Три гиганта се целят в "Булгартабак"

Бритиш американ табако, Джапан табако и Кореан табако го искат
Обновена: 10 юни 2011 07:06 | 10 юни 2011 07:00, Красимир Ангелов
91
Три гиганта се целят в "Булгартабак"
Снимка: Булфото

Три сериозни инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак" до изтичането на крайния срок в 17,30 ч в четвъртък, твърди "Труд".

Става въпрос за втория в световен мащаб производител на цигари Бритиш американ табако, Джапан табако интернешънъл и Кореан табако груп .

Японската и корейските компании се опитват да започнат производство в ЕС, което да им позволи да избегнат плащането на високите вносни мита за своите цигари.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че през май стана ясно, че държавата стартира поредната приватизация на тютюневия холдинг "Булгартабак".

В „Държавен вестник“ бе публикувана заповедта на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с която се обявява конкурс за продажба на холдинга.

Според обявата се продават 5 881 380 броя акции, които са около 79,83% от капитала.

Този път купувачът ще бъде задължен заедно с работещите да придобие и отдавна неработещите фабрики на "Булгартабак".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Булгартабак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
от 58 преди 13 години
Направо ми идва да запаля парламента и всички мижитурки в него
58
0
 
14
 
! Отговори
bg преди 13 години
Така стана с банките, с петрола, с комуникациите, с ВиК, с електроразпределението и прочее - от всички тези печеливши отрасли всички печалби изтичат в чужбина, вместо да остават в бюджета и заплатите ни да са на нивото на Словения примерно. Затова се подтискат законово и земеделските производители на дребно - улесняват се големите хипермаркети и вноса на храни от майната си, при условие че земята ни пустее. Ще дойде време и националните предатели ще отговарят пред суверена си - ние, народа.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси и скапаната държава , не грешка баси и скапаните управници и скапания народ. Бат бойко се хвалеше че ще е различно а и той продава.Пред Цветанка Ризова разправя какви са тия инвеститори дето само прекопуват тока и печелят , но нищо не направи даже докара и нови да ни вземат и Булгартабак нищо българско да не остане. А народа *** как един път не скочи срещу приватизацията както гърците например , даже не му е интересно 40 , 50 коментара а за други глупости коментират плюнчат се по форумите
56
1
 
13
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Спокойно - почти не остана нищо държавно за продаване. Сега обаче сещате ли се какво следва ? ЖИЛИЩАТА ВИ! Гответе се! От собственици ще станете наематели! Не ви се вярва ? След няколко години ще го видите реално....
55
3
 
9
 
! Отговори
bg преди 13 години
Още един печеливш бизнес, приходите от който вместо да остават в държавата и да отиват за по-високи заплати, ще изтичат в чужбина. А казаното от коментар 55 може да бъде казано само от някой, който формира мнението си на базата на написаното в медиите, без да разсъждава. Не можело да се конкурира - ами правиш такова законодателство, че вносните стоки да са доста по-скъпи от нашите - това е национално отговорна политика. Ама като вместо патриоти ни управляват чужди дупедавци...
54
5
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 13 години
"Ама ние защо ще го даваме".Защото сме прекалено малки за да се конкурираме с тях!Друг е въпроса, че трябваше да го продадем преди повече от 20 г. на много по-висока цена!
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помня едно от последните изказвания на Бай Тошо, а именно- това което се построи в България по времето на нашето управление, вие само не можете да го боядисате...май беше прав...аз залагам,че след като продаде Булгартабак съществото боко ще здаде власта. И залагам,че няма да го продаде на азиатска компания...
52
3
 
9
 
! Отговори
............... преди 13 години
Бритиш американ табако, Джапан табако и Кореан табако го искат...Ама ние защо ще го даваме - разпродадохме всичко, което носеше приходи - останахме без икономика...
51
1
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
"Лесно е да се каже,да се намери алтернатива за родопчани.Ала каква да е тя? Тук просто друго трудно вирее,защото няма вода за поливане и нивите са разпокъсани" Изобщо не е така. Досега са ви лъгали, че там нищо не вирее, за да ви държат в подчинение. Има отлични условия за животновъдство /крави, овце/ и произвоство на екологични сирена, кашкавали, мляко. Овощни градини--нямат нужда от поливане. Оглеждане на билки. Пчелини... В Швейцария това вече го има, виждам съм го лично. Трябва да се мисли.
50
2
 
9
 
! Отговори
Долу АТАКА преди 13 години
Волен Сидеров окраде и разпродаде България!!!
49
3
 
8
 
! Отговори
Овцее-прости преди 13 години
Не ме интересува тази новина...отказах цигарите преди 3 месеца !!!! Ако всички ги откажат(в Европа тенденцията е такава), айде да ги видим тез всички цигарите компаний кво ще правят... ще сеят канабис хахаахах
48
3
 
19
 
! Отговори
Ники преди 13 години
аеее продаваите всичко и да се свършва че ми писна на ку*а ... деееби ненаялите се *** мамичката ви продажници !!!
47
2
 
9
 
! Отговори
2344 преди 13 години
novia sobstvenik 6te bate BOKO..
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще бъде проведен КОНКУРС, на който ще се съревновават световни гиганти за акциите на "Булгартабак"! А не както беше при гаргамел и всички след него - по бързата процедура, най-вече на наши хора, главно чрез РМД-та! Някой да ми припомни досега нещо в България приватизирано ли е чрез търг или конкурс или само си лялята... нали искате чужди инвестиции, работни места! Какво сте гракнали - "идват да ни ограбват", като не може нашето производство да е конкурентно на световните гиганти!
45
3
 
30
 
! Отговори
fd преди 13 години
Нищо не остана в тая държава. Всичко се разпродаде за жълти стотинки. И това ако е голямата демокрация, да ме прощавате. Плюйте миналите години, но честен човек неизгубил здравия разум не може да отрече, че беше по-добре. Мое мнение.
44
5
 
6
 
! Отговори
ivan преди 13 години
prodavaite batmane i shestakcho che ne ostana vreme, skoro she budete izbeseni kato kucheta i shte vi svalim chak kato ne ostane meso po kostite vi. prokulnati da ste *** komuisticheski.
43
0
 
18
 
! Отговори
Мууууу преди 13 години
до 40имаме мерцедеси, блокове, бизнес сгради и ресторанти(които са на кредит към банка с чужд капитал и ще ни ги вземат когато поискат)
42
4
 
3
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
"Браво" на ХХХ, пост номер 35. Виждам, че е много "напред" с мисленето. Той ще спаси света.
41
1
 
8
 
! Отговори
Фас Фасоф преди 13 години
Японците имат фабрики наблизо в Румъния, Сърбия, Турция, Полша и Украйна. Въпрос - интересно за какво им е нашата???
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo kasno tia komuniagi mnogo mnogo idaha ot tam a mnogo