Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
8
 
3
 
! Отговори
oxxx преди 4 години
само ми прецаква екскурзиите сега тоя птичи вирОс.. аре тука другата седмица да приключва и да оздравяват там който е болен и да тръгвам че не ме свърта вече
201
0
 
20
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Вируса изненада Китай! Нонекадърните европейски правителства имаха три месеца време да се подготвят адекватно за приближаващата заплаха, както и да вземат превантивни мерки срещу проникване на вируса и овладяване на ситуацията без да се допуска масовото му разпространение. Вместо това се играха мачове по натъпкани трибуни, концерти се провеждаха, а някои кре.тени хукнаха на евтини екскурзии в Италия, макар да бе ясно, че там вече е огнище на зараза!
200
2
 
12
 
! Отговори
Леле до 208 преди 4 години
Напълно прав си за едно неща и омаш палец нагоре от мен. Обаче е важно всички да разберат, че на вируса не му пука кой сезон е! Японските учени вече доказаха, че тази чума вирее при всякакви температури :/ няма да изчезне със затоплянето на времето, хора :/
199
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се забрани струпването на хора ,движение по улиците само с маски,който не спазва наредбите ,да бъде глобяван .Проблемът е ,че нямаме армия която да бъде в помощ на полицията,която да следи за спазването на режима на предвиждане и контрол на заведения и предприятия!Голям късмет е ,че вируса се появи по нашите земи в началото на пролетта,до лятото има още 2 месеца.Ако коронавируса беше плъзнал през есента,България изчезваше!
198
8
 
42
 
! Отговори
Внимание преди 4 години
Италия, Гърция, Румъния, Дания, Унгария, Литва... вече взеха крути мерки.Скоро и другите ще се сетят.Само Тиквостан няма да вземе мерки и ще рискува живота на материала до последно.Ситуацията е много по-зле от Чернобил - и като опасност и като предателство на елита.
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте фимовия сериал от 1994 - The Stand by Stephen King!
196
5
 
12
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Следете борси,всичко е цирк на цветовно ниво,фаза 5 в действие,по лошото от ковида се задава ,и там няма прошка .
195
3
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До Анонимен 209Повтарям, щото и палестинците не се притесняваха навремето ...
194
2
 
30
 
! Отговори
Пътник преди 4 години
В един такъв момент на изпитание за цялото човечество се разбира къде има истински народ и държава и къде просто територия с население.
193
1
 
17
 
! Отговори
Son преди 4 години
Заразените са много повече Ако правят 1000 теста ще са 100 Те от 100 имат 10 Няма нужда леките случаи да са в болница така най много още седмица преди да се напълнят болниците после ще подбират
192
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИПовтаряш, повтаряш, повтаряш.Колко евреи си виждал да се настанят в земята ти тъ пчо?
191
1
 
19
 
! Отговори
absurd преди 4 години
Според кубето от жалкият им щаб ситуацията не изисквала мерки като в Италия. Ами мерки като в Гърция, Румъния , Дания, Унгария? Тези ***.нари се грижат само за финансовия интерес на Боса си и за нищо друго!АКо имахме ГО вече да сме направили алтернативен щаб за борба с епидемията. От този и чп за селе не става.
190
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 194хахаНа дъртака му липсвало НРБ с режима на тока, лихвоточките, празните магазини и концлагера.
189
2
 
1
 
! Отговори
еоза преди 4 години
covid19viruslive. com/bg
188
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испания гори и настига Италия. България както се е засилила скоро ще задмине всички комшии по брой заразени. Ще влезем в световните новини. Една нация която въпреки всичко остана вярна на либералните принципи и не затвори границите. Бойко ще получи потупване по рамото от Меркел, но никакви респиратори и маски. Защото те са скъпи, а Германия гони бюджетни излишъци.
187
11
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Земя като една човешка длан,те цел на дяволски си план.Целта е тука да живеят,не българи, ами евреи.
186
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118На личния лекар звъни,може да е обикновен грип,а да те затворят в блоница с болни.
185
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щаба,излъгахте хората,че можело без маски,защото няма в аптеките,че това било грипче,и те сега ходят масово без маски,струпват се заради хубавото време по градинки,кафенета,молове ще поемете ли отговоронст за това?! Излезте по тв и кажете да носят маски,по магазините ръкавици,навсякъде в асансъорите дезинфектанти, да не се пипат бутони на асансъори,кафемашини,брави с голи ръце,улиците пръскате ли,парите как ще се дизинфектират? Щаба,вие носите отговорност,а безействате,и спомагате на вируса.
184
8
 
18
 
! Отговори
kov преди 4 години
Децата утре пак са на училище??! Не забраввяйте хора! Към 25 март ще е пика!Запомнете, 25 март.
183
3
 
8
 
! Отговори
Здравейте Лъвове! преди 4 години
Бойко как , лети ли по пътищата - писти да ни пази с осанката си?Май не - че почнахме се изпоразболеваме....