Неизвинени за бойкотаджиите

Ученици се заричат да не стъпят днес в училище
Обновена: 3 яну 2011 09:23 | 3 яну 2011 09:22,
352
Неизвинени за бойкотаджиите
Снимка: Булфото

Учениците, които днес не отидат на училище, ще получат неизвинени отсъствия, коментира пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева.

"Извинителните бележки от учениците за днешния ден, издадени от лекари или написани от родителите за "отсъствия по семейни причини", трябва да бъдат с подпис от родителите, поясни тя.

Още по темата
Кастрева допълни, че индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи "националното бягство от училище".

Затова от регионалните инспекторати по образованието в страната не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват днес масово от занятия и по какви причини.

Ваня Кастрева посочи, че и родителите трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари.

Учениците имат право на до 15 неизвинени отсъствия, за да се наложи "мярката" за преместването им в друго училище, каза още началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София.

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка.

"Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции", коментира тогава Игнатов.

Коледната ваканция започна на 24 декември, а днес е първият учебен ден след нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още по темата: ученициВаня Кастрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
6
 
! Отговори
Елена преди 13 години
И защо ни поставяте под общ знаменател?! Добре,разбирам,стари сте,разочаровани сте от всичко,но бива ли да сте толкова заблудени?! Макар и да сме малко,ни има умните и разумни деца! И много моля,аз няма как да науча за контролни по 5 предмета,единия за които трябва да преговарям няколко дни по простата причина,че са около 100 страници на предмет и дори и да съм ги учила,трябва отново и отново,за да бъдем"блестящи и прилежни" ученици...
261
1
 
4
 
! Отговори
Така...... преди 13 години
В този ред на мисли, искам да отговоря, както на теб, така и на един коментар написан по- долу, защо еди си кой обиждал учителката си : " Защото за едно не казано " Добро утро", може да страдаш до 12 клас"! На външно оценяване резултата е изумителен. Сигурно знае, защо така говори за учителката си. Предполагам, че когато ти ударят "шамар" не си обръщаш и другата буза освен, ако не си " Принцеса" и короната не го изисква!?
260
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Престанете да се карате за глупости. И двамата не сте прави. Ако трябва да се изпише разговорната дума, в този случай се използва апостроф, а не Щ. Апострофът се поставя между "Ш" и "Т" и показва, че буквата "Е" е умишлено изтървана, за да се предаде специфичното изговаряне. Научете граматика и после спорете, а дотогава се концентрирайте върху съдаржанието на коментарите, а не върху правописните грешки.
259
4
 
7
 
! Отговори
kk преди 13 години
И престанете да хулите децата си!По-добре ги питайте защо не им харесва днешното училище!Защо не уважават и не харесват учителите си!Защо съзнанието им не е ангажирано с учебната материя!Не всички деца са лоши!В цял свят има и добри, и лоши ученици!Истината е там,че преди години учителите можеха да грабнат сърцата на учениците!А сега какво да грабнат,като ите самите не знаят?Вярно е,че заплатата е важна за съществуването!Но това не е оправдание за да преподават разбираемо,а не да "четат" уроци
258
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако учителите имат право да стачкуват и да отказват да ходят на училище без да ги бият и наказват, защо учениците да нямат право да протестират и да отказват да ходят на училище без да ги бият и наказват.
257
4
 
2
 
! Отговори
kremena st zag преди 13 години
Lovely XEX--Pune idno 88% si praf- Ni e vajnu kvo t4itesh As t4etuh faf 2 klas FINANCIAL PLANNING in PRIVATE BANKING i fsi4ki tes IKUNUMIZTI.ADAM SMITH,,AMARTYA SENN--Bodalashki knigi,Filusofite,OVIDII,TCICERON,SENEKA KUNFUTCII...BODALI ta BODALI..F 4 klas nautcih SHUMERO-AKADSKI,KARTAGENSKI,VAVILONSKI i izika na ATCTEKI i INKAS..Prazna rabuta...METALIKA ili SLAYER-fse idno-vajnuto e da ima maytapi...*** da si f tas Balgaria-tva e raskovnitcetu za OSPEHa.mili mi XEX-remember that
256
1
 
