Братът на Станишев нямал нищо общо с "Дюнигейт"

Като архитект партнирал на лондонска фирма за строежа край Несебър
Обновена: 9 яну 2013 10:42 | 9 яну 2013 10:41, Веселина Йорданова
121
Братът на Станишев нямал нищо общо с "Дюнигейт"
Георгий Станишев. Снимка: Булфото-архив

Архитект Георгий Станишев, брат на лидера на БСП Сергей Станишев, отрече да има имоти по Черноморието.

„Нямам никакви дялове, нито собственост на територията на Черноморското крайбрежие“, заяви той пред bTV по повод обвинения от управляващите, че се е сдобил с имот на Карадере от 707 декара на безценица.

Архитектът обясни, че връзката му с проекта за застрояване на дюните в Несебър е партньорството с лондонска фирма и хонорарът му е бил съобразен с хонорарната листа на Камарата на архитектите.

Името на брата на лидера на БСП беше споменато от премиера Бойко Борисов, който заяви, че „707 декара са дадени на фирмата на брата на Станишев, фантастично място, продавано за седем лева декара”.

Впоследствие и вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че ще е интересно да се чуе какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, „който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона“.  Темата коментира и земеделският министър Мирослав Найденов със снимки в студиото на телевизията от въпросната територия.

Още по темата

Братът на бившия премиер беше категоричен, че не е консултирал никоя компания по придобиване на земи и по трансформирането им от горски фонд.

"Има българска компания, която владее тази територия. Нямам общо с тази компания, освен че имам договор като проектант. Бяхме наети като архитекти съвместно с „Фостър и партньори“ да сформираме екип, който да работи по проектирането", каза  Георгий Станишев и допълни, че не е работа на архитекта да изследва по какъв начин е придобита една земя или какви са парите, които влизат в едно проектиране или строителство.

Той посочи, че би стигнал до дело за клевета, след като се запознае по-подробно с възможностите за това, защото не е юрист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Георгий Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Красимир ГерговКрасимир Гергов - известен медиен бос, рекламен монополист с фалшиви дипломи за висше образование, който си плаща за да нарушава законите (виж "Трейшън клиф....") - планирал е 40 голф-игрища на територията на страната (председател е на голф-асоциацията). Унищожил е брега на Калиакра (Топола и Божурец) като е заличил защитени хабитати и находища на видове. Най-брутално построените негови игрища са "Трейшън клифс голф енд спа ризорт" и "Блек сий рама" - и двете на брега на морето, върху присвоена от държавата земя. Последното игрище, което прави, въпреки протестите на местните жители, е на брега на Приморско. Убийството на кмета на Елин Пелин Янко Янков е свързано със скандални сделки с имоти, в които участват Красимир Гергов и Прамод Митал (собственик на Кремиковци и ЦСКА).Красимир Гергов притежава рекламна агенция Крес, Финлаб ЕООД, Номина АД, К консултинг ЕАД, Корект С ЕООД, Айриш пъбс лимитед ЕООД, НПС ЕООД, Голф клуб ЕООД (Голф игрище голф с. Равно поле, общ. Елин Пелин), Професионална голф асоциация професионален спортен клуб АД, Южен голф АД. Участва като собственик в: Медиа маркет АД, Парк плакат ООД, Войс медиа ООД, Пиеро 97 АД, Център по маркетинг мениджмънт АД. Консултант е на Болкан Нюз Корпорейшън фирмата, собственик на bTV, GTV, FoxLife, tv2 (известна с педерасткото шоу на Азис) и други. Собственик е и на радиата Z-Rock, N-Joy и Jazz FMПредполагаем собственик е на псевдоприродозащитната партия "Зелена България".
50
5
 
16
 
Отговори
zorik преди 11 години
Отново попадаме в заложения този път от Миро Севлиевки капан - дай сега да подхлъзнем всички да говорят за брата на Станишев и да забравят за проблема с дюните:))) Може да проявят и малко изобретателност в лъженето, ама вече така са се успокоили че са ни успали че не им пука.
49
7
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе!Вижте изказването на изтървания от лудницата-постната пица!Иска му се втори,че и трети мандат!Недай си боже втори мандат, за третия му няма нужда!При третия няма да я има България защото всичко ще бъде унищожено!
48
2
 
3
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак нито дума за *** аскьовския!
47
6
 
15
 
Отговори
до 52 преди 11 години
Нормален съм. Цитирам Г.Станишев:"Има българска компания, която владее тази територия. "и пак питам:Кога тази компания е купила терена?На кой е Собственост?Кой е бил на власт когато е станала сделката?И нормална ли е според теб, умнико, цената от 3.5 евро на квадрат?
46
7
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
До питащ ОТГОВОР ----НА ПРИБЛИЖЕНИ НА БОКО ФИРМИ..ПРОВЕРИ И ЕЛА ЧЕРПИ...
45
22
 
13
 
Отговори
Unufri преди 11 години
Снощи ги гледах по БНТ как вият от глад БСП и ДПС. Вече не издържат. Ако вземат власт ще е края на БГ. Ако искаме да приключим с родината ни, моля да гласуваме за Сергея, Доганя и оная мръша Пръмовица....
44
4
 
33
 
Отговори
Предупреждаващ преди 11 години
Внимавайте с хората които най силно плюят комунистите. В повечето случаи са бивши такива. Тези които сме живяли малко по дълго ги знаем какви бяха преди какви са сега, как говореха преди как говорят сега
43
6
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 години
Шумкарска му работа (батко и братко)
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Цецо, нито Кумецо, нито брата ще вземе да се окаже че тия земи, заменки и строежи са ничии и никой ги не иска!ами да ги дават на бездомните бе по 2 парцела за лев
41
1
 
1
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
До питащ- ,,NEVINEN DO DOKAZVANE NA PROTIVNOTO,,
40
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога вече бесеперасите в управлението
39
9
 
30
 
! Отговори
клек преди 11 години
До питащжалък гербер, нормален ли си? вие сте тези, които твърдят това, вие дайте доказателства. по рождение ли си глупав или в съгласие с партийната линия на герб?
38
5
 
28
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Каратистът психически загуби битката.Обзе го паника и удря във въздуха запотен...Бог да му е на помощ!
37
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте го хубаво този и брат му, такива като тези продадоха майка България ....за някой друг лев са готови на всичко
36
6
 
21
 
! Отговори
зиза преди 11 години
едно може да се даде на ББ - вдигна нивото на популизма до небето, следващите ще трябва много да се образоват на тема как се лъже без да ти трепне окото, да се гневиш естествено пред камери и да повтаряш една и съща лъжа, запазвайки ефекта.
35
6
 
27
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Герб са на власт да докажат,че е негово,а не да подхвърлят фишеци по телевизиите.Ако не могат да го дакажат да мълчат.Същото е и с кумеца на Цветанов-не може да се докаже,и това че излиза по телевизиите и се оправдава - добре, но да хвърля недоказани обвинения по Станишев не му прави чест - *** човек.Така не се печели доверието на народа - излизаш плюеш които ти падне и мислиш,че хората ти вярват.До гуша ни дойде 4 години от глупости.
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дали има или няма не знам, но вие *** гербераси съвсем го ударихте през просото. Едно време седесарите така излъгаха хората като викаха : "Ние не идваме от резиденциите с мерцедесите". Пък после най-малкото си построиха собствени резиденции с по няколко мерцедеса.Вие даже сте по-гнусни от предишните, защото ги задминахте.
33
16
 
15
 
! Отговори
питащ преди 11 години
Драги ***, питам:1 Имали закупени 707 дка на Карадере по 7 лв. м/2 ????2 По времето на КОЙ е станала сделката???3 Чия е фирмата собственичка на терена???
32
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е комунист със сигурност е замесен!