Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков

Бившият енергиен министър иска акция “Плямпачите”
30 юни 2010 16:34, Красимир Ангелов
289
Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков
Снимка: БГНЕС

“Само около четири процента от увеличението с близо 25 на сто на цената на природния газ е свързано с клаузата по договора за транзита с "Газпром", сключен от предишното правителство”.

Това обясни в парламента бившият министър на икономиката и енергетиката и настоящ депутат от "Коалиция за България" Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че останалите проценти от увеличението са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ, неприлагането на механизма на формулата от предишното увеличение и от елементите по нея.

Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени.

Поради тази причина българската страна е взела решение, че е по-добре да се предоговорят условията на договора, за да се постигне плавно повишаване на цената.

“Ако го нямаше новия договор, от 1 януари 2011 г. цената на природния газ трябваше да се увеличи с около 30 процента и то независимо от всички останали увеличения, които сега се извършват”, продължи Овчаров.

Червеният депутат иронично предложи на премиера Бойко Борисов да бъде извършена операция "Плямпачите".

Още по темата

Според него "на няколко души трябва да им бъде отнет звукът" и тяхното мнение да не се слуша от обществеността и от министър-председателя, защото вредят и "от плямпането" им има вреда за държавата.

От своя страна бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че с подписването на новия договор с "Газпром" България е избегнала криза, каквато претърпя Украйна.

“До 2013 г. единственият шанс за доставка на газ се нарича "Газпром", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 14 години
"Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени. "ВИЕ КАКВО ДОГОВОРИХТЕ Г-Н ОВЧАРОВ? ДОГОВОРИХТЕ НИ ПРИМКА НА ШИЯТА.КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ СЕГА Е СЪС ВЪРЗАНИ ОТ ВАС РЪЦЕ. НЕ ОПРАВДАВАМ ББ, НО ТОВА Е ФАКТ.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хитрата сврака с двата крака.Има ли някой който се учудва че БСП/БКП са крадяли, кдадат и пак ще крадат?
59
0
 
12
 
! Отговори
Аспарух преди 14 години
Явно е крайно време да се възстанови Законът за защита на държавата (ЗЗД) гласуван от XXI ОНС на 4 януари 1924 г. и влиза в сила с Указ 2 от 23 януари 1924 г. Въз основа на закона, Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП, Партията на труда, Комунистическия младежки съюз, Общия работнически синдикален съюз и кооперация Освобождение. Не случайно е първият отменен от комунистите закон - още на 16.10л1944. Явно много им пречи
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя ще провали боко.Хитар е знае как и къде,евала Няма кой да плати 25% и боко ще я загазиама като се научи боко да преговара и да си затваря устата
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Общото между овчаров, станишев и кадиев е че са завършили в ссср. Там са им направили операция и са им махнали мозъка - оставили са само гръбначния мозък за да пазят равновесие. Другите фунции се командват дистанционно от кремъл.
56
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НА КОЛЕНЕ ОВЧАРОВ ТИ СИ ПРЕСТЪПНИККОГА ЩЕ ЧУЯ ПРОКУРОРА ДА ГО КАЖЕ
55
3
 
4
 
! Отговори
&&& преди 14 години
Споко бе боко по умен от серго и още утре ще преговаря да не вдигат газта
54
3
 
13
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Беля ще стане с комунистите, щото растат млади хора, които не са посветени в доктрините на червения ***! Ние ще ги изметем! Tехния електорат с всеки ден намалява! Чуеш ли да бие камбаната да знаеш, че още един глас на *** си е отишъл!Не се връзвай на платените писачи, те са духовно мъртви и защото много добре го знаят, затова се озлобяват още повече!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
акция "ВАЗЕЛИН"
52
4
 
13
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
А иска ли да ми захапе дебелия тоя нахален крадлив комунист?
51
3
 
15
 
! Отговори
Дългият инкасатор преди 14 години
Не са виновни руснаците, те съвсем нормално си гонят техните собствени интереси. Но личните им *** у нас, в лицето на Р. Овч, Гоце и сие,таковаха мамата на държавата ни, с епохалния голям шлем.
50
6
 
9
 
! Отговори
Dan преди 14 години
С нетърпение чакам да заработи специализираният съд , за да им помрачи усмивките на тези наглеци-Р.Овч. и С.С., само да не ни разочароват!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех таварищ Овчаров, молодец!Харошая работа за путин и газпром. Надо государственая премия!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ОТ 15МОЛЯ ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ ДА ЧЕТЪТ И ТОГАВА ДА ОТГОВАРЯТ!РАЗБИРАМ ЧЕ Е КРАЯ НА РАБ.ВРЕМЕ АМА ПАРИ ВЗИМАТЕ ВАШАТА М А М.НЕ СЪМ ТУРКИНЯ МЪЧНО МИ Е ЧЕ НЯМА КОЙ ДА НАКАЖЕ КРАДЛИВАТА ЧЕРВЕНА ЧУМА-БСП И СЕ ПОДИГРАВАТ НА ЦЯЛ НАРОД.ПЛАТЕНИТЕ НИСАЧИ СЪЩО СТЕ ЗА РАЗСТРЕЛМАЙ СТАНА БЕЛЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
РУСИЯ Е ВИНОВНА да им влезнем,лудия Саакашвили е готов
46
7
 
20
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Дерзайте другари, викайте как Бойко е виновен, гърбави, тикви и не знам още кво... Но знайте, че народа помни! 60 години геноцид над България! Помни кървавите имена на Гоце-Първанов, Станишев, Овчаров, Петков, Масларова, Симеон Сакса, Доган и Сие.! Рано или късно ще плащате с лихвите всичко!
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаете ли защо е толкова нагъл Овчаров !?!?!? И ще продължи да бъде такъв...Защото българските закони не го ловят!!! Създадени са за такива като него!!!!! И сегашните управляващи, затова ще крадат...Защото няма прецедент!!! Няма вкаран в затвора политик от такъв ранг...Ние дето ги избирахме, н и е щ е г о д у х а м е , д о р д е и з п л е з и м е з и к!!!
44
4
 
12
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТ НА РЪБЪ преди 14 години
ПЪРВАНОВ ГИ НАДРОБИ ТИЯ,СЕГА ДА БЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ-ПУТИН ,ДА ГО МОЛИ ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАРОБВАЩИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ДОГОВОРИ
43
3
 
7
 
! Отговори
Калин преди 14 години
на мен даже правилата за четене ми изпращат ... естествено налагат забрани не възоснова на нещо конкретно, а по идеологически съображения.. медии уж!:)само на *** им позволено да псуват и да прокламират саморазправа убийства на "класовете" врагове.. те естествено непорочни енергийни експерти комисионери и прочие все тъмни субекти инак чисти :)
42
13
 
12
 
! Отговори
99 преди 14 години
Пожарникара вчера плю по Русия,народа днес плаща фактурата.Не мисля че и дори герберите ще могат да я платят и ще стане много топло