9
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Много от учениците са болни от грипове вече и малко по-дълга ваканция щеше да се отрази добре и на болни и на здрави.Главният въпрос е какъв е учебният план и процес - всяка реформа го прави по-глупав.Освен това учителите нямат авторитет, защото нямат широка обща култура - често дори са под нивото на информираност на учениците си. Абсурдно е, но е факт.
255
4
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Да моето момиче, "Разговорна реч му викат хората", да и е така, но когато говориш, а когато пишеш, в българския език има една буква - Щ ! И е много грозно да парадираш с това колко си образована и учена - остави това да преценят другите около теб.
254
8
 
9
 
! Отговори
!! преди 13 години
Браво на децата!!Нека изразяват позицията си, а не да се оставят да бъдат малтретирани от системата!
253
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Какво значи: "издадените болнични и медицински бележки трябва да са подписани от родителите"?От Министерството на образованието отново ли нямат вяра на лекарите и медицинските лица назначени по училищата?Бележките се проверяват,болничните също!!!Прости,прости,***!!!
252
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Господин учителю, за отсъстване от училище има графа в дневника, в която се пишат отсъствията на учениците по номера. Не знам дали Ви е обяснено, но по принцип оценките от 2 до 6 имат за цел да оценят знанията на учениците, а не да служат за наказания или поощрения. Оценката затова е оценка, защото ОЦЕНЯВА, и то основно знанията. За оценяване на поведението си има други мерки, макар вие, учителите масово да използвате оценките и за това. Затова има голяма разлика между текущите и външните оценки
251
0
 
8
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Аз бих казал, че винаги през цялата история е имало подобно явление - всички си мислят, че поколението след тях е по-лошо. Баща ми като малък ми разказваше историята, че още в древен Египет баща пращал сина си на пътешествие с думите: пази се от лоша компания.Не знам колко повече са по-лошите и по-добрите ученици в днешно време и не знам дали мършата е повече. Но познавам все още свестни деца, на които им се учи. А защо те да не си починат и да ги слагаме в един кюп с другите?
250
0
 
6
 
! Отговори
!?!?!?!?!?!?!? преди 13 години
Всяка година са на училище 11- 15 януари нищо не са решили просто се чувстват ощетени сравнение с други години!
249
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неискам статии за тъпите ученици !ИСКАМ СТАТИИ за нашия премиер Бойко !!!
248
0
 
5
 
! Отговори
Бомбата преди 13 години
по новините казаха,че само 5 % от децата не са в час,но те по принцип си отсъстват по толкова всеки ден.
247
5
 
12
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Децата от малки трябва да бъдат възпитавани, като дупедавци, в противен случай утре, като нищо да вземат да протестират срещу Българския вариант комунизма.Трябва ат сега да са наясно, че е безсмислен всякакъв ропот срещу властта. Няма да учат ли ? Бой по кратуните докато учебниците не им протекат през ушите.......................Българска простотия
246
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък съм фен на отбора по кърлинг от Онтарио,чел съм Ангел Каралийчев и Джани Родари и слушам 'бунтарката' Аврил Лавин.Малейй,къв съм начетен,спортен фен и нестандартен любител на 'готината' музика,ауууу...
245
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кое по точно им се полага? И защо решиха, че ваканцията трябва да им е колкото на депутатите? В кое да ги подкрепим, в лигавщините ли? Като ги гледам много са се преуморили и приучили.
244
2
 
14
 
! Отговори
Славейков преди 13 години
МАЛЪК ПЕНЧО Пенчо бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, работи! Пенчо пак не ще. Пенча го мързи, гледа да лежи, ходи, та се май, търси да играй. Време се мина, Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.
243
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом говориш за псуване на учителката ти си гьон мъртвецо.И такъв ще си останеш,дори и да прочетеш и Конфуций.