Неизвинени за бойкотаджиите

Ученици се заричат да не стъпят днес в училище
Обновена: 3 яну 2011 09:23 | 3 яну 2011 09:22,
352
Неизвинени за бойкотаджиите
Снимка: Булфото

Учениците, които днес не отидат на училище, ще получат неизвинени отсъствия, коментира пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева.

"Извинителните бележки от учениците за днешния ден, издадени от лекари или написани от родителите за "отсъствия по семейни причини", трябва да бъдат с подпис от родителите, поясни тя.

Още по темата
Кастрева допълни, че индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи "националното бягство от училище".

Затова от регионалните инспекторати по образованието в страната не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват днес масово от занятия и по какви причини.

Ваня Кастрева посочи, че и родителите трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари.

Учениците имат право на до 15 неизвинени отсъствия, за да се наложи "мярката" за преместването им в друго училище, каза още началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София.

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка.

"Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции", коментира тогава Игнатов.

Коледната ваканция започна на 24 декември, а днес е първият учебен ден след нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още по темата: ученициВаня Кастрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
4
 
10
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Бойкот ли?!? Я им дайте по една лопата да ринат сняг като не искат да учат!!!
281
1
 
11
 
! Отговори
Lucifer преди 13 години
Учениците са станали нагли, неграмотни полу-човеци. Това е истината, не знам каква реформа трябва да има в образованието, за да се оправят нещата, не знам дали и матурите помагат, но е факт, че в последните 5-6 години от елитни училища излизат елитни неграмотници с огромно самочувствие на знаещи и можещи. Според мен не зависи толкова от образованието, колкото от възпитанието! Тези деца не обичат родината си, не уважават родителите си, какво остава за учителите.
280
7
 
10
 
! Отговори
така де..... преди 13 години
ПОРСТАК КАВО СЕ ВЪРТИШ НА ЧАСА.!!!!...КАКВО Е ТОВА НЕГРАМОТНО ДОМАШНО!!!Учителко любима,Щом, вие с този обвинителен тон, заявявате на безцеремонно с високия си тембър, колко е неграмотен именно вашия ученик, можете да си дадетe оценка именно каква е вашата работа.Децата са вашата оценка!
279
1
 
5
 
! Отговори
kk преди 13 години
Кмплиментите ми бяха отправени към Светлъо!!!
278
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Комплименти!!!
277
1
 
7
 
! Отговори
до 280 преди 13 години
Можеш да го стъпчеш физически, за съжаление...Тъпият не търпят някой да демонстрира, че е по-умен от него. И като не може да го "бие" с акъл, го бие с юмруци.
276
0
 
5
 
! Отговори
? преди 13 години
Ти да не си нещо "електронен компонент" за измерване на умните и тъпите какво е това?
275
6
 
6
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Лумпенизираните писачи по форуми все обвиняват децата, че не учат, но навремето майка ми ми казваше: "За да работиш нещо и да не го приемеш като бреме, трябва да ти е приятно. Така се занимаваш с хоби, а не с работа". Ученето е много тежък процес и тук ролята на учителя е първостепенна - той е ДЛЪЖЕН да направи предмета си увлекателен, за да слушат децата с интерес.Навремето до 9-ти клас мразех историята, заради кофти даскали. Обикнах я чак в 10, 11 и 12 клас, защото учителката беше добра.
274
0
 
5
 
! Отговори
Елена преди 13 години
281,май си ме объркал с човека,с когото споря :))
273
0
 
3
 
! Отговори
Елена преди 13 години
ами така като те гледам въобще не си по умен от мен,но както и да е ;) едва ли си лекар или архитект,щом се занимаваш с това да спориш със 17 годишна ;)
272
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Училището е създадено да даде на детето знания,които са вид възпитание и информация!Независимо в каква среда расте детето,то основното трябва да го получи в училище!Не всички родители могат да помагат на децата си с друго,освен с добро поведение!Не всички могат да плащат на частни учители!*** си ти!Ама много ***,***!Сигурно си от новите недоучени даскали,наречени "Калинки"!Щом смяташ,че детето трябва да научава всичко в къщи,то аз съм за закриване на Министерството на образованието!
271
0
 
2
 
! Отговори
:)))))) преди 13 години
:)))))))))
270
1
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Аха, ти сигурно си от онова поколение къде не дава път на младите, даже напротив мачка ги нарочно, създава им комплекси за да не могат да да се реализират, като хората за в бъдеще. Това от комплекси ли го правиш или понеже не успя с твоите деца!?
269
1
 
7
 
! Отговори
до Ленчето преди 13 години
Ам като отидеш у университето,що ще чиниш,като имаш конспект от 120 въпроса и по сто страници на въпрос,а искаш да отидеш да се напиеш в квартирата на гаджето и да се клецнеш,а?
268
4
 
4
 
! Отговори
Елена преди 13 години
хахаха,не съм в частно училище,а в обикновена езикова гимназия.. аз съм свикнала без мама и тати да се оправям в живота и да тъпча такива ограничени хора като теб...
267
1
 
8
 
! Отговори
kk преди 13 години
И не на последно място:защо в цял ЕС ваканцията на учениците свършва на 10.01,а у нас само депутатите ще имат такава ваканция?!Защото се изтрепаха от работа да измислят *** закони ли?!Да не говорим за Министерството на образованието!А този инспекторат в София да го закрият ще най-добре!Той не си изпълнява задълженията!Инспекторатът е създаден да "проверява учителите и да ги оценява" по знанията на учениците!Да сте чули за такъв "опит" в последните години?Връзкари -***!!!
266
0
 
4
 
! Отговори
Elena преди 13 години
ти явно не си чувал за елитно училище,в което учителите изискват,за да стане нещо от нас някой ден;))
265
7
 
3
 
! Отговори
Дървен философ преди 13 години
За това образованието след 8 клас трябва да е платено.Който иска да се развива по нагоре ще плаща.Който не иска да се развива ще стачкува 365 дни на майка си и тяйка си.
264
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те учителите имат право и да пият,да стоят по кръчмите до зори,да гласуват и т.н.Хайде и 10-годипните да вземат да гласуват,да пият,и други такива.
263
6
 
4
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Колко е смешно,че за да успея да си науча през ваканцията дори нямах време да обърна внимание на семейството си...а били християнски празници...никакви ценности няма вече в тази държава.,...