Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 12 години
"*** са най-многобройните атеисти в България"Това е една от най-големите глупости, които някога съм чел. Точно обратното е - при *** суеверността е характерен белег на 100% от социума.
176
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са най-многобройните атеисти в Българиязащо не си помагате по атеистки?
175
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
аз съм кръщаван в църква и никой не може да ми забрани за си кръстя детето. това, че тук в момента има 4 пенсионери - комунисти, дето едно време идваха да дебнат кой влиза в храма и после ни донасяха на партийния секретар, си е техен проблем. който е атеист- да си бъде, който си е вярващ - това си е негово право.
174
2
 
4
 
! Отговори
Исус е Месията преди 12 години
192,евреите изповядват талмудизъм и ционизъм,а истинския Израел е живял под закона на Стария завет и за всяко нарушение виж какво казва Бог да се направи.
173
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
това, че има атеисти, си е тяхно виждане и право. до гуша ни дойде от псевдо демократи, които мразят всичко и всички. никой няма право да ви издава заповеди какво да правя с малолетното си дете ще има колективна жалба до съда в Страсбург.
172
11
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 12 години
Религиозните хора са меко казано прости. Това прекрасно личи и от коментарите тук. Ти го заливаш с един куп логични доводи и прагматични обстоятелства /включая много по-добри теологични познания/, то или ти пише неграмотно, или нелогични глупости, или ти цитира на халос т.нар. Писание, без да осъзнава, че това е едно идиотско четиво. Манилпулирано, натаманявано, пренаписвано многократно, за да върши работа.
171
1
 
4
 
! Отговори
Галатяни преди 12 години
Галатяни 3:29 "И ако сте Христови,то вие сте Авраамови потомци и наследници по обещание"
170
1
 
4
 
! Отговори
191 преди 12 години
Извинявай, аз не съм 162,ама все пак искам да попитам какво е собствена смърт, един вид е можел чужда смърт да изпита, така ли? А ***, предполагам е благозвучно и мило обръщение използвано във твоите смирени среди?
169
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
имате ли представа колко деца на ден посещават Ватикана ?? Това означава, че и католиците тук няма да могат да водят децата си на църква ??
168
3
 
10
 
! Отговори
олеле преди 12 години
дори през турско са давали да се строят църкви, да си правят кръщенета , да се водят служби ако и сега Светата Църква замълчи, направо емигрираме това е позор
167
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евреите са божи народ, защото земята им е дадена от Богаи майката на бог Исус е еврейка.
166
8
 
4
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
До 162 , ти няма да умреш от собствена смърт !!Ще разбереш че има БОГ , ГОСПОД и СВЯТ ДУХ но ще бъде много късно за тебе !
165
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
какво ще направите, ако заведа внучката си на църква и и направя кръщене ? ще ме глобите ли ? Вие не сте добре, това вече мина всякаква граница на търпението и на добрия тон. А какво ще направите на хилядите мюсюлмани, които имат религиозни училища ? да не говорим за техните ритуални обрязвания ( между впрочем, това е практика и в юдеизма !) е какво ще направите ? това е срам за България
164
3
 
10
 
! Отговори
коко преди 12 години
Тази идиотщина да не се водят в черква деца и турците за 500 години не са и се опитали да направят.Боже ,пази ни от тъпанарите с власт и помогни по-скоро да се махнат от там.
163
2
 
0
 
! Отговори
186 преди 12 години
Не, виж сега невярващ, ти няма как да си антихист, не си придавай такава важност, нито си създал Израел, нито атомна бомба, но виж А.Айнщайн е бил антихрист, който е създал Израел... съвсем логично и по християнски трябва да искаме тази държава да бъде погубена, а народът и по християнски да се пържи във вечни мъки, нали?
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а политизирането на детето е проява на олигофрения.
161
7
 
7
 
! Отговори
НЕВЯРВАЩ преди 12 години
:) Моля, да не бъда ограничаван терминологично като антихрист :) Аз съм НЕВЯРВАЩ, т.е. не приемам никакви богове, синове, пророци, религии и ЧОВЕШКА ГЛУПОСТ! Аз съм МИСЛЕЩ и СВОБОДЕН ЧОВЕК, който не казва AMIN, а I AM :)))
160
2
 
1
 
! Отговори
183 преди 12 години
Значи, А.Айнщайн е бил самият антихрист, не мислиш ли?
159
6
 
6
 
! Отговори
Нещо умно преди 12 години
най-накрая да приемат. Напълно трябва да се забрани воденето на хлапета по каквито и да е религиозни събирания, църкви, джамии, въвеждане на обучения независимо в коя "права" вяра и т.н. - включително и кръщаване на някой преди да е навършил пълнолетие и да е изявил сам желание за това!!
158
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-великото нещо, ковто е направил Айнщайн като човек: Айнщайн е един от инициаторите за създаване на държавата Израел.

Спонсорирани публикации