Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"

Концесионерите били съвестни, но проверките продължават цяло лято
29 юни 2024 12:22, Красимир Ангелов
119
Плажовете ни в перфектно състояние, някои обаче се превърнали в "частни"
Снимка: БГНЕС

От началото на сезона Министерството на туризма е извършило 170 проверки на плажове. Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта.

Проверките са съвместно с КЗП, НАП и Икономическа полиция, като до момента са проверени 17 обекта. От НАП са съставени три акта за нарушения, установените нарушения са осем, съобщава БГНЕС.

Проверяващите заявиха, че плажовете са в перфектно състояние. Проблем обаче били някои неохранямите плажове, на които се е установило, че има поставени чадъри и шезлонги и ги превръщат в части плажове за гости на заведение или хотел.

"За такива частни плажове сме съставили три акта. Ще следим и за друга нелоялна практика - да се предлагат задължително комплекти, а всеки един потребител да реши какво да ползва - дали само чадър или шезлонг, дали маса или шалте. Към настоящият момент го няма този проблем, защото още няма препълнени плажове, но юли и август месец се появява тази практика. С колегите от КЗП ще следим много внимателно и ще отговаряме за всякакви сигнали. Досега имаме малко над 40 сигнала. Те са по-малко от предходен период от време", заяви Иван Виделов от Министерството на туризма.

Той уточни, че са установени нелоялни практики, при които под наем се отдават чадъри и шезлонги на плажове, за които няма сключен концесионен договор.

"Усилията на всички институции при тези проверки са превенция на туристическия продукт. При вчерашните проверки по Северното и Южното Черноморие сме съставили 17 констативни протокола и сме установили осем нарушения. Две от по-сериозните са липса на категоризация на заведения на плажа", заяви Бранислава Недялкова- гл. експерт в КЗП.

Проверките ще продължат през целия летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Общество
Благодарение на "Капачки за бъдеще": Всички кувьози от миналия век у нас са сменени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 ден
Плажаовете са перфектни, а морето как е? Тези дни говореха да се ограничи къпането на някои места, защо ли?
100
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 1 ден
Не варкай, още не са ви налазили *** на Путин от Възраждане.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Po-dobre na plaj v Palestina.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Fake news. Na malko kolichestvo plaj ogromni kolichestva ordi turisti, personali...otpadni vodi ot kuhni, bani, klozeti, smetista, ekarisaji, muhi, komari...
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Fake news. Ako e taka, bg polit partizani sichkite she zalepnat za plaja i she iskat da rabotat distancionno ;)
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Плажове заграбени от концесионери-шезлонгите мръсни,мазни- минават едни момчета само ги изтръскват и подравняват -хигиена нулева. В пясъка е пълно с фасове и пластмасови биклучета.Иначе седнеш ли и веднага пристигат като пиявици типично по мутренски и бай Ганьовски.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Перфектно ни откраднаха земята и морето те са божиии алоооу на всички ни
94
0
 
11
 
! Отговори
Ганя преди 1 ден
От тази сутрин: *** шефа седи и гледа лошо! Има мирис на фекал от една тръба. Питаш го в колко отваря заведението, при което той те гледа лошо, демек защо си отишъл там, какво правиш там. Той е мутра и гледа лошо. Персонала е съставен от хлапета, които не знаят защо са се събудили! Фекалче
93
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дрън-дрън, та - пляс! Нито са перфектни, нито плажуващите имат хигиенна култура. В пясъка е пълно с угарки, кутии от напитка, пластмасови шишета и всякаква дребна смет.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То и Евтим Милошев е министър колкото са наред плажовете
91
0
 
3
 
! Отговори
До Терминал 2 преди 1 ден
Да знаеш че и при гърлежите го има това с мутрите по плажове , особено когато си в село и единствената кръчма е на байчо Византийски ***.... И то на юг от Олимп под пл. Кишавас....
90
2
 
1
 
! Отговори
Мен преди 1 ден
Аз съм перфектен!
89
0
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 1 ден
Изобщо не се поддържат плажовете, навсякъде червено знаме, добре че има неохраняеми зони. Безплатната зона е много неудобна и значително по-малка от платената. Платената на "помпата" на северния плаж на Поморие загражда преминаването по плажа т.к. чадърите и шезлонгите влизат в морето в единия край. Какви да тия проверки и нарушения без актове? Миналата година същото беше на северния на Приморско!
88
0
 
21
 
! Отговори
Термимал2 преди 1 ден
Всичко е на мутри,олигарси,бизнесмени ,милионери и богаташи.Крадци, престъпници и измамници.Плажове,морето,въздуха всичко е на частници.Тази дивотия и алчност я няма никъде.Държава на практика няма.
87
0
 
8
 
! Отговори
Шенко преди 1 ден
Черно и кафяво на морето ни се преплитат,защо е така,държавата не питай!Само частника на плажа попитай и забрави за онова, догодина пак не питай,а за друго вече не опитай!
86
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Подмениха ни истинската държава с менте , истинската храна с отрова , истинските отношения с лъжи .Насила ни принуждават да живеем в менте държава вече 34 години .Най срамните 34 години от вековната ни история .
85
1
 
17
 
! Отговори
Насри преди 1 ден
Да,безлюдни плажове,частни, със силен мирис на фекалии и с яка миризма на бетон,грабеж и пълна безстопанственост!Днес таратор, утре ,постна мусака,във вторник омлет от тиквички,в сряда кюфтета веган,останалото, по тръбата,но не в реката , зад плажа ,а зад шамандурата!Обриви,сърбежи и много ,много кинти за почивката!
84
1
 
4
 
! Отговори
ЧасТни, а не часни преди 1 ден
До 75 Анонимен Всички плажове се превърнаха в часни. . . . . . . . Иначе е така, но учи правопис, за да не изглеждаш като Киро Про100-то!
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Частни и достъпни .В Албена искат 20 лева за да се влезе в курорта .Не мисля че това е нормално .Все едно да ми искат 20 лева да вляза в Шумен ,Велинград или някое друго място
82
0
 
10
 
! Отговори
Успех е без акт! преди 1 ден
Констатирани досега са шест нарушения, за които са съставени четири акта. . . . . Ще бъде успех, ако установите 100 нарушения и няма нито един акт!