Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!

Институциите ни не са наясно с развитието на казуса, коментира Златанова
Обновена: 24 окт 2013 14:01 | 24 окт 2013 10:20,
84
Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Институциите в България не са били уведомени за завръщането на Гълъбин Боевски и развитието на казуса. Това коментира вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред журналисти, след като вчера изненадващо осъденият в Бразилия щангист се прибра в България.

По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание в България. Министерството на правосъдието не е въвлечено в този случай и няма как да бъде, подчерта тя и допълни, че нямаме договор за правна помощ с Бразилия.

Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната. Учудващо е, че във външно министерство не е имало информация от посолството ни в Бразилия, констатира Златанова.

Още по темата
Би било добре да знаем какво се случва, допълни вицепремиерът и разкритикува липсата на комуникация. 

Тя обяви, че следващата седмица ще свика среща, на която ще участват главният прокурор и външният министър, на която ще бъде обсъден диалогът между институциите, за да бъде обсъден въпросът занапред за български граждани, изтърпяващи присъда в чужбина.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък коментира, че завръщането на Гълъбин Боевски у нас най-вероятно се дължи на специфична бразилска процедура. Тя се нарича "експулс на осъдено лице". По преценка на бразилските власти осъдено лице се освобождава и се изпраща на страната, от която е.

В никакъв случай пристигането на Боевски в България не е съвместно действие на българската и бразилската прокуратура, подчерта обвинител номер 1. 

Става ясно, че преди три дни дипломатическото представителство на България в Бразилия е имало информация, но защо тя не е предадена чрез МВнР до всички компетентни български власти не е проблем, който е в моите правомощия, коментира Цацаров.

Припомняме, че преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин и по-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор.

През 2012 г. второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести. 

Вчера той беше засечен при кацането си на Летище София, но не пожела да коментира по каква причина е успял да се прибере у нас - дали вече е оневинен, или е предсрочно освободен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
11
 
! Отговори
Godo преди 10 години
Голямо чудо, че Боевски се върнал. Това трябва ли да ме вълнува? И защо властите трябва да знаят, че Боевски се връща. Толкова ли е важен той? Стига вече. Това е някакъв нациовален нихилистичен инстинкт, да търсим непрекъснато под вола теле.
55
0
 
20
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Ами срам за българските институции , ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО е за затваряне ,ако не следят дори какво става с известните българи , то какво остава за обикновените хора,оставени на произвола на съдбата в чужбина , където поставени роднини и приятели се държат с тях все едно са просяци. Оплаквания има от цял свят САЩ , Германи, Гърция,да се гонят и да се затваря това министерство , не върши никаква работа , наш спортист го хващат с наркотици и лежи в Бразилия и изведнъж идва в България,а тия не знаят!
54
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До JerryИ кое е малоумното на изказването? И кое те кара да мислиш, че съм ***? Боравенето с квалификации аргумент ли е? За мен е изключителен признак на слабоумие да казваш "този е глупав", "онзи е ***" без да дадеш една причина за мисленето си. Jerry ти можеш ли да мислиш?
53
3
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ИвоИво, страната ще си стои на това ниво, докато има такива *** като тебе, които се възхищавате на *** изказвания. Отговорите и сега ги имате, проблема е, че не действате.
52
1
 
21
 
! Отговори
Сатира преди 10 години
Сега остава само побратимите на Майчето - Галеви, да си цъфнат на летището. България Еър няма да смогне да поеме вълната от напускащи.
51
0
 
10
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Абе, кой освободи Боевски? КОЙ?
50
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До ТракторТракторе, гениално изказване. Поздравления. Страната ни ще тръгне в правилна посока без значение кой е на власт, когато почнат да се дават отговори на въпросите и виновните да носят отговорност. Не като другарите, които много отговорност но само на думи. Един няма да си е поне подал оставката, да не говорим за по-сериозни неща като това да влезе в затвора и да му се конфискува имуществото. А кандидати бол.
49
2
 
7
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
е как да знаят и се правят на ущипани булки - а бе ей *** на тая държава нарко дилъри и трябват и трафиканти - брей *** народ и това си е - за какво са ни доктори и инженери ,те и без това са гладни - евалла на Бразилия , бравос и да вземат да върнат и другите, че трябва работна ръка.омаляхме вече да пренасяме само ние
48
3
 
13
 
! Отговори
tt преди 10 години
мамка ви и *** ***.ако не беше боевски,а някой световно неизвестен,нямаше да пишете нищо.а сега защо и кой.
47
10
 
9
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Незнам какво чакат още на Мама Студентчетата, че още не са окупирали тоалетните на Университетите, с искане на отговор на вече долу-посочения Фундаментален въпрос: "Кой бил пуснал водата.., -ъ-ъ-р, пардон Боевски"...
46
1
 
7
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 44Kyde be v golemia nos li ?
45
1
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
To vie za kakvo li ste naiasno ama are
44
2
 
8
 
! Отговори
Benz преди 10 години
А, прави ли ви впечатление колко е добра снимката.... Тази представителка на власта на фона на символите на същата тази власт.....
43
0
 
20
 
! Отговори
даа преди 10 години
Зинаида бих я боднал. Иначе по принцип ...ОСТАВКАА!!!
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Интересно обаче, че медиите знаеха и го чакаха на летищете:)))
41
5
 
9
 
! Отговори
ку ку преди 10 години
Само нещо не разбрах,какво общо има тука Българското правосъдие и Българската държава та пак по тях плюете?
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съсела още ли не се е изказал по въпроса за кашата, която сътвори любимия му ***?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До plправописна грешка
38
3
 
8
 
! Отговори
Щангист преди 10 години
Добре дошъл Бинка, да си жив и здрав !
37
0
 
20
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Няма нищо странно в това, дори Папата да направи почетна обиколка на България с фанфари, на челна стойка върху папамобила, нашите пак няма да разберат.

Спонсорирани публикации