Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слава на Исус-Месията на всички вярващи хора в Истинския Бог нашият Създател и вечно проклятие на антихриста.Амин.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eй, ***! Цял Пловдив те знае какво изчадие си!
155
2
 
1
 
! Отговори
179? преди 12 години
Това в кое евангелие го пише, 179?
154
5
 
0
 
! Отговори
178 преди 12 години
ходи си го заври нейде, дълбоко
153
2
 
8
 
! Отговори
176 преди 12 години
176, с това ли се изчерпва приносът на А.Айнщайн , атомната бомба...много повърхностно , много!
152
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
държавата ни няма нужда от хора от които се интересува само по изборитете са тор за партийната мафия в страната ни...само религията може да се справи с *** в България
151
2
 
5
 
! Отговори
"принос" л преди 12 години
"Великите учени"Айнщайн и Лео Силард изпращат писмо до Рузвелт,с което го убеждават да разреши ядрена програма ,чрез която се създават ядрените бомби,голям принос,няма що,Германия щяла първа да ги направи.Много позната история тези дни с подобни доводи срещу друга държава.
150
7
 
6
 
! Отговори
НЕВЯРВАЩ преди 12 години
:) Точно този коментар чаках - фактът, че въпреки всичко се подигравам със свещената ви крава - светият дух, показва отношението ми към всичките ви догми - презрение! Живея без да се страхувам от наказание и без да се надявам на награда и затова живея СВОБОДЕН! Няма рай и ад, няма бог и дявол, няма наказание и награда. Има тук и сега, а след това...НЯМА НИЩО. Трупайте знания, а не вяра. Бъдете добри - хуманността и добротата също са плод на еволюцията чийто плод сме и ние самите :)))
149
3
 
6
 
! Отговори
173 преди 12 години
... вечно проклятие, как ли звучи от устата на любящия и опрощаващ Исус, мъча се да си го представя, би ли го описал по подробно?
148
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До "Невярващ"162 ,Исус предупреди,че срещу Него ако кажеш нещо може да ти се прости,ако богохулстваш срещу Светия Дух няма да има прошка,а вечно проклятие-Марко 3:28-29.
147
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Вярващ 163Църквата си има шеф и той е най-обикновен човек от съвремието - някои го наричат папа, други патриарх и т.н.Когато говорим за религия и искаш да е вярно,което казваш, то е недопустимо да има секти.Християнството е изтъкано от секти-католици,православни (няколко броя),протестанти,юдеи и др.Към коя точно секта принадлежиш?Наличието на секти означава, че някой си приписва правото да определя кое е "богоугодно"-справка Инквизицията.НЕ НА РЕЛИГИЯТА ВЪВ ВСИЧКИТЕ И ФОРМИ И УЧЕНИЯ.
146
2
 
1
 
! Отговори
167 преди 12 години
ходи им го обясни това на свещопродавчиците, грехоизкупниците, ролексопоклонниците...
145
3
 
1
 
! Отговори
на 156 преди 12 години
Ухаещ на амбра и мускус, религиозни друже! Щом Бог е създал всичко живо по този начин - да се храни, ака, да прави секс, да ражда, да изпитва радост, тъга, да плаче, да се смее ит.н., просто такъв е животът ни! Точно това е противоестествено и противаречи на природата - безбрачието, въздържанието от секс ит.н. фалшиви измислени забрани. Ти като си толкова религиозен, може би не ядеш, не спиш, не искаш да правиш секс. Просто се замисли. Това е животът.Между впрочем, ако няма ***-няма салам.
144
5
 
6
 
! Отговори
НЕВЯРВАЩ преди 12 години
Факт е, че вярващите не познават достатъчно добре религиозните си книги, а сляпо и невежо повтарят постулати внушавани им от попове, пастори, свещеници и всякакви други религиозни водачи. За да имам информирано мнение по въпроса се запознах подробно с история на религиите, в частност, с християнската, както и религиозните текстове. Ако човек е обективен и започне да задава въпроси и да прави сравнителен анализ на тектовете много бързо ще разбере противоречията, демагогията и политиката в тях :)
143
2
 
5
 
! Отговори
Ето го прзх.на злото преди 12 години
: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.28:13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.28:14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.28:15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.28:16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!28:17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат .Езекил 28;12-17 Това е Луцифер този които е тъмнината и злото всред хората на земята.
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме църквата-хората! Когато изгубим доверие(не казвам вяра), това е възможно да се случи.Човек може да вярва в Бог и в къщи, пред запалената свещ, без да се налага да ходи в храма. Самият Исус е казал, че няма нужда от посредници. Хората могат да вярват в Бог, но имат право да са недоверчиви към тези, които са се самонагласили за посредници.Чао!
141
6
 
7
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 12 години
НЕВЯРВАЩ, великолепно казано! Религиите са узаконени суеверия. Психологически юзди. Вреден и архаичен навик. В древността несъмено е имало полза от тях, но в съвремието, когато научно-техническият прогрес е обезмислил съществуването им и ги е направил да изглеждат дори смешни в колосалните си противоречия с действителността и науката, са нищо повече от официално средство за измама.
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека сам човек избира в какво и по какъв начин и защо да вярва. Не нагрубявам никого и уважавам вярата на другите, но не желая да ми се натрапват неща, които не приемам в голяма степен, не съм длъжен да обяснявам защо, тъй като и на мен не ми се обяснява защо целият ми живот трябва да го е начертал някой да премине в примирение. Без да се има пред вид, че хората са си различни индивидуалности и се развиват като цяло еднакво, но в частност - доста различно. Не желая да ме уеднаквяват!
139
5
 
5
 
! Отговори
брей преди 12 години
Вие сте се изпарили от истинския живот и дрънкате глупости, религиозни фанатици, празнодумци, времегубци, хора без мозък, съвест, воля...цитиращи, плашещи с наказания, съдници , инквизитори, интерпретатори, фантазьори, слабаци, които не могат да намерят себе си и оправдават себе си, лицемери, крадци на воля , подпалвачи на съвести, угризения, вие религиозни фанатици сте най-голямото зло на този свят...крадци на животи, без значение християни ли сте, мюсюлмани ли сте...
138
3
 
7
 
! Отговори
Вярващ преди 12 години
Няма как да се закрие православната църква, защото главата на църквата е Господ Иисус Христос

Спонсорирани публикации