#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста

Блокираха министри и депутати в НС
Обновена: 23 юли 2013 23:25 | 23 юли 2013 19:35, Веселина Йорданова
351
#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста
Протестите не стихват 40-ти ден. Снимка: архив, БулФото

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ недоволните блокираха трима министри, депутати и журналисти в НС, присъствали на заседанието на три парламентарни комисии по актуализацията на Бюджет 2013.

Още по темата

Напрежението ескалира. Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание. Жандармерията си проправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента с автобус.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щикове.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Едно от стъклата му се счупи. Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци".

Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Александър Невски” е изпълнено с протестиращи. Недоволните продължават да скандират "Мафия!"

Повече от час официалните лица не можеха да напуснат сградата на Народното събрание. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи „Фокус”. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.
 

Информацията е актуализирана към 22.27 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента полицайте бият протестиращи.Срам за полицията,вместо да преследват престъпниците,бият борци за свобода!Бял ден да не видят дано!Дано следващото правителство уволни и съди всички били на служба тази нощ!Вие сте по големи биклуци и от тях!
118
14
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Аууу колко комунисти има във форума. Ужас.
117
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
, не разумний българино!Не виждаш ли, че някой има интерес да те доведе до гражданска война.Защо без армия си тръгнал на борба. От години действаха да сринат армията и да те обезоръжат за да стигнеш до ттам, че да не можеш да се защитиш. Късно е чадо за китка.Защо българино се поддаваш отново да те манипулират.Как допусна да те настроят брат - брата продава.Ти този който си на площада си изкуплението/смешно/ между нечии интереси.Не е сега времето за това.Толква години си търпял.Спри и изчакай.
116
14
 
22
 
! Отговори
До лумпените преди 10 години
Събрала се е една шепа платени хора и искат да определят бъдещето на България. За тези само мачкане. Ще свършат парите скоро... и тогава??? Едни пияници, ненормалници, без мисъл и цел... това са протестиращите. И това се случва благодарение и на медиите, все пак те са сериозен провокатор..Според тях това е интелигенцията, елита, красавците, които дори нямат елементарен речник и изказ....Жалки са
115
11
 
15
 
! Отговори
Crazy Forest преди 10 години
умните и ентелигентни слънчасали герберасти изкрейзаха тотално..марш на село да копате айляци смотани..
114
11
 
14
 
! Отговори
varna преди 10 години
Аве бой по герберастките кратуни ве !
113
15
 
15
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Тука има 2-3-*** платени от *** 20. Вони та се не трае .......
112
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До moliайде не се прави на толкова невинен... да ги бият, даже закъсняха и ги бият малко... аман от нахалници
111
12
 
10
 
! Отговори
Лъки Лучано преди 10 години
Нужен е малко тупаник с полицията и да влезем в парламента, показвайки горещата си обич към продажните мекерета! Да ги видим тогава, какви ще ги пелтечат?
110
12
 
10
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Оставка ,стига комсомолски лъжи! Щом Мишо Шамандурата подкрепя Орешарски смятай....
109
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да респектират движението по пътищата, полицията се занимава с интелигентните ***. Благодаря за такава демокрация, не я желая! Заврете си я отзад!
108
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
няма нормална държава в която мирен протест да пречи на полиция и администрация да си изпълнява задълженията, защото такъв протест вече не е мирен и с него се справят също със сила. у нас протестиращите *** са с повече права от полицаите на служба....ако съм полицай почвам стачка, че протестиращите ми пречат да си изпънявам задълженията по време на работа за което се полага съд....
107
6
 
16
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
ХОРА, бандетата мафиоти на Буда и Пашата бият полицията.....
106
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С това си действие сами си изядоха хляба гадните ***, да видим утре дали няма да има оставки, има ли кръв има и оставки.Отивате си боклуцииии !
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О, не разумний българино. Не виждаш ли, че някой има интерес да доведе до гражданска война.Защо без армия си тръгнал на борба. От години действаха да сринат армията и да те обезоражат за да стигнеш до тук, че да не можеш да се защитиш. Късно е чадо за китка.Защо българино се поддаваш отново да те манипулират.Продажник си бил през турско - продажник си и сега.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно всеки *** има право да прави каквото си иска в тази държава!!!
103
5
 
4
 
! Отговори
sVIDETEL преди 10 години
E sega geja i 6ajkata mu use6tat narodnata lubov i se 4udqt kak da izpulzqt ot parlamenta!POZOR,POZOR ZA BSP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kude e onazi shantonerka Antoaneta Coneva, s neinite lejerni prostotii,shte mi se da izqde nqkolko palki po mucunata si
101
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Удри бой по герберастите , кво ги бави полицията незнам...
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AIDE KOMUNISTITE VECHE VANK ASTANETE VSI4KI BE NE SAMO SOFIQ:))