Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!

Институциите ни не са наясно с развитието на казуса, коментира Златанова
Обновена: 24 окт 2013 14:01 | 24 окт 2013 10:20,
84
Как така се е прибрал Боевски? Властите ни нищичко не знаят!
Зинаида Златанова Снимка: архив, Булфото

Институциите в България не са били уведомени за завръщането на Гълъбин Боевски и развитието на казуса. Това коментира вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред журналисти, след като вчера изненадващо осъденият в Бразилия щангист се прибра в България.

По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание в България. Министерството на правосъдието не е въвлечено в този случай и няма как да бъде, подчерта тя и допълни, че нямаме договор за правна помощ с Бразилия.

Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната. Учудващо е, че във външно министерство не е имало информация от посолството ни в Бразилия, констатира Златанова.

Още по темата
Би било добре да знаем какво се случва, допълни вицепремиерът и разкритикува липсата на комуникация. 

Тя обяви, че следващата седмица ще свика среща, на която ще участват главният прокурор и външният министър, на която ще бъде обсъден диалогът между институциите, за да бъде обсъден въпросът занапред за български граждани, изтърпяващи присъда в чужбина.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък коментира, че завръщането на Гълъбин Боевски у нас най-вероятно се дължи на специфична бразилска процедура. Тя се нарича "експулс на осъдено лице". По преценка на бразилските власти осъдено лице се освобождава и се изпраща на страната, от която е.

В никакъв случай пристигането на Боевски в България не е съвместно действие на българската и бразилската прокуратура, подчерта обвинител номер 1. 

Става ясно, че преди три дни дипломатическото представителство на България в Бразилия е имало информация, но защо тя не е предадена чрез МВнР до всички компетентни български власти не е проблем, който е в моите правомощия, коментира Цацаров.

Припомняме, че преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин и по-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор.

През 2012 г. второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести. 

Вчера той беше засечен при кацането си на Летище София, но не пожела да коментира по каква причина е успял да се прибере у нас - дали вече е оневинен, или е предсрочно освободен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно и в Бразилия нещата могат да станат под масата, било то и за някой от държава на другия край на света.
35
0
 
26
 
! Отговори
гост преди 10 години
Това показва , че Боевски не е просто муле, а нещо по голямо.Ако имаш пари или с в схемите на *** нямаш проблеми.Сега видяхте , че не само българският но и всички други съдилища просто узаконяват желанията на кукловодите.
34
1
 
31
 
! Отговори
Генадиj преди 10 години
До НМ(народна милиция)Май те е яд, че не донесе 9-те кг дрога. Няма какво да му се радваме на тоя престъпник. И не е никакъв българин. Българите не си къщават синовете с името Пол.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
шушу - мушу...
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Банда некадърници уредени на държавна заплата
31
2
 
25
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Ха сега да видим кой ..., кой ..., кой ........, кой освободи Боевски. Питам КОЙ ????? ..., каква държава сме, леле майко
30
4
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Утре вечер в 22.30 ще отида до жилището на Викторчо и АниТО и ще им звъня на звънеца докато не ми отворят. Ако не го направят ще повторя това и в 5.30 (нали ставали рано).Как не ги е срам.Вчера се вълнуваха от заплатата на някаква чиновничка в НЕК,а когато стане дума за технита заплати-мълчат.*** от най-висша проба са тези двамцата.
29
23
 
8
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Чета коментарите и ми се повдига.Един Българин се прибра жив и здрав и някаква омраза и помия се излива върху него.Няма значение дали е носил кокаин или не,наредил си е нещата върнал се е.В близкото минало носеше слава за България.В Бразилия го оцениха тук само гадости.
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Информативно само за 2008-2010 година Г.Б. е пътувал над 14 пъти в Южна Америка, като последният път преди да го хванат е бил на никому неизвестен турнир по тенис с дъщеря си, а в същото време в Европа има престижен тенис турнир за деца и юноши ;) Прикритието ти е добро Гълъбине, но клиентите ти те знаят що за стока си, дано сега си си взел поука, че с ГЕРБ нещата не са на добре. Изоставят те винаги когато е трудно, даже Б.Б. го доказа ;)ex-ГЕРБ-ер, който ще гласува за БСП, ей така напук!
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова ли е важен един наркотрафикант в тази държава.По времето на Б.Б. най доброто муленце на Б.Б. и Ц.Ц. го прибраха, а центровете за "фитнес" и разпространение - Боевски 2000 секнаха работа и се преориентира клиентелата към АТАМА ;)Б.Б. и Ц.Ц. го зарязаха в Бразилия, то беше повече от ясно как се дистанцираха, но сега си прибират "матряла" за да може да помогбне на изгладнелите за бело гласоподаватели.Ние знаем истината, но за съжаление сме глас в пустиня, а държавата тя е заминала!
26
4
 
8
 
! Отговори
akud преди 10 години
hehe ето какви или нещатата Боевски е работил за комунистите и сега си го пребират
25
3
 
14
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Е как ще знаят те се занимават с друго,смяна на персонала схеми за точене на пари от бюджета, от евро- фондове и така,какво ги вълнува че някай си мансар е пуснат.
24
1
 
21
 
! Отговори
d преди 10 години
това външно министерство при което и да е правителство за никакъв *** не стават тия гадове трябва да бъдат закрити, бг посолствата с некакъв ужас
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PRIZAN BREIK TRU ZTORI
22
3
 
23
 
! Отговори
Бонг Василев преди 10 години
Боевски, с колко кг кокаин се е прибрал? Също така, би било добре добре да влезе в някое от скапаните риалитита и да разкаже на всички за сексуалните си подвизи в бразилския затвор.
21
1
 
18
 
! Отговори
константин преди 10 години
пуснете всички мутри, бе.. да не е само Боевски.. има и други дето се водят затворници.. бати властта, не се сеща за отрочетата си.. плюя на вас...
20
2
 
8
 
! Отговори
pl преди 10 години
До майка"тези коЙто"... и ти си от червено-турския материал.
19
1
 
15
 
! Отговори
Kъш преди 10 години
Ясно е как... Въпросът е колко време ще е жив Боевски?
18
5
 
12
 
! Отговори
майка преди 10 години
тези който го изпратиха те са го освободили,питайте хората от правителството.
17
3
 
27
 
! Отговори
eвала преди 10 години
Щях да се учудя, ако знаеха нещо, а още по-малко ако можеха да направят нещо по въпроса, да спасят някого, който и да било. Няма държавност, има само държавни служители на заплата. Държавността в България е, когато трябва да се санкционира обикновения гражданин и чинно да се събират данъци, щото трябва да се плащат заплати на тези, които нищо не знаят.

Спонсорирани публикации