Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
16
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 66Забил е диска бате и едно и също всеки ден!!!После трият твоя коментар и така....Може пък Короната да засяга и само мозъчните клетки!?Златенка си е оплела кошничката и панделка даже й е вързала.
65
1
 
8
 
! Отговори
Тита преди 4 години
Сега съм на море в Гърция. Може ли да върнете мерките за Юли месец и да ги охлабите Август, че тогава мисля да ходя пак?
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахха "ако"....то от 10 дена всеки ден заболелите са над 100........
63
1
 
7
 
! Отговори
въпрос до мисирките преди 4 години
Каква заплата взима Годжи и какво работят роднините му?
62
4
 
7
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 4 години
Ще го кажа на футболен език, че да го разбере и Ти квата.На мача с ковид- цялото население на терена по екип, никакво криене по резервни скамейки и съблекални, всички да се сблъскат с вируса, за да се приключи мача в наша полза 3:1 в редовното време, ако има продължения заради криенето, пак бием, но 3:2
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си план който си следват. Вирус има ли няма ли, това няма значение плана трябва да се следва. Иначе продължава да расте броя на познати на които им плащат да ги пишат болни от това нещо. Такива познавам много. Болни не познавам..все още....
60
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За затвора плачат Станислав Балабанов Слави Трифонов доц Мангъров убийците егоисти алчните бизнесмени и неуките много отворени лешояди роми за всички тях в България е по важно само собствения им бизнес да върви да не бъде затворен въобще не им пука за живота на нас нормалните Българи
59
2
 
10
 
! Отговори
Неее преди 4 години
Голям критен тоя. За лудница е.
58
2
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Отговорът на всичко за КОВИД 19 и ситуацията и в БГ -СЕ КРИЕ ВЪВ ВЪПРОСЪТ --ЗАЩО БЕЛАРУС КАТО ПОИСКА ЗАЕМ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯТ ВАЛУТЕН ФОНД С ШЕФ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА- БЕ ПОИСКАНО ДА СЕ ВЪВЕДАТ МЕРКИ В БЕЛАРУС -КАРАНТИНА КОМЕНДАТСКИ ЧАС И Т.Н ЗА ДА ПОЛУЧАТ ЗАЕМА!-ТА ТОВА НЕ Е ЛИ- ДАВАМЕ ЕДНИ МИЛИАРДИ КРЕДИТ И ИСКАМЕ ДЪРЖАВАТА ДА ЗАТЪНЕ ОЩЕ ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ВЪРНЕ?? ТОВА СИ Е АБСОЛЮТНА ДАЛАВЕРА С КЛИЕНТИ ДЪРЖАВИТЕ - И ЕВРЕЙСКИ ФОНД С МИЛИАРДИ ЗАЛЕЖАЛИ ТАМ -И СЕГА РАЗДАВАЩИ СЕ НА БЕДНИ ДЪРЖАВИ
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще върнете мерките колкото дадохте на лекарите по 1000лв!
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би трябва да направим така, че да се увеличат за да върнат "най-строгите мерки" и да видим тогава какво ще стане. Просто съм любопитен.
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да,да, ама неПише си го за който иска да чете. Та така, какво е "СТРАШНОТО" в Швеция-60 837 заболели,50 705 активни в момента,5 161 починали-това е.Давам за сравнение само няколко други Европейски страни-Франция-161 267 заразени,Германия-192 886 заразени, Италия-238 833 заразени,Испания-293 832 заразени,Англия-306 210 заразени. За по-подробна статистика може и сами да си проверите, има си международни сайтове за целта.Лесно е да манипулираш гл...упаците!
54
1
 
29
 
! Отговори
ФИН преди 4 години
В Швеция нещата били страшни = фейк нюз. Швадския посланик да осъди този умник.
53
4
 
5
 
! Отговори
човека с бича преди 4 години
Аз знам за този нещо далеч по-хубаво от връщане на мерките - един волски бич!
52
1
 
10
 
! Отговори
Филмов герой преди 4 години
Този нещо се е объркал - щаба нищо не въвежда и забранява, защото няма правомощия. Може само да дава съвети! И добре, че е така! Министърът на здравеопазването само може да издава заповеди, и то след като се консултира с Борисов! Освен медицински има и хиляди други съображения една мярка дали да се налага и или не,...напр. икономически.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам удещането, че тия зорлем гледат да ни разболеят!
50
2
 
40
 
! Отговори
ххх преди 4 години
И този угодник плаче за затвора.Кой ще затваряш ти бе?Какви "най-сериозни" мерки?В този проблем най-важното за преценка сериозността на пандемията,е смъртността.Колко човека починаха ОТ КОВИД?Не след дълго ще давате обяснения кой ви накара да говорите и вършите безумия.Норода лудна от вас.На какво правно основание сте ЩАБ?На никакво.На приумицата на един примитивен мозък.Разбойници се "покатериха" във властта,това е проклятието на България.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-доброто решение ще е, ако можеше Гешев да подхване целия щаб.
48
1
 
12
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 4 години
До 24За мен е странно експерт по антропозоонози-болести предавани на хора от животни и кръвосмучещи(кърлежи) да налага мерки, но....!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторе *** на почивка на сл.бряг и си гледай кефа с огромната си заплата ,като наближи края на месеца удължавате положението ,така ще получавате по големи заплати)някъде писаха за генерала от ВМА каква висока заплата получава по време на извънредното положение