#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста

Блокираха министри и депутати в НС
Обновена: 23 юли 2013 23:25 | 23 юли 2013 19:35, Веселина Йорданова
351
#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста
Протестите не стихват 40-ти ден. Снимка: архив, БулФото

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ недоволните блокираха трима министри, депутати и журналисти в НС, присъствали на заседанието на три парламентарни комисии по актуализацията на Бюджет 2013.

Още по темата

Напрежението ескалира. Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание. Жандармерията си проправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента с автобус.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щикове.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Едно от стъклата му се счупи. Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци".

Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Александър Невски” е изпълнено с протестиращи. Недоволните продължават да скандират "Мафия!"

Повече от час официалните лица не можеха да напуснат сградата на Народното събрание. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи „Фокус”. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.
 

Информацията е актуализирана към 22.27 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
16
 
! Отговори
солидно ПЛАТЕН преди 10 години
Всичко е хубаво на протестите, прекрасно е, нооооо ..... жалкото е, че ударния и водещ отряд на протеста е солидно ПЛАТЕН от нашите ОЛИГАРСИ на партийките не на власт и такива на които народа показа червен картон..... останалите присъстващи на протеста са честни хора, но се оставят да бъдат водени за носа от платените такива, което ги прави балъци!! Жалко за балъците!!
18
7
 
8
 
! Отговори
ДСДАС преди 10 години
ТОВА МАЙ НЯМА ДА СВЪРШИ А :)))))))))) КУТЕВ ИМА ЛИ ОЩЕ КИНТИ ...... ПОСЛЕ КОИ БИЛИ ПЛАТЕНИ :)))))))))))
17
7
 
10
 
! Отговори
БУДA преди 10 години
Тук сме трима. Червени, пъпчиви, леви............ПИдИрасЧета. Гърчави. Пишем си. А шефовете си крадат.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOLUUUU GERB I TQXNITE NEDONOS4ETA KOITO NE VLEZNAXA V PARLAMENTA BOKLUCIIIIIII
15
10
 
14
 
! Отговори
Жорж! преди 10 години
Днес е панахида 40-се!!!След 40-я ден душата се отделя от тялото ......ДУШАТА НА ПРОТЕСТА не събра в София повече симпатизанти от намаляващите дежурни и платени 1-2,000/некога повече, некога по-малко/ и отлита в АДА, щото е зачената изначало в грях и от грешници....
14
15
 
19
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До Анонимен 13 И като се махат кои ще дойдат? Боко Тиквата с Цуцко Слушалката или слагачите им - не мерси, таман се отървахме от тях....
13
3
 
10
 
! Отговори
баба преди 10 години
Бабе,я кажете какво е това#ДАНСwithme бе баби!Ние тъпите селянии от праванса не го знаем бе чедо!Да не е некой нов парфюм бе?А!?
12
10
 
18
 
! Отговори
Патилaнец преди 10 години
Кво става с нашите протести питам ????????? Тъжен съм,защо тази вечер сме вече само 300- 400 човека ? Не се отказвайте анални платени братя,така ще сме победени и унизени че никой не ни бръсне за сливи. Плача аз несретния герберунгел !
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нашият прекрасен нов "демократичен" свят робите сами се заробват, сами се хранят и поят и сами се заставят да работят и да слушат чалга до изнемога. Но за сметка на това са убедени, че са свободни хора и това им харесва.Комунистите и техните *** са най-заблудената ***.Намалиха тока с 5% , а заема им ще изплащаме цял живот.ОСТАВКА, НАГЛИ МАНИПУЛАТОРИ!
10
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия червенушки да се махат.какьв ток бе.вие напьлно истрештяхте.тия готвят кражба на 1млрд.вие луди ли сте бе.но много е прав бате Бойко.лош материал,а тоя материал е около ндк.плащаите си даньците майка ви реститутска
9
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооо,пишещите минуси на нормалните коментари:Я ми обяснете,като правителството подаде оставка,как ще сме преборили олигархията?!Ошашавените олигарси ще излязат на площада и щеви раздават милионите си,или ще се напъхат доброволно в затвора,или ще се гръмнат насред Софето?!!!И вече КРАЙ,НЯМА ДА ИМА ОЛИГАРХИЯ!Да бе,да!Не смятате ли че нещо не е таман!
8
19
 
23
 
! Отговори
ПЕШО преди 10 години
НА ТИЯ СМЕШНИ ПРОТЕСТИ ЗЯПАЧИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРУЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!!!!явно париците намаляха!!!!
7
23
 
28
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
ГЕРБЕРСКИ ПРОТЕСТ ПЛАТЕН НЕНУЖЕН ВРЕДЕН ТИКВА МУТРА НА ВЛАСТ НИКОГА ЗАБРАВЕТЕ
6
13
 
21
 
! Отговори
xqzt преди 10 години
Хаш тага трябва да го променят от #ДАНСwithme на #ПЕЙсГЕРБ. Нека платеният карнавал да продължи сега.
5
19
 
25
 
! Отговори
Иво преди 10 години
На пръст миришът ама ще определят бъдещето на детето ми, контра протест ще правят, *** са нашите пенсионери!!! ***!!!
4
14
 
22
 
! Отговори
NASA преди 10 години
До ПатилaнецЧестито, утре заминаваш за Марс да градиш комунизъм.
3
25
 
26
 
! Отговори
Патилaнец преди 10 години
Приеха да намалят тока от новото правителство от 1 юли с 5 процента,докато 4 години нашия вожд Бойко го увеличаваше всяка година от 1 юли с 13 процента без ДДС.Искам да падне правителството и да не влезе в сила намалението на тока,искам като дойде новото да го увеличи с 13 процента пак от 1 ноември,искам да гледам сеир как зимата пак няма да може да го плащате,искам шоу да има и глад за вас,това ме кефи и забавлява,ще участвам до дупка в протестите и дано тези дни правителството да даде оставка
2
25
 
27
 
! Отговори
Патилaнец преди 10 години
А аз искам протестите да продължат,искам анархия,безредици,икономически колапс,да ни спрат субсидиите от ЕС, да се увеличи безработицата от 20 на 50 процента,искам да няма пари за пенсии,затова ще продължа да участвам в протестите и да се върне Герб на власт ! Искам да гледам нови сметки от 300- 400 лв. за ток идната зима,тез от БСП приеха да се намали с 5 процента.....
1
26
 
27
 
! Отговори
Дора преди 10 години
тия старци от контра протеста са само на хартия, с тази склероза сигурно ходят да се подписват по 2 пъти на ден