Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
таквиз пари от заплатааааа, че дори и депутатска и за толкоз години! Айде бе!
94
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този парламент и това правителство са пълен цирк да си подават оставката и да не излагат повече българия
93
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заковете Доган, Местан, Станишев, Кутев, Манолова, Овчаров
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименDo 100Ти пък...да не си мислех, че нашите служби са го разкрили???Нашите арестуват подобни хора само след сигнал от чужбина.И то...не винаги, както си проличава в случая.
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов е виновен!
90
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не излезе накра, че не нашите служби, а гръцките са го разкрили тоя.
89
6
 
32
 
! Отговори
Първа пролет преди 10 години
Това е Първата Победа на Студентите! Бисеров избяга като нощен крадец. Имаме 1 оставка, да продължим до край!
88
4
 
8
 
! Отговори
макето преди 10 години
оставете го човеко бре краднал краднал голема работа ората гладни на масата седат голи у банята влизат вие за некой друг милион или милярд беше моабет правите
87
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За подобно нещо в цивилизованите, западни демокрации, се лежи в затвор.А тук, в държава по модела на Путин, на горкия човечец му се изписват вежди.Гнус ме е от тази държава.
86
1
 
39
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
Сега някой съмнява ли се в правотата на исканията на студентите за Оставка и Морал? Ето една оставка на престъпник, но извоювана, ето един пример за аморалност - Бисеров. Ето какъв трябва да бъде морала, за който някои казват, че бил неопределен. Съвсем определен е от 2000 години. Не кради!, Не лъжи!, Не пожелавай имота на ближния си!, Почитай майка си и баща си!, които са българи, и не ходи да слугуваш на чужди като че ли те са ти баща и майка, за да крадеш!
85
1
 
15
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До капоПрав си, ГЕРБ им е партньор.Така наречената партия "Атака " е тяхно създание, както самото ДПС е отроче на ДС. Общо взето свински черва.
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ предаде бисеров кой назначи бисеров, според мен се е окупирал някъде при братя галеви е не хахахах
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 81Чети внимателно бе тарикат,..."хванат е за превод на 400 хил.",а колко е открал и изпрал тепърва ще се доказва.
82
20
 
6
 
! Отговори
капо преди 10 години
МИЛИОНИ ОТ ЗЕЛЕН ТОК...договорите дали не са от времето на Борисов...? Разследването в ДАНС забавено...дали не беше ГЕРБ тогава на власт...? та казвате, ГЕРБ и ДПС са кръвни врагове...? Сега стана ли ви ясно кой е истинския коалиционен партньор на ГЕРБ?
81
1
 
36
 
! Отговори
Кой? преди 10 години
Кой предупреди Бисеров, за да избяга? Той не се е оттеглял, той е духнал като всеки престъпник. Но някой го е предупредил да духне! Кой е този някой? Кой?
80
0
 
3
 
! Отговори
жжж преди 10 години
Прав си ,81.Това е най-логичното обяснение.
79
15
 
17
 
! Отговори
цецо преди 10 години
най после открихте топлата вода.ако искате да откриете и златната вода проверете сметките на Тиквата,Цв Цв,Станишев,Овчаров,Костов и на други знайни и не знайни мутри.
78
2
 
29
 
! Отговори
Отвратен от БСП-ДПС преди 10 години
Драги сънародници Бисеров е събирателен образ на сегашното управление. БСП-ДПС-ДС са съставени от такива ръководни кадри. Какви са според вас Станишев, Моника Станишева, Орешарски, Р.Овчаров, К.Нинова, М.Манолова М.Миков, Доган, Местан и всички ръководни кадри на сегашното управление.
77
0
 
23
 
! Отговори
архаичен преди 10 години
Докато се разсъждава,че нашите крадци са по морални от вашите,винаги ще сме на това дередже.Докато не се опандизят ВСИЧКИ крадци на прехода и да им бъде конфискувано цялото имущество,няма как да се тръгне на чисто
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до vesko02. Ние не ги търпим, но те така са захапали кокала и не пускат, използват всякакви средства, медиите са на тяхна страна. Днес по БНТ в предаването "Денят започва" гостува едни контрапротестиращ, който от ефира на националната телевизия си позволи да обижда студентите със квалификации подходящи само за кръчмата. Водещите не предаването не реагираха, на тях са им казали кой да поканят в студиото и те са го поканили.