Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна единичен брой предпазна маска струва почти 2 лева. В Китай затвориха всички аптеки контрабандирали и надвишили цените на маските, ББ да ме ми говори за цените на аспирините! Още преди да въведат самоизолирането - всеки бе задължен да носи маска на обществени места, а за да влезеш дори в един т ъ п Макдоналдс ти измерваха температурата.
241
6
 
20
 
! Отговори
E2-E4 преди 4 години
Трябва да се спре метрото. За да има място под земята за складиране на труповете.
240
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ирландия са над 70 потвърдени... засега!Силен недостиг на тестове!Очаква се броят на заболелите да скочи значително!Хората са наплашени...
239
0
 
12
 
! Отговори
А преди 4 години
Ти смятай! Реалността е няколко стотици заразени и ако не се вземат мерки, тежко ни...
238
4
 
21
 
! Отговори
Чичовитечервенотикве преди 4 години
Сега е момента да се преустанови всичко за поне 14 дни, за да се спре разпространението на заразата в зародиш. Наш Боко, понеже е умен, подкани учениците да тръгват на училище. Нямам думи. Като станем като Италия тогава ли ще се сетим да вземем мерки?
237
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е трагично,защото Иран е пламнал най-много ,повече и от Китай,обаче режима там крие размера на епидемията.И ,ако цифрите от 3милиона заразени само в Техеран са верни,това значи целият Близък Изток да ги последва,а на границата ни чакат...мигранти от там!
236
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 224Ти се радвай ,че не виждаш болни падащи по улиците като в Китай ,когато все още не се знаеше за какво става на въпрос!А,и в София имаше такъв случай с жената която почина,беше припаднала пред входа на болницата!
235
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса е пуснат за убие определени икономики и съответно определени да трупат кинти, всички купени медии ни заливат с този вирус и карат хората до психоза и спиране на всичко навсякъде, явно са целели не много жертви но понякога такива експерименти приключват със серизони грешки като мутация на вируса и никакво решение за антивирус и тотална смърт за всички !
234
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 242Затваряш граници за хора, с изключение на транзитно преминаващи.Задължително,термокамери на граничните пунктове и при всеки съмнителен случай ,обратно от където е дошъл или карантина за 14дни!Толкова ли е сложно?
233
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който кашля да бъде евтаназиран, а труповете да се изгарят, това е единственото решение.. Накрая "евреите" откриват ваксина и спасяват света
232
11
 
9
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Тука наште *** разбирачи от всичко дават съвети как да се овладее кризата! Всички разбират макар, че нито са лекари нито са вирусолози. Знаят всичко и дават съвети. За колко време ще затвориш границите питам? 20 дни? 30 дни? През това време как ще получаваш доставки? Лекарства? Апаратура? Колко време ще издържиш при напълно отворена икономика? И като отвориш границите след 30 дни и влезе някой заразен пак какво ще правиш? Пак ще затвориш за 30 дена?
231
0
 
6
 
! Отговори
msk преди 4 години
До Анонимен 236И аз така си го представям...ама баща ми е на 79 години, къде се сети с кой се срещнал, къде не...Според мен трябва да има малко повече информираност, не на 4 часа да казват още колко са заразени. Всички сме в това. До сега не ни оправиха, та сега ли точно.
230
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се кой е държавник,това е Доналд Тръмп ,който нареди да се спрат всякакви полети до Европа!Ние какво чакаме?Кой къде е там да си остава,нали бягат от мизерията ,щото били умни и красиви!
229
8
 
6
 
! Отговори
МЮ преди 4 години
ЮНАЙТЕД ЮНАЙТЕД ЮНАЙТЕД 0:5 АЙДЕЕЕЕЕЕЕ. СИПВАМ СИ ЕДНА РАКИЯ И ЗА ЮНАЙТЕД И ЗА КОРОНАТА :д:д:д:д
228
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая този "вирус" ще се окаже измамата на века
227
1
 
7
 
! Отговори
emi преди 4 години
еми все ми е тая. пазя се колкото мога с дезинфектанти и тн. и тва е. ако нещо преболедуваш и пак си се пазиш и тва е .
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До msk 228 Предполагам разпитват разболелия човек , къде е ходил , какво е правил , с кого е контактувал и после издирват хората
225
0
 
5
 
! Отговори
Ник Банев преди 4 години
А аз в ареста нямам боя да си вапцам брадата черна.Оставка.
224
2
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Борисов, покажи че си премиер на място - ЗАТВОРИ границите, въведи карантина. Само така ще се спасим. Няма друго адекватно решение. Виж Италия, ужаса там, късно се усетиха и въведоха всеобща карантина.
223
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЯВИ ПЪЛНА КАРАНТИНА! НЕЧОВЕШКО Е ДА ЧАКАМЕ ДА СТАНЕ КАТО В ИТАЛИЯ!ДАНО ДА ПРОЯВЯТ ЗДРАВ РАЗУМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ДА ВЗЕМАТ ДРАСТИЧНИ МЕРКИ ЗА ДА СЕ СПРЕ ТАЗИ ЧУМА!За месец най-много ще се овладее положението, но трябват решителни действия сега, ВЕДНАГА! БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!