Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков

Бившият енергиен министър иска акция “Плямпачите”
30 юни 2010 16:34, Красимир Ангелов
289
Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков
Снимка: БГНЕС

“Само около четири процента от увеличението с близо 25 на сто на цената на природния газ е свързано с клаузата по договора за транзита с "Газпром", сключен от предишното правителство”.

Това обясни в парламента бившият министър на икономиката и енергетиката и настоящ депутат от "Коалиция за България" Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че останалите проценти от увеличението са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ, неприлагането на механизма на формулата от предишното увеличение и от елементите по нея.

Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени.

Поради тази причина българската страна е взела решение, че е по-добре да се предоговорят условията на договора, за да се постигне плавно повишаване на цената.

“Ако го нямаше новия договор, от 1 януари 2011 г. цената на природния газ трябваше да се увеличи с около 30 процента и то независимо от всички останали увеличения, които сега се извършват”, продължи Овчаров.

Червеният депутат иронично предложи на премиера Бойко Борисов да бъде извършена операция "Плямпачите".

Още по темата

Според него "на няколко души трябва да им бъде отнет звукът" и тяхното мнение да не се слуша от обществеността и от министър-председателя, защото вредят и "от плямпането" им има вреда за държавата.

От своя страна бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че с подписването на новия договор с "Газпром" България е избегнала криза, каквато претърпя Украйна.

“До 2013 г. единственият шанс за доставка на газ се нарича "Газпром", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
6
 
! Отговори
за 183 преди 14 години
не му дават на парламента, руските мекерета или по модерному -лобисти
160
3
 
5
 
! Отговори
до 182 преди 14 години
прекомерно си ***
159
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За никой няма да гласувам повече !!! Всички лъжат много !!!!!!!! Ако Боко тиквето ни беше казал, че ще ни вдигне цигарите с 1,20 лв. въобще нямаше да си направя труда да гласувам за ГЕРБ !!! Мошеници некадърни!!!
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Василев е ЧЕРВЕНО ***! като Румен, Сергей, Румен, леля Емилия.. :)
157
0
 
3
 
! Отговори
до Василев преди 14 години
Василев, обещавам, няма да те е...!
156
5
 
11
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Заради Бойко ли спряха 1 млрд. евросубсидии? Бойко ли позволи в Турция да има над 100 избирателни секции, за да е сигурен Доган в парламента? Бойко ли бетонира Черноморието? Бойко ли ни превърна в обслужващия персонал на Европа? Бойко ли инвестира в шивашки цехове, молове, кол центрове вместо в производство, технологии и добавена стойност? НАГЛИ КОМУНИСТИ! КАК ДА СЕ ОПРАВИМ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЪСИПИЯ? Бойко е виновен, че за 1 година не може да оправи десетилетия ПОЗОР!
155
0
 
2
 
! Отговори
до Василев преди 14 години
Василев, Ви е сте заблуден
154
0
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 14 години
Има, Василев!!! Червени помочковци..
153
1
 
5
 
! Отговори
ТЕ40 преди 14 години
Този Овчаров е същият. Сметката им излиза на продажниците. Нали всички ние плащаме и важи принципа за коликтивна безотговорност и лична файда/ДПС/.
152
2
 
7
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Василев, а вашите другари от можещите ли бяха? Да! Ама от можещите да крадат, съсипват и унижават! Бойко ли подписва договорите за газа? Бойко ли даде властта на турците? Бойко ли гласува закон за заменките? Бойко ли гласува закон за амнистията на "леки престъпления по служба"? По времето на управлението на Бойко ли ни обявиха за най-коруимпираната и престъпна държава в Европа? Бойко ли изгони 1 000 000 българи в чужбина? Бойко ли праща пенсионери на море с излишъка вместо да строи магистрали?
151
0
 
6
 
! Отговори
ТЕ40 преди 14 години
Имах чувството че Димитров е на щат в Газпром;
150
1
 
8
 
! Отговори
ТЕ40 преди 14 години
Вчера слушах цялото интервю на Димитров - бившият министър ва икономиката. Бойко бил виновен - с Газпром никой не можел да се пазари. Нямало алтернатива- друг тръбопровод. Не сме могли да да налагаме да / договорим/ на Русия цени. Губели сме от това че отказваме/бавим/ Белене и т.н. всичко но не и следниа израз "Ние правителството на БСП положихме всички усилия и направихми всичко възможно да договорим цени изгодни за бизнеса и хората.
149
1
 
6
 
! Отговори
д-р Иванов преди 14 години
абе василев ли си какъв си , вместо да помиярстваш тук, ела пред централния вход на Пирогов (където съм на смяна) да ти дам 20 лв. да идеш да си купиш едно шишенце ракийка да си пийнеш качествено и да си легнеш да спинкаш! Нещо атмосферното налягане не ти влияе добре - анамнезата се гради върху проследяването на твоя мисловен поток. Да не си настинал нещо ? или имаш признаците на бързопротичащ менингит ? боли ли те *** ?, виждаш ли цветни петна пред очите си ?
148
2
 
6
 
! Отговори
w преди 14 години
Народа е гладен,благодарение на червените еничери,а се знае,че през турско най жестоки са били те.Те заложиха капани за народа си.Потъпкаха интересите на българия.Но идва видов ден,идват избори.Предлагам да им изядем кебапчетата и да им ударим един шут и ги заличим.Да разберат как се погазва род и родина.
147
0
 
44
 
! Отговори
wew преди 14 години
Овчаров, кво е това конско съзъбие, дето си го жлътнал от неправомерно щастие!?!?!?! Сигурно си щастлив от това, че сме най-бедния народ в ЕС,а грозните ти дъщери учат в чужбина с откраднатите от нас пари?! Боко абдикира от предизборните си ангажименти да ви вкара в кауша,но и за него има Господ!!!
146
0
 
0
 
! Отговори
венци гатев преди 14 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

пак ще го напиша въпреки жалката цензура от *** - предлагам на нормалномислещите да излезат от този форум и нека да останат да си пишат глупости тези които реват за комунизъм Такива се нуждаят някой да ги ръководи и да им казва какво да правят защото самите те са доста примитивни по отношение на протичане на мисловния процес !
145
0
 
2
 
! Отговори
стг преди 14 години
я да питам, някой вижда ли логика тецовете да работят с газ, според мене това е вероятно най скъпия възможен начин по който енергията може да се превърне в топлина , в България няма инфраструктура да има много клиенти за газ и за по лесно хайде всички тецове, то дори не съм убеден че и при тия цени на парното не са пак на загуба и кой измисли да се обърнат на газ ?
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако аз провеждам акцията първо на Овчарв ще закача примката.Ама тъй ще я стегна,че очите му да се закачат на зъбите му.*** мръсен...
143
7
 
6
 
! Отговори
македонеца преди 14 години
тука е пълно с промити мозъци - я да си пасете стоката на село и да не си играете в интернет, че това не е за всеки !! , д-р иванов , подкрепям те напълно и дай да не влизаме в този форум вече, че много смърди на мухъл и на кошара
142
0
 
9
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Не е лошо да се разсекретят договорите...........подписани оттази усмихната тиква!!!!

Спонсорирани публикации