Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
5
 
! Отговори
В 21 век сме преди 12 години
Не вярвам на хора в черно!Покрай вярващите станаха милионери.
56
6
 
9
 
! Отговори
Хр. Ботев преди 12 години
Колко пострадаха деца от педофилията в църквата.Като посегнеш на невино детско дупе не му съсипваш живота ,А?Най -голямата мръсотия е в църквата.И недей 49 да ми разправяш че църквата е запазила българите.Глупости Османците имали интерес да има църква защото държала в слепота българите ,като добичета."Наведена главица ятаган не я сече" Всяка власт мечтае за душите на хората и оръжието за тази цел са попове и ходжи.
55
5
 
6
 
! Отговори
Вервайте чада мои преди 12 години
Цирквата е машина за пари.
54
8
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Абсолютно си прав/а. Религията е създадена за да може да се манипулира човека.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто да забравят за този закон. Има една приказка : от стар турчин, ходжа не става. Това е и в генезиса на закона - след като човек е оплетен в хиляди грехове почти е невъзможно да се върне към предишното си чисто състояние на душата. Който иска да възприема.
52
5
 
6
 
! Отговори
Mr. Killer преди 12 години
Глупости, църквата като проводник на вярата и надеждата, вече не е колос на, който да се облегне едно дете, човек, същество...Тя изостави хората и започна да се качва по мерцедесите, да се съешава с политиката, да вее гордо ролекси! Аз не искам моето дете да бъде учено на морал от Вас... И какво се правите на заинтересувани, какви програми, цели, движения, помощни центрове създавате вие за да помагате на народа си??? Глупости от хиляда и една нощ, един отец Иван имате, това е!
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се е охранил попа бе,и как мазно мазно се хили, на какво се хили?
50
2
 
1
 
! Отговори
ник4и преди 12 години
аз си мисля, че отеца е имал в предвид НЕ сляпото вярване в "светото писание", а всеки да вярва в себе си и да не бяга от отговорност и да мисли с главата на раменете си преди да направи нещо, дали ще е от полза или ще е във вреда и ако ще да е във вреда някому, просто да не го прави, а ако ли ще да е от полза роду - нека го сътвори - те наще политици им е орязано това светоусещане и за какво ли чудим що сме на такъв хал - каквито си ги сберем, такива ще да си ги ядем... ;)
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези попове са най-големите мошеници и крадци и думичка не вярвам на това което приказват и не искам да ги слушам изобщо.Никога не бих си пратила децата да им промиват мозъците.
48
6
 
10
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Мразя комунистите и то много...,но евалла им правя за забрана на религията.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е сътрудничил за ДС, как бързо усеща "врага", който желае да разруши ИКОНОМИЧЕСКИЯ покой в православната църка ?! Много блажиш "дядо" попеее, много блажиш, а съда църквата го не плаши. Не онзи вашия, аз за мирянския съд говоря, тук и приживе. От преяждане да *** дано мошенници в църковни одежди !
46
2
 
9
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Дядо попе, отдели част от имането си и нахрани гладните деца!Като пътуваш по света, не виждаш ли как църквите хранят бедните и гладните, без да се интересуват каква им е вярата.Не мисли за законите. Децата сами ще ти повярват, ако усетят грижата ти!
45
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Наистина тук цари пълна бездуховност!Религията ни е запазила като нация през вековете и не е редно да забраняват на децата да влизат в църква и да се кръщават!А, мислите ли, че българските мюсюлмани ще спазват закона и няма да водят децата си в своите храмове!Този закон е вреден!
44
1
 
8
 
! Отговори
До нас преди 12 години
Тези, че са зле е ясно на всички. НО НОВИЯ "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО" ТРЯБВА ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ!!!Могат да ти вземат детето само с донос, а ти да си го върнеш през съд. През това време го ваксинират, лекуват, изследват и ако се разболее от болест, за лечение на която държавата няма пари - прочетете дали имат право да му терминират живота?!?! А и вижте подзаконовите нормативни актове, дали могат да търгуват с органите на жертвите?!?!? Имаме си "Закон за закрила на детето" този е без ЗАКРИЛА!!!
43
3
 
4
 
! Отговори
ZEITGEIST преди 12 години
Изгледайте филма ZeitGeist 1.....там е обяснено всичко за измамата-религия.
42
1
 
6
 
! Отговори
АтеистДедо мраз преди 12 години
"Св. Висарион Смоленски".- такъв човек не е съществувал.Този индивид"светец" е във фантазиите на Рада Казалиева и нейния тефтер.Никъде другаде го няма този измеслен светец. И мафиозо Батков дари 10 милиона за да се построи църква на измислениея светец.Та мафията е пряко свързана с църквата.На мафията не вервам.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо Николай ще си отговаря за греховете като всеки от нас, но е прав в словото си за откъсването на децата от вярата. В противен случай възмущението от нередностите в държавата ни например е лицемерие.
40
4
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Няма как, да вярвам в нещо,което са измислили евреите.Библията е тяхно дело.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мафиот в расо !праджосвай се !
38
1
 
9
 
! Отговори
Закон ли? преди 12 години
Знаят, че църквата е зле и ги пускат да са против закона. Хората автоматично ще застанат на другата страна заради намесата на църквата! НО ХОРА ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ ЗАКОН И ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕТЕ!

Спонсорирани публикации