Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
7
 
8
 
! Отговори
Рънърса преди 4 години
Ще оцелеят само социопатите, които мразят хората и живеят като отшелници без никакви социални контакти... В подземни бункери
221
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВниманиеКакъв чернобил бе, пич, спрете се малко с тая психоза. Да, лош вирус, да ще има жертви, но цивилизацията продължава. Пък ти ако искаш пий спирт или йод, както намериш за добре!
220
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затворете границите, господа управляващи!!! Районите в България с най-много заразени поставете под карантина! Спрете полетите, блокирайте всичко, както направи Китай, макар със закъснение. А родителите трябва да са луди, за да си пуснат децата на училище и детска градина. Очакват ни огромни изпитания и само с много отговорност, дисциплина и съпричастност ще излезем от това с минимални загуби.
219
1
 
19
 
! Отговори
msk преди 4 години
Защо не обявят имената на заразените...току виж някой се сетил, че контактувал с тях. Как точно се издирват?
218
1
 
15
 
! Отговори
oxxx преди 4 години
няма смисъл да се пишат и слушат глупости. лекува се и да се пазят възрастните хора основно. иначе и дания днес без особено много случай приема 2 седмици карантина и само аптеки и супермаркети да работят през периода от 14 дни на карантина. така че..правителството си знае
217
2
 
3
 
! Отговори
наблЮдИтел преди 4 години
До НАПИШИ КОМЕНТАРкато видиш хора по улиците, ще си издрайфаш дробовете
216
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носете си новите дрехи.
215
14
 
6
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 4 години
Този вирос саществува само по телевизора, аз досега не съм видял болни хора по улиците
214
1
 
18
 
! Отговори
наблЮдИтел преди 4 години
важното е театрите и кината да работят.хора без акъл...
213
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е биооръжие разработено от ЦРУ!След Търговската война с Китай ,янките решиха да отидат на друго ниво на сблъсък!Другият голям враг на САЩ са Иран, и затова Иран е втората най-засегната държава в света,с над 5млн.заразени и над 50хил.починали.Италия е косвена жертва,поради немарливост на самите италианци!
212
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам някои хора как кашлят и плюят по магазините, може и десеторно повече да са.Освен това, българина ще отиде до болница единствено ако е много зле, което е разбираемо предвид здравеопазването ни.
211
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боко и ***му началници са за затвора.пълни ***,ламтящи за крадени пари.
210
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аве пич в италия днес са 15000 а преди няколко дни бяха 1000 не схвашаш ли какво става верно?
209
2
 
18
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Нашето правителство също от жалко по-жалко - абе може ли да се окаже, че лекарите нямат предпазни облекла. Медицинския персонал взе да напуска болниците! То вземането на мерки не е да се изтипосваш пред тв камерите и да се пъчиш и да обясняваш, че нЕма страшно и после да се чешаш по празната кратуна....
208
11
 
9
 
! Отговори
аве преди 4 години
аве хора я малко по мъжката бе. спазваите инструкциите за хигиена и по-лекичко. *** сте се като пеленачета. 100 000 болни в цял свят от 7,5 милярда. а ако не ви бяха изпържили мозъците последния месец и просто боледувахте и не разбирахте? а по сложните 1-2 % така или иначе си отиват в болница какво? трябва ви казарма, че мислте като госпожички. миите ръцете, по- далече от другите и тва е.
207
5
 
6
 
! Отговори
Александът Йорданов преди 4 години
ЕврЕоатлантика-Коронавируса ще го преборим с мощен Гей-парад и бясна русофобия
206
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко навреме Великобритания се отдели от тая безотговорна и корумпирана пасмина ЕС, сега ще си въведат свои строги мерки и ще преживеят а ние нямаме шанс не и с тия идиоте начело на държавата в такъм момент
205
0
 
20
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Нито в България, нито на европейско ниво се взеха каквито и да е мерки да се ограничат полетите от и до Китай, после същото с Италия. Никой не си е мръднал пръста, нито малкото мозъче да помисли има ли дезинфектанти, имат ли лекарите предпазни облекла, имат ли болниците достатъчно оборудвани помещения и т.н. и т.н. Толкова сме жалки, че без Китай едни маски не можем да си произведем, а Тръмпа тръгнал търговска война да води с тях....
204
4
 
16
 
! Отговори
Ужасите преди 4 години
Всъщност такъв вирус не съществува, а става въпрос за социален експеримент с глобални мащаби и неясна цел.
203
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСТИНАТА Е,ЧЕ ХИЛЯДИ СА ЗАРАЗЕНИТЕ У НАС С КОРОНАВИРУСА,ВЪПРОС НА ДНИ Е СЪСТОЯНИЕТО ИМ ДА СЕ ВЛОШИ И ХОРАТА ДА ЗАПОЧНАТ ДА КАПЯТ ПО УЛИЦИ И В КОРИДОРИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ .