Доц. Мангъров: COVID-19 ще затихне, когато 70% от хората го преболедуват

Мерките може би няма да преборят вируса, смята той
18 мар 2020 09:53, Нели Христова
376

"Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При всяка епидемия има места, където тя се вихри с голяма сила, както и други, където не е така", каза в студиото на Bulgaria ON AIR началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Как България се вписва в борбата с COVID-19 10 дни след първите разкрити случаи в Плевен и Габрово?

Според доц. Мангъров, мерките може би няма да дадат резултат, а държавата ни ползва трудни за правене тестове, материалът за които се носи от единия край на държавата до другия.

"Мерките в държавата са предостатъчни, но не са такива, които могат в значителна степен да ограничат разпространението на това заболяване. То ще спре, когато поне 70% от населението преболедува COVID-19", допълни той.

По думите на лекаря, ако човек иска да се плаши, той може да се плаши и сам в стаята.

"В огромната част от случите това заболяване протича без симптоми. В някои случаи при възрастни хора с придружаващи заболявания, симптомите ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят. Това е нова инфекция и нещата, които знаем за нея са с давност два месеца и половина. В това време заболяването се вихри много силно. Вероятно нещата ще започнат да вървят към спад след около 3 месеца", допълни доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
И тоя *** е като червен Колю. Голем експерт е докато не го закашля и него :))))))))
16
1
 
26
 
! Отговори
Умни ора преди 4 години
Бре че умен човек! Ми дайте тогава да ни заразите още днеска та белким се оправиме до месец и после на Слънчака! ПС: а защо собствениците на частни болници и хотели и къщи за гости от властимащите не ги предоставят за борба с виросо??!! Оти НЕ??!
15
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров само преди седмица обясняваше, че вирус нямало, не бил страшен и мерките на правителството са истерия. Този е за затвора по бързата процедура.
14
1
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
не споря с доцента, нямам експертизата.Но ако човека е прав, а аз наистина не мога да споря с него - тога защо е всичко това. Не беше ли по добре да вземем английския вариант - да сложим под карантина единствено възрастните и болните ? Защото няма как това да мине до 13 април, т.е. ще има втори месец карантина, а може и трети - това нещо дръжавата няма как да го изкара. Да не говорим , че в края на втория месец вече ще има съкратени работници и служители от фирмите.
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една моя приятелка аптекарка ми каза че още от есента е имало дефицит на предпазни маски и ръкавици. Пред да се чуе за каквато и да е корона. Явно някой предвидливо ги е покрил.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да обаче герберастките мафиоти, наречени бизнесмени, да не изпуснат парсата.Всички знаят на чии депутати са 95% от хотелите в Банско.
11
4
 
25
 
! Отговори
az преди 4 години
Доцента май не прави разлика между болести дето си изграждаш имунитет за цял живот и болести дето след 6 месеца нямаш вече анти тела.
10
4
 
3
 
! Отговори
Пияния помак преди 4 години
До В.УзуновЕвала Узунов, кажи им го.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Всяка зима има грип.Къде и кога си ги видял тези 2% смъртност?
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото американски вирусолози казват, че коронавируса е 10 пъти по смъртоносен от обикновения грип, който е 2% смъртоносен!КИТАЙСКИТЕ ВИРУСОЛОЗИ КАЗВАТ ДРУГО
7
2
 
23
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Глупости ... Писна ми от апокалиптичните сценарии с, които да изглеждат специални по телевизията ...
6
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин доценте, празните ви приказки не ме интересуват! Винаги ще си спомням великите слова на сръбския пулмолог професор- стана за смях на цял свят, като се изсмя на вируса. Май са го обесили, заради оронване на престижа на цялата сръбска лекарска гилдия. Вие си мълчете. Майка ми е доцент,биохимик, работила по проекти в топ лаборатории по света (даже в момента има проект в САЩ) и има доста теории по темата, доста телевизии я търсиха, но няма да се излага публично като вас, господин никой.
5
7
 
17
 
! Отговори
ЕДНА преди 4 години
ТРЕЗВА МИСЪЛ ДНЕС
4
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама като сложиш на тия 70% и 15-20% смъртност числата няма да ни харесат! Защото американски вирусолози казват, че коронавируса е 10 пъти по смъртоносен от обикновения грип, който е 2% смъртоносен!
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е някой все пак трябва да каже истината! Но парите ще бъдат усвоени от правилните хора, нали!
2
26
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
По скоро 70 процента от пенсионерите като затихнат ще затихне и вируса.
1
9
 
27
 
! Отговори
Петров преди 4 години
По същата логика на доцента ако 100 процента изчезнат заболяването също ще затихне.