Затварят училищата в София, обучението – доколкото може онлайн

Привърженик съм на най-строгите мерки, обяви Фандъкова
Обновена: 13 мар 2020 12:42 | 13 мар 2020 12:33, Красимир Ангелов
192
Затварят училищата в София, обучението – доколкото може онлайн
Снимка: БГНЕС

Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от една седмица, считано от понеделник, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на COVID-19 в столицата.

Тя уточни, че е провела разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с когото са обсъдили вариантите за онлайн обучение.

Още по темата
"От понеделник ще може децата и учителите да работят от вкъщи онлайн. Помолих директора на столичното регионално управление да направи справка. Като цяло учениците в София, над 90% и повече, разполагат с техническа възможност: таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, надявам се и учителите. Онлайн обучение, според възможностите", обясни Фандъкова.

Столичният кмет посочи, че към момента решението е да се запази режима при детските градини и при нужда децата да ги посещават. "Ще има засилен контрол на входа с изискване за пълна дисциплина от страна на родителите и връщане на деца с признаци на някакво вирусно заболяване", категорична бе Фандъкова.

"При необходимост имаме готовност да засилим тези мерки. Към момента нямаме такова решение", уточни столичният кмет.

Освен това в столицата се затварят публични места - театри, кина, галерии, детски клубове и всякакъв вид клубове, за да може да се ограничи максимално събирането на хора.

Всички периодични и временни пазари също ще бъдат затворени.

"Привърженик съм на всички възможно най-строги мерки, които биха позволи максималното ограничаване на разпространение на коронавируса", призна Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че осигуряването на медицинска грижа в столицата също е част от предприетите мерки. "Най-важната тема е как могат да се подкрепят медицинските специалисти", обясни кметът.

На сайта на Столична община е създадена специална страница, където всички граждани могат да се информират за развитието на мерките около ситуацията с разпространението на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
19
 
! Отговори
Поли преди 4 години
Абе Фандъкова, като си привърженик на най-строгите мерки защо ни вопъл, ни стон за затваряне на детските градини, а? Или не искате майките и бащите, които ще трябва да си гледат децата и да взимат болнични, да тежат на НОИ, що се правите на мишоци? Не ви е срам?
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаквицата да не е го е пипнала. Много нездрав вид има на фотото.
59
3
 
9
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ! преди 4 години
Направо закривайте цялата държава !
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представям си ако бяхме във война или локален конфликт. С 10 болни колабира държавата, не ми се мисли.....
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
koito ne slusha, go prastat v papua ili na madagaskar
56
5
 
13
 
! Отговори
245 преди 4 години
Добре де защо в целия Европейски съюз извънредно положение, в Англия- не, при положение,че и там има заразени??? Явно не е толкова страшен, но целта е да се създаде криза и хиперинфлация,борсови и търговски спекулации.Наплашенето овче стадо забрави,че "държава" вече купува с 40%по-евтин газ,а вместо да намалят цените те скачат нагоре в момента на всичко,ама блейте и се страхувайте,това е идеята.И бъдещето на България да остане ТЪПО И НЕГРАМОТН.
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нека да се срути европейската икономика и да се свърши с този социализъм който бавно мори Европа през последните 100 години. От руините ще се роди една по-добра Европа. Всяко зло за добро. Коронавируса може да е шанс. Като фалират родните мутри и пишман бизнесмени ще пусна сълза, обещавам.
54
1
 
5
 
! Отговори
ами вечната дружба? преди 4 години
До S.W.A.Tпролетарии от всички страни съединявайте се! съединението прави вируса - силата!много неща розунги сме забравили!
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубуу 2,3 процента смъртност само да не си ти един от тези изтеглили късата клечка, братле. Всичко е прoсто статистика докато не дойде върху твоята глава. Икономиката и без това си е срутена, спокс.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие верно ли вервате, че всичко е просто грип и настинка, както чувам отвсякъде?!? И че нямало нищо страшно?!? Еми, добре. Айде да видим. Тепърва ще се разбира истината за този вирус. Ама тепърва. Ако въобще фактите стигнат до нас, разбита се. В което се съмнявам.
51
1
 
11
 
! Отговори
само столичанските! преди 4 години
И в провинцията сме хора!
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При инкубационен период 10-17 дни това е лудост само седмица да не са на училище.По-добре учителите да използват тези дни и да се подготвят за онлайн обучение.
49
13
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
2-3% смъртност не са заплаха за света и за човечеството, но тези проценти ще се увеличат многократно ако всчики абдикират от задълженията си и се покрият по къщята си ... Това ще срине икономиката и всякави здравни и пенсионни фондове, ще настъпят световни кризи и ще бъде поставено под въпрос оцеляването на големи групи хора, макар и не преки жертви на Корона вируса. Изолациите и опитите да се спре по този начин вируса ще удължат агонията и ще засилят негативните последици от него ... !!!
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоМасовата медийна истерия води до масово побъркване. 60 милионна Италия с 15 000 заразени. 1.5 милиарден китай с около 100 000 заразени. Общо по света има 150 000 болни. В България са 30-тина души. За сравнение испанския грип заразява 500 милиона и умират 60 милиона души, но човечеството го преживява междудругото. Ти остави България, а цяла Европа ще се срути икономически защото някой трябва да плаща скъпата соц издръжка.
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44И аз така мисля. Не съм гласувал никога за герб,но за сега се спарвят добре,въпреки,че започнаха късно,защото слушаха Меркел и ЕС,нашите не особено умни доктори от щаба. Ако от самото начало Герб бяха дейстали така народа щеше да има маски,докторите всичко нужно,респиратори,всеки щеше да е информиран с какво си имаме работа,да сме отговорни,но се забавиха...Трябва народа да се информира,по-добре да е запознат,а не да се пази като бебе от паника и стрес.
46
2
 
13
 
! Отговори
Пеню преди 4 години
Тая жена така и не разбра, че за кмет не става!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детските градини по принцип са икубатори на всякакви зарази!
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учениците когато са в час не учат, камо ли онлайн. Сега ще има едно гръмко "урааа ваканция".
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябваше да се направи отдавна, а не да пускат децата да ходят на училище.Изгубеното време в писане на писма и заповеди можеха да го използват за да подготвят педагогическият състав за онлайн обучение.
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина винаги ще бъде недоволен, братле. Това е дълбоко закодирано в българското съзнаине да няма вяра в полиците. Всички са маскaри. Гербаджиите обаче добре се справят засега, не че съм им фен. Ако се чудите защо не са затворени границите питайте НАЧАЛНИЦИТЕ в Брюксел и Берлин. :D