За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес оприличиха бсп на тумор, ако бсп е тумора, то герб са метастазите на същия тумор. Абе хора Вие защо не мислите? Зависими ли сте толкоз от тези две партии? Страх ли Ви е от борисов и цветанов та да не виждате че те даже са по-зле и от комунистите, та дори и от царската партия. А дане говорим колко са опасни за страната!?!?
312
0
 
0
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До Kaleko Aleko А и не само капанчета.... и цели хотелчета ще изкарат сезона :)
311
2
 
1
 
! Отговори
Pisna mi преди 11 години
Do Silviq25.,. Mojej li da poznae6 koi e kloninga ?1-vo zlepostavi men..
310
5
 
5
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 11 години
хаха, бас държа че контрапротестиращите във Видин са имали *** лица, като пшатеноте писачи във форума , там лесно може да си купиш коомунист, те са продажни...като тези във форума
309
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 11 години
Г-н матрялов, не се бях сетил за това :) Но това обяснява доста неща.
308
0
 
1
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До Kaleko Aleko Да не премахват незаконно построените капанчета и магазинчета по морето докато мине сезона :) Да не мислиш че на някои му дреме за *** в дългосрочен план - като наближат изборите 20 кинта на *** и води Айшето безплатно - защо да приемаш закони, като може да минеш с 20 кинта :)
307
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младит момчета от грб и бсп като се обичат, да се вземат, ние ще помагаме кой с която сопа може.
306
1
 
2
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 11 години
След дълги дебати комисиите по регионална политика и местно самоуправление и по инвестиционно проектиране приеха предложението на Сергей Станишев и група народни представители да се наложи мораториум върху заповедите за премахване на незаконни строежи, използвани за жилищни нужди в урбанизирани територии.Някой може ли да ми обясни каква е целта на това занятие?
305
1
 
4
 
! Отговори
Велес преди 11 години
E,и?Каква стана тя сега?Атака взе на последните избори 7%!След всичките тези какафонии,режисирани от ГЕРБ и други нереализирали се"вождове"невлезнали в 42-то Н.С. и яростта и злобата изсипана по П.П. АТАКА,равносметката е следната:-Значи,на изборите 7%!Сега,човек,като следи коментарите и съпоставя дадените/+/или/-/за определен коментар,отнасящ се до В.Сидеров или П.П.Атака,се оказва,че % одобрение е нараснал на около 30%!-Така,че продължавайте в същия дух! Всяко зло-за добро!/нар.поговорка/
304
1
 
2
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До ДобрякМай някои хора наистина ги е шубе и не се спират пред нищо.В крайна сметка стилът си ичи, а и датата на регистрация дейстително е 100 % ориентир.Едва ли някой със средна интелигентност би се объркал кой кой е всъщност.За всеки случай, ще допълня постинга си с точки, да не вземе някой фалшив "РАД" да ми допълни писанието :):):)............................................................................................................................................................
303
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20-ти ден *** излизат на улицата без да знаят и самите те защо
302
3
 
3
 
! Отговори
Tott преди 11 години
Ефектът от управлението на Орешарски е виден още след първия месец-намаляване на тока,повишаване на социални помощи и т.н. именно затова то трябва да продължи.
301
2
 
4
 
! Отговори
Gaga преди 11 години
Според мен правителството трябва и е необходимо да продължи да работи защото към момента няма по подготвени хора да управляват страната.
300
4
 
3
 
! Отговори
Pich преди 11 години
Орешарски не цяла България протестира.Има хора които подкрепят правителството и вярват в него.
299
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кошмарът на Гроб се нарича АТАКА!
298
3
 
4
 
! Отговори
траян преди 11 години
До АнонименДоказаха ,че тока може да бъде намален, 310 лв. на майките 2 г.,спряха унищожението на БДЖ,на Вазовските заводи,данъка в/у лихвите,Полетите с Кугър,разходки до дядо Коледа с правителственият самолет,422 полета на Боко Тиквата до ловните стопанства и за кеф му(им), Преслава, възстановяват Врачанският Гарнизон и чистят безумията на червените *** от герб....Нещастниците от герб една магистрала не можаха да довършат. 2012г. до морето , по магистралата..дрън -дрън
297
4
 
7
 
! Отговори
бездомни кучета преди 11 години
Тълпата от протестиращи много ми напомня глутница от бездомни кучета, безцелно бродещи по улиците. Кучетата безсмислено лаят, тези безсмислено думкат с тъпани и френетично крещят.
296
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ и БСП ВЪН от парламента и никога повече на власт!!!
295
2
 
3
 
! Отговори
няма да спечелите си преди 11 години
Драги интелигентни протестиращи! Някой ден, ако поумнеете, ще вденете, че с омразата си никога няма да спечелите симпатии за себе си.
294
2
 
5
 
! Отговори
нищо не става преди 11 години
Когато от някой нищо не става, той става протестиращ

Спонсорирани публикации