Братът на Станишев нямал нищо общо с "Дюнигейт"

Като архитект партнирал на лондонска фирма за строежа край Несебър
Обновена: 9 яну 2013 10:42 | 9 яну 2013 10:41, Веселина Йорданова
121
Братът на Станишев нямал нищо общо с "Дюнигейт"
Георгий Станишев. Снимка: Булфото-архив

Архитект Георгий Станишев, брат на лидера на БСП Сергей Станишев, отрече да има имоти по Черноморието.

„Нямам никакви дялове, нито собственост на територията на Черноморското крайбрежие“, заяви той пред bTV по повод обвинения от управляващите, че се е сдобил с имот на Карадере от 707 декара на безценица.

Архитектът обясни, че връзката му с проекта за застрояване на дюните в Несебър е партньорството с лондонска фирма и хонорарът му е бил съобразен с хонорарната листа на Камарата на архитектите.

Името на брата на лидера на БСП беше споменато от премиера Бойко Борисов, който заяви, че „707 декара са дадени на фирмата на брата на Станишев, фантастично място, продавано за седем лева декара”.

Впоследствие и вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че ще е интересно да се чуе какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, „който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона“.  Темата коментира и земеделският министър Мирослав Найденов със снимки в студиото на телевизията от въпросната територия.

Още по темата

Братът на бившия премиер беше категоричен, че не е консултирал никоя компания по придобиване на земи и по трансформирането им от горски фонд.

"Има българска компания, която владее тази територия. Нямам общо с тази компания, освен че имам договор като проектант. Бяхме наети като архитекти съвместно с „Фостър и партньори“ да сформираме екип, който да работи по проектирането", каза  Георгий Станишев и допълни, че не е работа на архитекта да изследва по какъв начин е придобита една земя или какви са парите, които влизат в едно проектиране или строителство.

Той посочи, че би стигнал до дело за клевета, след като се запознае по-подробно с възможностите за това, защото не е юрист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Георгий Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
9
 
! Отговори
супа топчета преди 11 години
СерГЕЙ пък каза че нямало безработица по неговия мандат по тв7 та семейно ги гони слабоумието ! И Р Овч не бил енергиен олигарх но жена му е, Първанов не бил млад милонер.... много *** партия и *** гласоподаватели и скапан сайт бан на всички които говорят срещу терористичната организация БСП
30
7
 
8
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
и тоя като шестака, няма нищо общо !
29
3
 
5
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
IMA-NEMA BOKO DA ZAMESI I STANISHKATA KAM NEGOVITE DALAVERADJII
28
5
 
19
 
! Отговори
аз преди 11 години
само се чудя, как може да се вържете на ББ, че не е червен, ахаха... Хем бил член на БКП, хем пък после охранява Живков, после мразел комунистите, та той е по-червен и от Добреви : Д
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали не сме толкова наивни да вярваме,че се водят на неговото име,то и масларката няма на нейно име хотели в банско,морето,стара загора и р.овч. няма имоти в испания и костов няма в италия и т.н.
26
6
 
