Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус

Хората не трябва да се страхуват от ваксината, заяви той
71
Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пропагандата срещу ваксината може да се пребори само с личен пример, заяви оториноларингологът от ВМА доц. Дончо Дончев.

"Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради две причини. Първата е, че вече минаха седем месеца от заболяването и концентрацията на антителата срещу вируса започна да намалява. Втората е, че така давам личен пример", каза той пред Нова тв.

Според него има пропаганда срещу ваксината.

"Явно само с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, затова трябва да покажем, че няма от какво хората да се притесняват. Не знаем нито като лекари, нито като хора колко дълго продължава естественият имунитет и до каква степен преболедувалите го развиват. Ваксината е продукт на усилията на десетки хиляди светли умове на познанието и практиката", добави медикът.

Той е на мнение, че човек не бива да разчита само на възможността да преболедува без последствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
човек преди 3 години
До: номер 35 (анонимна)Нямаш причини да се дразниш от другите, които не споделят твоето мнение.Ваксината е по желание!Мен пък ме дразни това, че смяташ че всеки който не иска да се ваксинира отрича науката!Аз може да не съм лекар, но съм инженер. Това с чипирането е пълна глyпocт.Първо, тези чипове са достатъчно големи за да ги видиш, и второ се вкарват подкожно, а не мускулно.Да го кажем така: След 5 до 10 години, като остарея и видя ефекта от новите ваксини, може и аз да се ваксинирам.
30
3
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Науката е от Дявола. Всички технологии са от дявола. Дявола контролира човешките желания и манипулира действията на хората като постоянно подшушва в ухото на човека разни идеи как да направи това и онова. Хората без да знаят колективно строят копие на ада на Земята.
29
1
 
7
 
! Отговори
човек преди 3 години
Не, не е вярно че не се знае колко трае естественият имунитет срещу коронавируса.Това че доцентът не го знае си е негов проблем - да е чел!Да, знае се колко трае естественият имунитет на преболедувал с коронавирус. Той трае минимум от 6 месеца до една година.Така че да речем, тук доцентът е взел правилно решение за себе си, тъй като са изминали 6 месеца. Може би си е направил тест за антитела.Но според мен не е вярно, че има пропаганда срещу, а в подкрепа на ваксината!Точно обратното е!
28
1
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
Ваксината не е клинически тествана в дългосрочен/краткосрочен (в момента се тества) период. Няма информация за странични ефекти. Не Дей емоционално да подхождаш към нещо което не разбираш. Не мисли че някой като е по-богат и успешен е по -умен от друг, който не го виждаш с очите си дори. Здраве Ви пожелавам.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу ваксините! Те са дяволско изобретение.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра да каже как така прегледа при него от 50 стсна 150 вече
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра е в бизнеса с тестовете, ваксинирайки се ,ще намалеят болните ,няма кой да ползва тестове и.....Мангъра остава на сухо.
24
1
 
6
 
! Отговори
до (-_-) преди 3 години
сам си противоречиш, никой насила не те кара, но ти ревеш с пълен глас да те видят. Искаш фа влиаеш на други да правят като теб. Защо е тоя рев, кой те насилва.
23
12
 
3
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Мангъра е гов-но. Приказва просто да се заяжда. От краен ваксър изведнъж цъфна антиваксър. Всеки има право на мнение. Ама да си сменяш мнението от едната крайност в другата, при това медицинско лице с история на истерия за ваксини - ей това се начиа гов-но.
22
4
 
10
 
! Отговори
накратко преди 3 години
Кой си има служба да бранище си набие ваксинатакойто е умен няма да рискува здравето си и живота си
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
онзи плъх Мангъра светна с пълната си противност. Още лятото ви написах че това е съвременния Менгеле, срам за медицинската наука и етика. Хлъзна Баце на динена *** и прави вс напук на нормалните лекари само и само да е на неговото, 70% да се разболеят. Умрелите за него са съчки. Изрродд пелтечещ.
20
2
 
12
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Само да попитам ако се набоцкаме всички и въпреки това следващият октомври цъфнем по същия начин, това какво значи?Че ние сме балами или че науката е много напред?
19
4
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Който е застрашен - да върви да се ваксинира, който не е - да си живее живота! От какво се опасявате? Нали ще сте ваксинирани? Всеки може да реши за себе си дали ще участва в фаза 3 на изследванията. Аз не съм морско свинче на която и да било фармацевтична компания.
18
1
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Да се ваксинира като иска. Всеки за себе си. По конституция и международно право не могат да те задължат насила да се ваксинираш, нито имат право да ти въвеждат ограничения и да те накърняват по какъвто и да било начин.
17
11
 
2
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До БаткоА колко хора ще са в гроба? Ако не бяха ваксинитемного хора щяха да са застрашени сега от най различни болести. Всяка ваксина крие рискове. Въпроса е до колко е ефективна е и доколко по малка е вредата при поставянето и.По добре ли ви е да сте в Локдаун и да мрънкате, че няма пари? Я се огледайте около вас, колко хора са починали без време от коронавируса. Или колко са с трайни увреждания. Сума млади познати от моето обкръжение си отидоха без време заради коронавируса.
16
13
 
0
 
! Отговори
клинт преди 3 години
предвид ранния час и коментиращите се предполага че са на пределна възраст и принадлежност или към комунизма кохато секса беше безплатен в имвто на партията или чалгари бъдещия електорат на шоумена от плевен фен на доган радев и мая. Намаля електората на партията и сега ще влязат през чалгаджийниците каквито са и и по душа и интелект - копиране на сръбски хитове и руски спонсори
15
1
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
От една старана призовават преболедувалите да даряват плазма за лечение на тежко болни, от друга говорят боледувалите да се вкасинират, без иследване на титъра на антителата и клатките на паметта. Пошла, долна политическа пропаганда за пари ( комисионни ) и власт. И този чака и се радва на Байданистите-сатанисти.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един натегач. Да се ваксинира и с другите 6 ваксини, които Тиквата поръча, а още не са произведени и може да го наградим със снимка пред бойното знаме и орден за заслуги.... посмъртно
13
16
 
3
 
! Отговори
нина преди 3 години
къде е в кое студио е мангъра да обясни пак като президента че няма вирус , маски не трябват и че черепа е невинен и ваксината е капиталистичски удар върху пролетариата
12
5
 
6
 
! Отговори
Не се страхуваме преди 3 години
Затова ще почакаме безстрашно и търпеливо да се натрупа достатъчно голяма база данни с дълготрайните последствия за всички участници в този експеримент. Защото каквото и да раздува фармацевтичната пропаганда, всички ваксини все още са експериментални. Ако някоя се докаже като едновременно безопасна и ефективна, тогава ще умуваме. Засега - пуканки и бира, гледаме сеира.