Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Тоя се кръсти само пред Ролекс и BMW:) Ако не е поп,какъв ли може да бъде-сигурно само депутат:)
36
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 34: ако не беше тази измама сега щеше да се казваш Хасан и да биеш *** до небето в петък.
35
4
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
За да върви стадото в правилната посока му трябва идол,който да следва.Именно религията осигурява това... и по този начин стадото мирно следва овчаря.А когато стадото си отвори очите, ще има заместител и това е.............. чип във вратлето.
34
1
 
19
 
! Отговори
не сега преди 12 години
Когато дядо Николай заживее като всички нас. Когато започне да го интересува цената на хляба и на доматите. Когато си затвори в гаража колата, защото няма пари за бензин, застраховки и данъци. Тогава може да му ходя в черквата и да му вярвам.Сега мога да вярвам само себе си и Висшата сила, която е над всички нас, наречена Господ Бог.А, за децата - те са наша най-голяма грижа.
33
4
 
8
 
! Отговори
Джийзъс Кръстак преди 12 години
Колко от вас са кръстени по собствена воля.
32
3
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
Джон Ленън е масон, който работи за едно световно правителство. ЗА ЕДИН СВЕТОВЕН ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ - НОВ СВЕТОВЕН РЕД! Не бързайте да се радвате ;-)
31
8
 
16
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Религията е измама.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този ли ще говори за душевност бе баси смеха !
29
4
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 12 години
СВЕТЪТ ЩЕ СВЪРШИ ,ГЛУПАЦИТЕ НЯМА ДА СВЪРШАТ !!! НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ФАНАТИЦИ ЕДИН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ ПРЕДИ ДА ГО ИЗГОРЯТ НА КЛАДАТА : И ВСЕ ПАК ЗЕМЯТА СЕ ВЪРТИ !!!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наскоро посетих Бачковския манастир и съм възмутена! това не е храм на вярата, а е Манастир ООД. До абсолютно всяка икона е сложена касичка - отвратително!!!! Този манастир се е превърнал просто в музей. В двора му е сложен фонтан, подобно на тези в католическия свят, а монаси по над 100 кила всеки, доволно се разхождат в двора.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността". Жалко ,но това е "голата"истина.Не е трудно да го разбереш ,след като прочетеш "постовете"Между другото -не обичам поповете.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли е скота, който искаше да забранява концерта на мадона?
25
6
 
11
 
! Отговори
Джон Ленън преди 12 години
Представи си, че няма Рай,лесно е, ако опиташ,че няма Ад под нас,а над нас е само небе!Представи си, че няма държави,чудя се, можеш ли?Че няма нещо заради което да убиеш или да умреш,и че няма религии също...Представи си, че всички хора живеят в мир!Може би ще кажеш, че съм мечтател,но аз не съм единствен!Надявам се, че ще се присъединиш към нас,и света ще бъде едно цяло!
24
1
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Ти прочети закона и после говори за "нашите деца"!!!Виж там дали вече ще имаш права като родител!!! Детето ще може да съди родителите си, чрез държавата докато навърши 16, а след това само ще може да се представлява в съда. Ако му забраните да гледа телевизия "Планета", то ще може да сезира социалните работници и те да го вземат и да му осигурят телевизор?!?!?!?
23
3
 
4
 
! Отговори
Маймун преди 12 години
Дядо ви поп говори все по-умно въпреки ролекса си.Особенно онова изказване ,че църквата не е създадена да ви се харесва. Иначе много обичаме като видим празното си канче да огледаме канчетата на другите и щом са пълни с мушенгия ще да е.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички атентати, войни и т.н. стават заради религиите защото всяка религия проповядва, че е по велика от другата, затова религийте и църквите и джамийте трябва да бъдат забранени !Не на промиването на мозъците на децата ни ! А нашите духовници са бизнесмени интересуват се само от личните си облаги, гнусни твари са ! А сега искат да облъчват и нашите деца, няма да стане !
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да нарека този на снимката праведен!Хората се откъсват от вярата не заради някакъв закон, а заради "отци" като този на снимката, който тъне в разкош и си мисли, че като е облякал расо е човек на Бога.Ще гориш в Ада, Николай! Такива като теб оскверняват името божие!
20
0
 
10
 
! Отговори
цензурата преди 12 години
НЕ МОЖЕМ ДА КОМЕНТИРАМЕ,ЗАЩОТО НЕ ПОЗНАВАМЕ ТЕКСТА НА ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО ЗА КАКВО СЕ ОТНАСЯ ИЗЛОЖЕТЕ ЗАКОНА В ЦЯЛОСТНАТА МУ ФОРМА Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ ЗА ДА БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ КЪМ ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ И ПОПОВЕТЕ!!!
19
1
 
9
 
! Отговори
До безстрашните преди 12 години
Тези, че са зле е ясно на всички. НО ТОЗИ "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО" ТРЯБВА ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ!!!Могат да ти вземат детето само с донос, а ти да си го върнеш през съд. През това време го ваксинират, лекуват, изследват и ако се разболее от болест, за лечение на която държавата няма пари - прочетете дали имат право да му терминират живота?!?! А и вижте подзаконовите нормативни актове, дали могат да търгуват с органите на жертвите?!?!? Имаме си "Закон за закрила на детето" този е без ЗАКРИЛА!!!
18
5
 
16
 
! Отговори
боян преди 12 години
аз съм за институцията църква да бъде забранена изобщо, това са атавизми от времената когато са горяли хората на клада, а за БГ църквата да не говорим, банда от ДС кадри. да се забранят изобщо.