Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!

Институциите ни не са наясно с развитието на казуса, коментира Златанова
Обновена: 24 окт 2013 14:01 | 24 окт 2013 10:20,
84
Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Институциите в България не са били уведомени за завръщането на Гълъбин Боевски и развитието на казуса. Това коментира вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред журналисти, след като вчера изненадващо осъденият в Бразилия щангист се прибра в България.

По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание в България. Министерството на правосъдието не е въвлечено в този случай и няма как да бъде, подчерта тя и допълни, че нямаме договор за правна помощ с Бразилия.

Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната. Учудващо е, че във външно министерство не е имало информация от посолството ни в Бразилия, констатира Златанова.

Още по темата
Би било добре да знаем какво се случва, допълни вицепремиерът и разкритикува липсата на комуникация. 

Тя обяви, че следващата седмица ще свика среща, на която ще участват главният прокурор и външният министър, на която ще бъде обсъден диалогът между институциите, за да бъде обсъден въпросът занапред за български граждани, изтърпяващи присъда в чужбина.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък коментира, че завръщането на Гълъбин Боевски у нас най-вероятно се дължи на специфична бразилска процедура. Тя се нарича "експулс на осъдено лице". По преценка на бразилските власти осъдено лице се освобождава и се изпраща на страната, от която е.

В никакъв случай пристигането на Боевски в България не е съвместно действие на българската и бразилската прокуратура, подчерта обвинител номер 1. 

Става ясно, че преди три дни дипломатическото представителство на България в Бразилия е имало информация, но защо тя не е предадена чрез МВнР до всички компетентни български власти не е проблем, който е в моите правомощия, коментира Цацаров.

Припомняме, че преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин и по-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор.

През 2012 г. второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести. 

Вчера той беше засечен при кацането си на Летище София, но не пожела да коментира по каква причина е успял да се прибере у нас - дали вече е оневинен, или е предсрочно освободен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
16
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Сега най - важно е да се освободи криминалният контингент, за да може да репресира народа! Както след девети септември 44 г.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите командоси са го освободили.Какво искате да ви кажат?
14
1
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ha..ha..ha))) Ili e verbuvan da razkrie bulgarskata sleda ot deputatsko nivo)))))Gulubine pravi tova,koeto te kara da letish v svoboda!!!!!!!I OGLAVI SHTANGITE,ZA DA SE VDIGNE IMIDJA NI!!
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продуцентите на Брадъра са платили за да влезе в Къщата!
12
0
 
28
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Кой освободи Боевски?
11
3
 
19
 
! Отговори
jan преди 10 години
Официално връщане на мутренските времена. След обмяната на опит с бразилските гангстери върнатият "нелегално с подводница на черноморския бряг" герой ще оглави щурмовите отряди на "нищо незнаещите" управляващи.
10
4
 
20
 
! Отговори
User преди 10 години
"...че следващата седмица ще свика среща..."Пак само обещания! След срещата дали ще има изчерпателна информация?А и другите от нейното гнездо на оси и търтеи само говорят "ще направим проверка", "ще увеличим работните места"....А ОСТАВКА кога ЩЕ подадете?
9
0
 
18
 
! Отговори
Много интересно преди 10 години
И в Бразилия закона работи по един начин за едни и по друг за други.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хаха, с това изказване се питаме - има ли власти. е, няма, или са много смешни след като казват , че нищо не знаят.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където и да отворя, само за този пише!Сега го направете национален герой!
6
3
 
25
 
! Отговори
Наум преди 10 години
В превод: Той е от нашите и си го оправихме! Законите нямат значение, щом се отчиташ на когото трябва! Нищо лично против Гълъбин, стига да спре да продава дрога!!!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бйесипету са си най-убави...вервайте им.Те мислят за народа и му хвърлят поне по някой комат хляб...те са "нашите"...другите са лошите демократи, които съсипаха хубавия ни комунизъм...и които са причина за сегашното положение в България...
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бразилия е приятелски настроена към България, БРИКС е нашето бъдеще. Те знаят какво правят, ние не знаеме накъде сме.
3
6
 
30
 
! Отговори
.... преди 10 години
Ако чакате от тая кикимора на снимката да знае нещо- мнооого ще има да чакате ........Тя е просто поредния тройнокоалиционен торен бръмбар на фона на който герберските калинки изглеждат направо като светулки !!
2
2
 
69
 
! Отговори
Един преди 10 години
То нема държава, вие говорите, че нямало комуникация!
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха-ха, да не е избягал от затвора? :-)

Спонсорирани публикации