Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България - *** *** на балканите!да живее *** дето не може да мисли за родината си!
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заради вярата в Исус съществува Българияа в народното събрание има доста предатели
95
2
 
5
 
! Отговори
на 88 преди 12 години
Децата се учат у дома от мама, татко и възрастни и млади на добродетели. Когато станат самостоятелно мислещи хора, ще преценят дали ще отидат на посоченото място. Християнски добродетели се учат и самостоятелно, от книги, от филми , от ежедневието и поведението на хората. Най-вече децата се учат на поведение от родителите. Това не ме прави нехристиянин. Има свобода на избор. Всички учат математика в училище, но всички ли са суперматематици?
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя поп със стъклените очи пак ли се появи бе.айде разкарайте го тоя.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учат ли ви вкъщи на 10 божи заповеди? А манговците на какво ги учат вкъщи, ммм?Не знам защо си въбразявате, че тези 10 божи заповеди са вродени в човека! Брайвик който уби 77 души да не е живял в джунглата? Нали е имал семейство и той? Какво направи затри бъдещето на Норвегия! Това направи.
92
0
 
7
 
! Отговори
До Поповете преди 12 години
1:19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.1:20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.1:21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.1:22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,1:23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвертоноги и на гадини.
91
4
 
3
 
! Отговори
брей преди 12 години
Хм, кое да избера "духовно" или бездухвно робство? На кое робство да обрека децата си..., е няма, да стане, когато пораснат сами ще изберат кои окови да надянат, дотогава искам да са свободни и щастливи!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може би ще забраним на мюсулманите да режат на децата им пишлетата...
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре е децата от малки да свикват, че живота не е олимпиада :)
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог съществувал и обичал всички хахаха, блажени са вярващите ***, на мен не ми ги продавайте тези глупости маймуни такива !Ходете и душете пръднята на дедо ви Николай и му пълнете джоба и си вервайте че господ ви обича....
87
1
 
5
 
! Отговори
мхм преди 12 години
ми те и извънземните могат да открият , ама не знаят кво е това гравитация и от къде иде...нека проповедите и цитатите започнат сега!!!!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Десетте Божи заповеди, без да висим в църквата, ги учим от малки в къщи - първите 7 години. Проотив съм да се внушават на децата религиозни догми, нека, когато пораснат и се осъзнаят, да преценят коя е религията им и да се кръстят, както са постъпили и библейските мъже. Мразя да ме задължават и то в сферата на духовния живот и вярата, което е нещо много лично!Нека сам избера.Този "божи служител"е пропуснал две трети от божиите заповеди, включително-"не лепи тапети в Божия храм!"
85
7
 
8
 
! Отговори
Единствената ИСТИНА преди 12 години
1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.1:2 То в начало беше у Бога.1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.1:4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.1:5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.1:6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.1:7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.1:8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.1:9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.1:10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.1:11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.1:12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;1:13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.
84
3
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
87, дори не знаеш за какво говориш. Преди няколко седмици откриха Хигс бозон, което е точно обратното на това, което твърдиш. Иначе Николай е гаден руски шпионин.
83
4
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 12 години
До 85 - "Безумният рече в сърцето си;Няма Бог.Поквариха се и сториха гнусно беззаконие;Няма кой да прави добро. .... Без разум ли са ония,които беззаконстват. .. И не призовават Бога?" Псалми 53.1-5
82
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако не започне де се изучава вяра в училищатаслед век България ще е мюсулманска държаваа червения *** отдавана ще е зад граница
81
4
 
7
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Все едно чета постове написани от времето на социализма когато комунистите следяха кой влиза в църквата и после станаха най-вярващите.Не съм вярващ но има причина аз да защитавам християнството и тя е една:християнството учи децата ни на добродетели.И няма да е много далече тези които сега се надсмиват да почустват ударите върху себе си от родните си деца.
80
3
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Точно най-големите учени от всички области на знанието достигат до извода, че Бог съществува. Колкото и да се напъва науката от 3D измерението няма как да излезе, което само по себе си е ограничение. Иначе няма лошо човек да изследва света около себе си.
79
2
 
2
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
DO GERBERSKITE DRASKA4I I VSI4KI GERBERI OBIASNETE NI KAK SPORED VAS DA TALKUVAME TOZI TEKST"'Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна. ''.DAITE NI SMISLEN OTGOVOR?.
78
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма никакъв бог и подобни глупости учете физика и вярвайте на физиците, който могат всичко да докажат научно, тези попове са лъжци и само ви промиват мозъците, ставате като мисюлманите и те вярват в 40те девсвтвеници и се взривяват... аз на такива тъпизми не вярвам