц.партията: родината на всички социалисти комунисти и прочие е Русия ! Всички останали правила и закони се подчиняват на правило 1. Оттам и всичко останало: поскъпване на руската газ и по-лошото -подкрепа за руския монопол не се търсят други доставчици, руски АЕЦ на космически цени, руски петролопроводи, газопроводи ,пуски къщи и хотели по бг черноморие и какво ли не още.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА НА БСП НА БЕСИЛО-ГРЯХ НЯМА ДА ИМА.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sled kato Boiko e demokrat, kakvo praveshe po vreme na vazroditelnia proces v Kaolinovo Shumensko??? "Pazeshe rekoltata" , koi pazeha togava rekoltata???? Ako Boiko ne e klasicheskia komunist nategach.....neznam koi drug...
28
6
 
10
 
! Отговори
stivi преди 14 години
*** червения сайт, направо тъмночервен, не трябва да е днес.бг,а бсп.ссср
27
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБ му вдига цената на газта с 25%,тоя плюe по БСП!!Ти дали си в час?
26
6
 
10
 
! Отговори
ПОТРЕБИТЕЛ преди 14 години
БИЙТЕ ***!!!ВИЖДАТЕ КАК ДОБРЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ВАС!!!ВРЕМЕ Е ТЕЗИНАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ С ЛИХВИТЕ ЗА 66 ГОДИНИ.ТАЗИ ЗИМА ЩЕ ЖИВЕЕМ КАТО ПЕЩЕРНИТЕ ХОРА.ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ПЛЯМПАНЕТО И ДА ГИ ИЗПРАВИМЕ ПРЕД ТЕМИДА.В САЩ ПРИБРАХА 10 "РАЗУЗНАВАЧИ".КОЛКО СА У НАС И КОГА ЩЕ БЪДАТ ПРИБРАНИ??ГЕРБАДЖИИ КАКВО САТАВА СПРОЦЕСИТЕ СРЕЩУ АПАШИТЕ ОТ ТРОЙНАТА???НИЩО!!!КЬОРФИШЕК!!! БЛАТО ИМЪГЛА,ЗАЩОТО ГАРВАН ГАРВАНУ........ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ............ПАК В ТИЯ.....
25
4
 
3
 
! Отговори
До коментар 15 преди 14 години
Споко турска тикво, като не ви харесва махайте се в Турция, но Българите нямаме никакво намерение да се махаме, нито да се ловим на тъпите ти турски мисли. Може да си мислиш ,че като насърчаваш Българите да бягат от България тука ще си направите Турция? Споко, нямаме никакво намерение да ходим някъде. Напротив оставаме в БГ докато и последния турчин в тая страна проумее че това е БЪЛГАРИЯ.
24
10
 
4
 
! Отговори
Стар комунист преди 14 години
Ей това е разликата между вас *** и нас, комунистите. Вие само плямпате, а ние действаме, това дето ти си мечтаеш ние сме го правили и правили. Знаеш ли колко западни *** лежат в общи гробове?
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ"Типичен нагъл комунист. Значи, а ко не е имало задържане на цената, повишението щеше да е още по-рано. Е, чии да са тогава и останалите 21%-та:))) А цената преди 5 години си беше съвсем пазарна, защото се основаваше на подписан договор. Ама руснаците щяха да са 1 милиард евро назад за тези 5 години. Добре, че си имат свои *** като този овчар, та да има кой да им подпише анексчето.
22
10
 
9
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Тия, които защитават БСП със всичките *** и национални предатели вътре са или психично болни или платени клакьорки!

Спонсорирани публикации