Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отървахме се от комунистите-безбожници и се навряхме в "мръсотиите" на ЕС. "Честит" ви по-модерен концлагер.
76
4
 
4
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
ААААА чак сега разбрах,че измирането на деца от глад и далавери било дело на антихриста!За всяко нещо си имат обяснение,нищо че няма логика!Ако ги питаш кой е антихриста,ще кажат,че той е създаден от такива като нас дето не им вярват на измислиците.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредния охранен лъжец
74
3
 
5
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
AKO TOZI TEKST STANE REALNOSTTO TOGAVA ZA PARVI PAT V ISTORIATA NA BG 6TE IMAME BEZPREKOSLOVNOTOTO VRA6TANE KAM SOCIALIZMA KOETO OZNA4AVA 4E GERB SA VSA6TNOST NOVOTO BKP.
73
4
 
5
 
! Отговори
Духовно робство преди 12 години
Правата вяра християнството никога няма да умре отче!Каквито и закони да създават антихристите!В Новият завет Господа ни Исус Христос-единствения път към Бог,единствения Спасител ни предупреди за тези времена,предшестващи издигане на трон на антихриста в Йерусалим.А между другото,отричането на християнството чрез различни организации също е религиозна дейност в служба на антихриста.
72
1
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Ей добре, че напомни. Да не забравят да впишат и музиката като въздействащ фактор върху емоционалната система на "свободните човешки същества". Шум и гюрултии ще ми вдигат тука, хам-*** ха ! Също и много въглерод издишвате. Я веднага лимит със закон на поетия кислород.
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста охранена и космата хомосексуална *** на снимката.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Религия = Политика = Религия ---> казват ти ако направим това ще отидем в рая ( в европа ) там е хубаво там има за всички по много дайте си парите в храма така ще влезете в рая и ще ви бъдат опростени греховете ( дайте си парите в хазната ако не ние ще ви ги вземе под формата на данаци и всички ще сме добре и не забравяйте да плащатате за престапленията си така те ще бъдат изкупени в съда ) политиката е религията на 21 век , хората вярват в някакви президенти примиери но все ние сме овцете
69
8
 
6
 
! Отговори
Mr. Killer преди 12 години
хайде, хайде... тъмните сили ни били обладали, минаха мракобесните векове, в които хората са се плашили от вампири и баба яги(само Божо остана да *** гащите от тях)...Сега силата е знанието, науката напред е слънце, силата е вътре в човек, в неговите способности да мисли и твори, да съгражда...дълго му отнемахте това право и тази СИЛА и го държахте в тъмницата на невежеството си...нали така беше тя е плоска и център на вселената!!!
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на народа,че вече не вярва на измислици чиято цел е да манипулира простолюдието!
67
5
 
5
 
! Отговори
Кажи, признай ! преди 12 години
Ей, Батман - Николай, кой си ти да критикуваш законопроекти в проповедите си ? Какво в същност проповядваш или вече това си забравил ? Отец ли си, депутат ли си, съдник или "***" почтитател на светските брендове и гуляи ? Кой си ти Батман - Николай, човека прилеп или поредния на който му прилепва лукса, като начин на "страдание" ?
66
6
 
13
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Къв Господ,ква религия бре?Всеки ден от глад измират стотици деца по света,а ние изхвърляме стоката от магазина,че и е изтекъл срока с 2 часа.Господа е в нас....не е в църквата не е и в религията.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като се инфектира с вируси и троянци операционната система на компютъра защо "търчим" да търсим антивирусни програми, специалисти и т.н., а не оставим да се скапе до последно всичко заедно с данните, снимките и т.н. Същото е и с инфектираната ( например наркомания, алкохолизъм ) с грехове душа.
64
2
 
7
 
! Отговори
До арменския поп преди 12 години
Тези, че са зле е ясно на всички. НО НОВИЯ "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО" ТРЯБВА ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ!!!Могат да ти вземат детето само с донос, а ти да си го върнеш през съд. През това време го ваксинират, лекуват, изследват и ако се разболее от болест, за лечение на която държавата няма пари - прочетете дали имат право да му терминират живота?!?! А и вижте подзаконовите нормативни актове, дали могат да търгуват с органите на жертвите?!?!? Имаме си "Закон за закрила на детето" този е без ЗАКРИЛА!!!
63
6
 
7
 
! Отговори
заслужаваме си съдба преди 12 години
ПРИ ТОЛКОВА МНОГО "НЕВЯРВАЩИ" ИЗОБЩО И НЕ ОЧАКВАЙТЕ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ДА ВЪРВЯТ ДОБРЕ. ЖАЛКО- ТЪМНИТЕ СИЛИ ПОСТИГАТ ЦЕЛТА СИ!
62
6
 
8
 
! Отговори
Събудихме се преди 12 години
Браво на народа,че вече не вярва на измислици чиято цел е да манипулира простолюдието!
61
5
 
11
 
! Отговори
ПРАВ Е! преди 12 години
Отчайващо е, колко хора тук не разбират за какво всъщност става въпрос! !!!!!!!!!!!
60
4
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Попе, остави ги тия врели-некипели ами я кажи вървят лимузините? Как е ролекса - то4ен ли е? Вальо Златев налива ли ти още безплатен безнинец за зверовете божии :)))
59
3
 
6
 
! Отговори
### преди 12 години
Искам да заявя нещо!!! НИКОЙ НЯМА ДА ПЪЛНИ ГЛАВАТА НА МОЕТО ДЕТЕ С ГЛУПОСТИ!!!БИЛО ТО И ЧЕНГЕТАТА ОТ ШЕСТО РПУ!!!
58
6
 
5
 
! Отговори
Слушайте Бога преди 12 години
Вие не нарушавайте десетте божи заповеди,а ние светите отци требе да сме богати.

Спонсорирани публикации