21
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Не той има и не ще ти да му събираш защото е образован,интелигентен и реализирал се човек.Сигурно като манталитет и интелект няма нищо общо с тебе и господарите ти които ръсят глупости и злословят за хората като селски тарикати на мегдана.Сутринта го слушах по БТВ и му вярвам,защото не вярвам вече на тия простаци които не спряха да злословят вече четири години за тоя и оня -само те правите -бактън!!!
25
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Smurf 26 ....КАТО ЧАКА ГЕЯ В МОСКВА ЦЯЛ ДЕН ЗА ДА ГО ПРИЕМЕ ТОВАРИЩ ПУТИН ??? И КАКТО ВИЖДАШ ПЪРВИЯТ ЧОВЕК ПОКАНЕН ОТ ОБАМА СЛЕД ПРЕИЗБИРАНЕТО МУ ЗА 2 МАНДАТ БЕ КОЙ ???? А, ГЕЯ КОЛКО ПЪТИ Е ПОСЕЩАВАЛ ОБАМА ??? - 0 ПЪТИ ...
24
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стария и изтъркан номер използван от Тиквуна и неговата ***, придворния пудел Цвуки!Приказката са сестра ти и... т.н!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pi6etepone bg firma sas sedali6te vav london kakto e sigurno i drugoto koeto e kak ne vzexa nqkoi drug arxitekt a to4no brata na sargei MIRI6E NE 4EVENA DALAVERKAAAAAAAAAA
22
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 0 27... АМИ ОНИЯ 21 000 000 ДОЛАРА ДЕТО ГИ ОКРАДЕ ТАТЕНЦЕТО ДИМИТРИИИИЙ СТАНИШЕВ ???? И ПОДСЪДИМ ПО ДЕЛО НОМЕР 3 ??? КОЕТО ГО ЗАБАТАЧИХА ДРУГАРИТЕ ЗАЩОТО КАТО ДРЪПНЕШ ЕДНАТА НИШКА И СЕ КЪСА ЦЯЛАТА ВЕРИГА ...
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ни чул, ни разбрал, ни видял...... големият българин ГеоргиЙЙЙЙЙЙЙ.Тежко на България с комунистическото номенклатурно котило.Бащите им съсипаха държавата, а тия коп....ета я досъсипват. Е затова България е и ще бъде най-бедната държава в ЕС!
20
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 11 години
Всички политици у дерето... ааааааааааааааааааааааааааааааа писна ми
19
4
 
21
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Трябва ли да има?...С кой аршин мериш?Я виж!Зам.-министърката на земеделието, продала дюните в Несебър, е злоупотребявала с властта си, като е облагодетелствала дадени фирми при конкурсите за европейски средства. В един от случаите Светлана Боянова е облагодетелствала сдружение, свързано с депутата от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса. Това е написано в доклад от Инспектората на МС лично до Бойко Борисов през 2011 г. До момента последствия за Боянова няма.
18
19
 
24
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Що пропускате елегантно името на Лондонската фирма - Норман Фостър, вие наясно ли сте кой е Норман Фостър, само за информация на Герберастите , това е проектанта на офисите на Стив Джобс и Бил Гейтс , ако Бойко Борисов поиска среща с Норман Фостър сигурно ще трябва да почака няколко години.
17
1
 
10
 
! Отговори
макето преди 11 години
А я ягнетата ги ядем с въната и копитата хи хи хи
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте снимките на прословутите 29 дка "дюни" между бетона/не оправдавам далавераджиите/.После изпишете в Гугъл "Карадере" и вижте за какво иде реч. За 707 /седемстотин и седем/ декара...
15
7
 
15
 
! Отговори
Атака преди 11 години
И този го оправдаха по един скандал за присвояване на 21 000 000 лева! Абе като свински черва са навъртяни!
14
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този и брат му Съсела не са българи и дойдоха в държавата ни и задигнаха много българска земя! По време на тройната коалиция, този е получил 707 кв.м по плажната ивица за по 7 лева на кв/м. Показа снимка направена от въздуха на земята, която е взел. Мама ви *** комунистически украински евреи!
13
8
 
14
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Абе комунистите знаят как да крадат, ако е трябвало и за пазач ще го назначат на Серго брат му ама трябва да е в кереча, както и Р.Овч. той не е подписвал нищо, някой от подчинените му тогава си е слагал подписа и сега нито лук ял нито лук мерисал, а това, че подчиненият не си е сложил подписа на своя глава, и ,че Р.Овч. си е прибрал комисионните естесвено не е доказуемо, но пък не значи ,че не е вярно! Та така и с брат му на Серго -консултант, като Доган, чиста работа парите са усвоени точка!
12
2
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Не можеш да го дадеш на съд!!! Всичко е "законно" според действащото тогава законодателство.Съд ще има...ама друг.Ще ни осъди Брюксел и ще плащаме всички. Честито на печелившите!