За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са грозни манипулативните цифри, които се представят от МВР за броя на участвалите в протестите. Умножено по пет е истината. Но идеологията на КГБ и ДС за информационно затъмнение с цел манипулиране на масите трудно ще мине със старите похвати. Комунисти, осъвременете си учебниците- в днешно време хората имат възможност за информация от всякъде, не разчитат на това което вие им казвате. Жалки са опитите да лъжете и мажете. Загубили сте бройката и на невежите вече. Много по-малко са!
332
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
POZDRAVI NA PROTESTIRA6TIE ! S VAS SMEgrupa ot Germaniqgrupa ot Suisse
331
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКАКВО РЕГИСТРИРАНЕ НИТО ТУК НИ НА ЛУНАТА АНОНИМКА ДВИЖА СИ БРАТО ДРАСКАЙ СИ НА СВОБОДА ТУЙ Е МОИТА МЕЧТА ХАХАХАХААААА ДА ЖИВЕЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО НИКАКВИ НИКОВЕ НАКАКВИ ГЛУПОСТИ СЯКАШ НА СВАТБА ЩЕ ХОДИМ ЧЕ БЕЗ ЗАПИСВАНЕ НЕ СТАВА А БЕ АЙ СЕКТИР БРЕ!!!!!!!!!!
330
4
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 11 години
Дори в Египет чуха гласа на народа си след 4-5 дни. Нашите гьон сурати май ще разберат само от дебелата сопа.
329
2
 
2
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 11 години
колко долно човече трябва да си, за да подкрепяш (естествено, срещу заплащане) правителствоТрябва да си беден, без особени перспективи и да ти трябват пари. Накратко, трябва да си социалист.
328
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко долно човече трябва да си, за да подкрепяш (естествено, срещу заплащане) правителство, назначило Беевски за шеф на ДАНС?!Ако не бяха протестиращите, сега тази подставена грухня щеше да е на този пост! Май вие много мъчно, че не стана, а?!
327
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин ! преди 11 години
Тия във Видин са купени всичките,взели са по 10 лева и сандвич,аз съм от Видин и съм един от тези които ме караха да участвам в този протест но аз отказах защото Видин няма да е червен вече защото ще ни затрият още толкова,всичко е купено да се знае в София,това е манипулация !!!!!!!
326
3
 
1
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До Дoбряk-фалшиментотоКато те гледам колко си корназ на приказки под чужда самоличност, само мога да си представя колко "съдебни дела" си "спечелил" :):)Според мен единствения който се "залива от смях" е другото ти аз като ти чете жалките напъни в нета :):):)Хайде съ здраве гаврошче! И да не забравиш хапчетата преди лягане :).....................................................................................................................................................................
325
2
 
2
 
! Отговори
СофиянецО преди 11 години
Видин, и сте най-бедни и сте най-прости !!!
324
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБЕРАСТ НИКОГА НА ВЛАСТ КРАЙ КО ТО БЕШЕ БЕШЕ КАМБАНАТА ЛОПНА,КОНЯ ИЗЦВИЛИ ЗА ПОСЛЕДНО И УМРЯ,ГЕРБ Е УНИЩОЖЕН!!!!!!!НАЗДРАВЕ ЗА ЛОШАТА И НЕАДЕКВАТНА ОПОЗИЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА
323
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато тоя тумор наречен комунизъм бъде изрязан тогава България ще се оправи, когато всички разсейки бъдат излекувани тогава страната ни ще си поеме дъх...Мисля че операцията е започнала и трябва само още малко търпение.
322
0
 
3
 
! Отговори
Red Raspberry преди 11 години
Е, оставете приятелките на Моника и *** в правителството да работят - те могат! Ето, вижте какъв хубав имидж му изпиари на СереГея булката, вижте каква хубава е Варна, благодарение на ***! Нека сега цяла България да стане такава!! Оххх, само кръгът Монтерей ще ни оправи!
321
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук има наистина болни ***.Докато има такива като вас,нормалните и образовани хора ще са по площадите
320
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА КОЙ ОТ ТЕЗИ ДВАТА ДОБРЯКА МУ ТЕГЛЕЖ ЕДНА НАШЕНСКА ДА СИ МРЪДНЕ УХОТО ЕДИНИЯТ Е ГЕРБЕРАСТ А ДРУГИЯТ КОИ ГО ЗНАЕ ХХЕХЕХХЕЕЕЕЕЕ
319
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 години Доган прокарваше турско влияние и държеше държавата слаба с помоща на такива като Станишев.И СЕГА ИМА ***,КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ПОДКРЕПЯТ.ГЛУПАВИ ХОРА-СЛАБА ДЪРЖАВА
318
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До герберските пиарки, много зле се справяте мойте момичета, чудя се за какво ви плащат, и тук сте зле и във фейсбук и в туитър, абе навсякъде.
317
1
 
1
 
! Отговори
Pisna mi преди 11 години
Do Silviq25.... Leka do utre be mi priqtno
316
4
 
5
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
20 000 за вас са 5000, браво комунисти, поддържате традициите на гнусната си дикатурура.
315
1
 
4
 
! Отговори
London calling преди 11 години
До london calling Стига си имитирал достойни постове. За едно такова пъпчиво селянче като тебе само мястото е в гишето.Прости герберовидни не би трябллаво да имат място в този сай.
314
1
 
1
 
! Отговори
Silvi25 преди 11 години
Pisna mi , който търси - си го намира. Дано се е изкефил на Макс на глупостите си.