Безработицата през второто тримесечие е 11,2%

Това представлява понижение от 0,8 пункта на тримесечна база
Обновена: 20 юли 2011 14:40 | 20 юли 2011 14:01, Красимир Ангелов
46
Безработицата през второто тримесечие е 11,2%
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През второто тримесечие на 2011 г. безработните лица в страната са били близо 370 хил., а коефициентът на безработица – 11,2%, показват предварителните резултати от проведеното от Националния статистически институт Наблюдение на работната сила за периода.

При оценката на резултатите са използвани данни за населението на страната към 31.12.2010 г. Окончателните резултати от Наблюдението на работната сила през второто тримесечие на 2011 г. ще бъдат представени на 22 август, припомнят от НСИ.

Още по темата

В сравнение със същото тримесечие на 2010 г. броят на безработните лица се увеличава с над 27 хил., а коефициентът на безработица - с 1,2 пункта.

В сравнение с първото тримесечие на 2011 г. броят на безработните лица намалява с почти 26 хил., а коефициентът на безработица - с 0,8 пункта.

Вижте развитието на безработицата тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: безработица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
moje bi kam 50% 6te se saglasq. da ne broqt samo zapisanite v burata po truda
41
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 12 години
Ало статистиците, България не е само София, Варна и Пловдив. Там може безработицата да е 11,2%, но знаете ли какво става в провинцията- масова безработица към 40-50 % и повече.
40
1
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
bezraboticata v bg e 50 procenta zashto lajete horata i pishete vreli nekipeli glad i mizeria pedali s pedali kioravi li ste nimate li ochi ili na tiahno miasto imate dypki ,ama triabva da vi gi izvadiat za da se naychite drygia pat
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искате да знаете аз на тия стъкмистики не вярвам само *** са над 12 %
38
0
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
а почваш да мериш от 3 !
37
2
 
2
 
! Отговори
Realist преди 12 години
Всичко са системи за разоряване на народа! Вдигнете се най - накрая докато не са ни съсипали кукловодите и нашите куклички в НС и МС.Ограмотете се като прочетете за планът Ран-Ът за Унищожението на БЪЛГАРИЯ:bgsviat.narod.ru/
36
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Аз не говоря от правна, а от икономическа гледна точка :) Друга тема е, че чрез данъците се извършва едно нерационално и несправедливо преразпределение на ресурси. Колкото до сивата икономика: тя практически е неизбежна, но нима тези, които работят в нея не създават стойност? Нима те не подпомагат икономиката? Сивата икономика не оправдава безработицата, но има влияние при нейното изчисляване :)
35
1
 
6
 
! Отговори
Тоте преди 12 години
Лъже повече от Данчо пръча ***! 11 процента може да са в София ама пак е малко !другите в така наречената провинция процентът скача и до 40 на сто...ако съкратите половина от държавните угъзници дето нищо не вършат ще се освободи държавата от свободен паричен ресурс а не да пращате войници в АФГАНИСТАН
34
0
 
9
 
! Отговори
безработна преди 12 години
Имам предложение към Тотю Младенов. Г-н Тотю /объщението ми е такова защото благодарение на г-н Тотю имам време да гледам турски сериали/ защо не изключиш от сметките за безработицата всички които са на държавна служба, та да видим колко ще е безработицата. Тези служби нищо не произвеждат / 50% от тях са ***/ и лежат на тези който едва свързват двата края.
33
3
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
По смисъла на закона да всеки който не си плаща данъци, не се е регистрирал е безработен, а всеки който работи и не си плаща данъците е престъпник. Това е закона това са правата, факт е че хората работят на черно от ден на ден за да има с какво да си купят хляб, а не защото има толкова много работа, а те не могат да си изберат и пробват на всяка за по ден нали? Та сивата икономика по никакъв начин не оправдава безработицата, да подсигурят инвестиции работа и да се борят със сивите си фирми.
32
1
 
18
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
Б.Б.:Безработица няма,всички сеем картофи,някои и тикви!Аз режа ленти и правя магистрали!
31
0
 
8
 
! Отговори
до воевода преди 12 години
Изчисления, статистика, индекси... все приятни неща ;)
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЕАЛНАТА БЕЗРАБОТИЦА Е НАД 50%, ТОВА С 11,2% е ЛЪЖА!
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна лъжа!
28
0
 
13
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Не съм чел такова изявление на министъра, но той да се замисли, че тези които не си търсят усилено работа и не се регистрират в бюрата по труда може би са демотивирани и не виждат смисъл... А относно това с осигуровките: пак се връщам към сивата икономика и пак ще задам въпроса: Нима човек работещ в сивата икономика е безработен? Развитието на икономиката на една държава се простира много по-далеч от плащането на данъци,такси,мита... и подпомагането на бюджета ;)
27
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Верно ли съм неграмотен?*** не е съгласна да знаеш.Казвам истината,жената ще ме изгони,а тъщата ни помага.АЗ НЕ ИСКАМ ДА МИ ПОМАГА ТЪЩАТА ИСКАМ АЗ ДА СИ ЗАРАБОТВАМ НА СЕМЕЙСТВОТО ДОХОДИТЕ И АЗ ДА И ПОМАГАМ ЗА СТАРИНИТЕ,А НЕ ТЯ НА НАС.И така беше допреди 1,5 години,от тогава искат да владееш 2-3-4 езика,да имаш стаж 1254785 години,да работиш 10-12-14 часа,а за пари ,ЕМИ КРИЗА Е казват.
26
1
 
5
 
! Отговори
воевода преди 12 години
как ги вадите тия проценти??????
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проектът "Ран-Ът" pro4etete go
24
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Думите му не бяха за нерегистрирани а точно - след като изтече срока в който получават обезщетение, хората не отивали в бюрата по труда, а и да ходели не си търсели работа, а седели по селските кръчми, такива не били безаботни или онзи който не си търси усилено работа не е безработен (по негова квалификация) а хората когато просто няма къде да я търсят какво да правят да стоят на тъмно вкъщи наказани ли? Всеки който не му се плащат осигуровки е безработен! Както искаш така ме обори да видим?
23
1
 
17
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Какви осигуровки да плащам, като нито пенсията на моята баба ще я увеличат, нито като стане време аз да се пенсионирам ще има работещ българин, за да внася осигуровки? Предпочитам тия грешни пари дето ще ги внасям на кирливия бюджет да ги давам на моята баба като добвка към пенсията и, а пък като дойде време аз да се пенсионирам, просто ще си тегля куршума.