Агенцията по лекарствата с нов директор

Евелин Благоев поема поста на подалия оставка Александър Янков
Обновена: 29 окт 2012 13:32 | 29 окт 2012 13:32,
27
Агенцията по лекарствата с нов директор
Десислава Атанасова. Снимка: архив Булфото

Д-р Евелин Благоев е новият директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Бившият шеф на ИАЛ Александър Янков си подаде оставката по лични причини на 11 октомври.

Още по темата

Благоев е бил национален мениджър по продажбите на фармацевтична компания, която произвежда и търгува с лекарствени продукти, обясни Атанасова. Той е завършил Медицинския университет във Варна и има богат опит в областта на фармацията.

Съпругата му, Елена Благоева, е била административен директор на друга фармацевтична фирма до 2003 год., а след това е работила за различни фармацевтични компании, поясни здравният министър. В медиите се появиха информации за конфликт на интереси на Благоева.

Към момента тя се занимава с козметични продукти, допълни министър Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
сгс преди 11 години
Обещал съм Огнян Донев да не закачам..Гарантирано от ГЕРБ после и от другите.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е по интересно, отколкото тази противна жена.Срещу 60 млн. лв., а не срещу 3 млн. половината чиновници минават на Windows 8
25
0
 
4
 
! Отговори
Естет преди 11 години
Спрете да показвате тази противна жена
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз прочетох - Евелин Банев -Брендо...Може и грешката да е вярна. А иначе отново моля редакторите на сайта да не публикуват тази снимка на дуловската ***, че ми се драйфа от нея.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито на г-н Марешки за новия пост.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днеска много слабо,хейтърите отдавна са доказали,че могат много повече да плюят,да обиждат и вечно да се оплакват,защо така бе другари? :)
21
2
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- Разходите за здравеопазване скочиха 3 пъти за 10 години (от 1.2 млрд през 2001 до 3,2 млрд. през 2011), а състоянието на здравната система да продължава да се влошава... Дори да спрем да пием и пушим, дори 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като бели хора..., заради липсата на истински - ЛИЧЕН ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ...! Личността на министъра няма никакво значение!!!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е - ЛИЧНА, ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА, ДЕБИТНО-КРЕДИТНА КАРТОВА СМЕТКА, а допълнителното здравно осигуряване, Трябва! да се узакони, под формата на Лична здравна застраховка...! (за разплащания единствено в Здравеопазването).- Детска игра е, дори Новите "ЛИЧНИ КАРТИ" с биометрични данни, МОГАТ да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, дебитно-кредитна картова сметка, за внасяне и теглене на пари от Здравната каса, при определен регламент!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е:- Вноските за здраве, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... (От 32-те милиарда миналогодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 100 милиона!)2. Според Конституцията, здравната вноска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата и така става общо 15% от личните доходи3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Свлъх-либерали, да не се правят на "комунисти", а ДА СПАЗВАТ Конституцията!
20
0
 
7
 
! Отговори
КОЙ? преди 11 години
Кой още не е бил министър ,на ЗДРАВЕОПАВАНЕТО в Бг?
19
1
 
11
 
! Отговори
Зов за помощ преди 11 години
Г-жо Министър,в нашият град Болницата се нуждае от Ремонт,много Ви Моля,да изпратите Съпруга си,да И направи ремонта,Обещаваме,че в Конкурса,ще Участва само неговата Фирма
18
1
 
6
 
! Отговори
ДО 15 преди 11 години
До сега все нищо ,защо да не се пробва и МАРЕШКИ,може пък да стане нещо!ПРОБАТА е от 1989г ,до днес ,...в здравеопазването !Започна със Ст. Софиянски и погласници ----Огнян ДонеФ и Любо ***.а !Същата "проба',бе продължена от ---3-ната коалиция ,която и до днес птодължава !Дано народа да оцелее ,поне половината,в Бг!
17
3
 
6
 
! Отговори
Еее преди 11 години
Защо така? Станал ви е неудобен човечеца или какво? А ти, г-жо Атанасова, кога ще си подадеш оставката и да си работиш нещо, за което все пак си учила???
16
3
 
9
 
! Отговори
Два-три месеца? преди 11 години
Още колко и остават на Деси като министърка? Два-три месеца?
15
2
 
10
 
! Отговори
следващият министър преди 11 години
Марешки е следващият министър на здравеопазването!
14
3
 
13
 
! Отговори
Благодаря ти, другар преди 11 години
Благодаря ти, другарко Десислава Атанасова. Ти ме убеди да гласувам за БСП!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този бизнес единствено се променят хората които получават комисионните и фирмите които печелят търговете за доставки. Забележете Марешки колко близък до премиера взе да става. Вероятно той ще поеме голяма част от тях. Сещам се за онзи лаф по телефона: " Аз на него съм му обещал да не го пипаме".
12
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Защо псле се Купуват Лекарства на високи цени,Аферим Деси Атанасова
11
1
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ДЕСИ - ПРИЗНАЙ СИ...- ВЗЕХТЕ РУШВЕТ ОТ ОГНЯН ДОНЕВ И ОТМЕНИХТЕ ... ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ТЪРГОВЕ...!!!САМО, ЧЕ АЛЧНОСТТА НА ТЕЗИ ХОРА СТАНА БЕЗГРАНИЧНА...ДЕСИ,ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА, НЕ Е ВИНОВЕН И ТАЙ КАНО ВАС ВЗЕМА РУШВЕТИ...- ПРОСТО Е... - ВЪРНЕТЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ТЪРГОВЕ...
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма случайни хора, Благоев и съпругата му са от 20 години във фармацевтичния бизнес и са забъркани с всичко основни играчи, ама както казва Тежката артилерия конфликт на интересите няма:)
9
0
 
10
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Всичките да ги сменят ---ЕГАТИ КРАДЦИТЕ ,...ТОВА СА "КРАДЦИ НА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА "!
8
18
 
2
 
! Отговори
easy преди 11 години
Това е първия министър,който тръгна срещу фармацевтичния картел и да се бори с тях да свалят цените на лекарствата които ни продават,но виждам,че някои коментатори имат железни аргументи против това,като ни казват каква *** била и колко била грозна,явно наистина е настъпила интересите на фармацевтичния картел.