Три гиганта се целят в "Булгартабак"

Бритиш американ табако, Джапан табако и Кореан табако го искат
Обновена: 10 юни 2011 07:06 | 10 юни 2011 07:00, Красимир Ангелов
91
Три гиганта се целят в "Булгартабак"
Снимка: Булфото

Три сериозни инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак" до изтичането на крайния срок в 17,30 ч в четвъртък, твърди "Труд".

Става въпрос за втория в световен мащаб производител на цигари Бритиш американ табако, Джапан табако интернешънъл и Кореан табако груп .

Японската и корейските компании се опитват да започнат производство в ЕС, което да им позволи да избегнат плащането на високите вносни мита за своите цигари.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че през май стана ясно, че държавата стартира поредната приватизация на тютюневия холдинг "Булгартабак".

В „Държавен вестник“ бе публикувана заповедта на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с която се обявява конкурс за продажба на холдинга.

Според обявата се продават 5 881 380 броя акции, които са около 79,83% от капитала.

Този път купувачът ще бъде задължен заедно с работещите да придобие и отдавна неработещите фабрики на "Булгартабак".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Булгартабак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
мим преди 13 години
моля някои да ми каже-имаме ли нещо българско в България или продадохме всичко? и ако нямаме тогава трябва да сменим името от България на.................К..........я.
38
0
 
5
 
! Отговори
Берболина преди 13 години
Като Бербатов-всеки вика-"Вземи го ти".....
37
2
 
9
 
! Отговори
Селски бек преди 13 години
От три места го искат и всеки вика вземи го ти.
36
2
 
18
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Когато казвам, че 22 години след 89-та живеем още от соц сланината, натрупвана 45 години-вярвайте ми.Но и тя свършва.
35
5
 
16
 
! Отговори
Потресен преди 13 години
Много ясно да го продават, по-добре чужденец да печели, отколкото българин, нали? По-добре нали? Всичко си продадохме, имаме само блокове и коли!
34
6
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 13 години
Нека да го продадат но да махнат задължителните клаузи за изкупуване на тютюна на нашите мюслеми.Тоест ако искат да го купуват.Иначе и тук се научиха като гърците - някой задължително трябвало да им изкупува стоката и задължително субсидии.Нагла ***.
33
5
 
9
 
! Отговори
www преди 13 години
ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ...
32
6
 
19
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
Искахте демокрация-имате я!!!"Кой не скача е червен", а *** седерастични!!!Скоро ще сте роби в собствената си родина...
31
0
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Лесно е да се каже,да се намери алтернатива за родопчани.Ала каква да е тя? Тук просто друго трудно вирее,защото няма вода за поливане и нивите са разпокъсани.Тютюна е устойчиво растение,макар и отрова.....Не си мислете,че родопчани изгарят от желание да отглеждат тютюн.Който е отглеждал ,знае за каква трудоемка дейност става дума.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
който и да го вземе ще изнесе капитала извън България, просто защото е чужденец ;)
29
2
 
11
 
! Отговори
абе..... преди 13 години
.....нима остана още нещо за продан ? Българийо, къде са тези ,които умираха за целостта ти ?
28
2
 
12
 
! Отговори
Светла преди 13 години
И това ли ще разпродадем. Съгласна съм не само че е национално ограбване, ами и национално разпродаване.
27
2
 
18
 
! Отговори
ograbwane преди 13 години
ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ОГРАБВАНЕ , КОМПАНИЯ КОЯТО ЗА МИНАЛАТА ФИНАНСОВА ГОДИНА ИМА ПЕЧАЛБА ОТ 21 МЛН ЩЕ Я ПРОДАДАТ ЗА 100 МЛН. И КАКВО ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ? МИ ДА ВЕМАТ И АЕЦ КОЗЛОДУЙ ДА ПРОДАДАТ .... КАТО НЕ МОГАТ ДА СИ НАПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА ДА НЕ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИ И ДА ГО ПОПЪЛНЯТ А НЕ ДА ПРОДАВАТ ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ , КОИТО СА ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!
26
4
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Прав си дедо Гаджа, ДПС и БСП чрез субсидирането на тютюна държаха в робско подчинение родопските мюсюлмани /българи и турци/ и те като стадо овце гласуваха за тях. С европейски фондове можеше да се изгради селско стопанство, което обаче щеше да даде поминък на тези хора и те нямаше да бъдат слепи овце, водени от агенти на ДС, като Гоце, Доган, цялата управа на ДПС...
25
0
 
4
 
! Отговори
Ромска Интифада преди 13 години
Шестима души бяха задържани тази нощ при операция за противодействие на уличните грабежи. Мъжете бяха арестувани в *** махала на софийския квартал "Захарна фабрика". Шестимата са отведени в столичното Трето РПУ.След акцията жителите на гетото се вдигнаха на бунт, но до сблъсъци с полицията не се стигна, съобщава БиТиВи.*** излязоха на близкия булевард "Сливница" и блокираха шосето. Те твърдяха, че задържаните са невинни, а останалите са бити безпричинно. Според тях всички арестувани се прехранват от кофите за ***, а не с грабежи.Обстановката в района остана напрегната до късно през нощта.Ромите обаче дадоха обещание, че повече няма да блокират шосето и да влизат в конфликт с униформенитеДа успокои страстите на място пристигна ромският лидер Цветелин Кънчев, който след кратък разговор, прибра *** в махалата."Призовах хората с много елементарен мотив. Обясних им, че тяхното дередже, тяхната беднотия е една и съща, с тази, която всеки ден теглят служителите на МВР", обясни лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kak za 100 miliona she go prodavat ludi i naroda gleda kak go kradat robi
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Значи, тия ще дойдат от майната си чак тук да произвеждат и изнасят за ЕС цигари на облегчен митнически режим, а ние , които имаме и суровина, и обучени хора, и традиции - не можем и продаваме?"Какво си се разхленчил? На Боцето комисионна 10% от исканата цена можеш ли да платиш? Не можеш! Бритиш американ табако може ли? Може!Значи те ще произвеждат и печелят, ти ще им работиш!
22
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Статия малко звучи - 3-те компания се крат - всеки казва вземи я ти, вземи я ти!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
сф преди 13 години
Дайте го на дръпнатите и по-скоро на японците. БАТ си имат в Румъния и нищо чудно да изнесат машините натам. Корейците още се гаврят в Хюндай Хеви с ниски заплати и ползват стари машини. Джапанците са друга работа. Дайте го на тях боклучави управници!
20
4
 
8
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Бритиш американ табако (БАТ) кандидатстваше за Булгартабак още по времето на И.Й.К., но никой не пожела да продаде любимото дете на Доган и НАП. Никой не пожела да научи хората от Източните Родопи освен тютюн да отглеждат други селскостопански култури, а за подобни дейности можеха да се мобилизират средства от ЕС или международни финансови институции.