Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус

Хората не трябва да се страхуват от ваксината, заяви той
71
Доц. Дончев се ваксинира, въпреки изкарания коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пропагандата срещу ваксината може да се пребори само с личен пример, заяви оториноларингологът от ВМА доц. Дончо Дончев.

"Въпреки че съм преминал през COVID-19, си поставих ваксина поради две причини. Първата е, че вече минаха седем месеца от заболяването и концентрацията на антителата срещу вируса започна да намалява. Втората е, че така давам личен пример", каза той пред Нова тв.

Според него има пропаганда срещу ваксината.

"Явно само с думи, ние като лекари, няма да успеем с нея, затова трябва да покажем, че няма от какво хората да се притесняват. Не знаем нито като лекари, нито като хора колко дълго продължава естественият имунитет и до каква степен преболедувалите го развиват. Ваксината е продукт на усилията на десетки хиляди светли умове на познанието и практиката", добави медикът.

Той е на мнение, че човек не бива да разчита само на възможността да преболедува без последствия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Добре, това означава ли, че след 7-8 месеца, когато намалеят антителата предизвикани от ваксината тоя Дончев пак ще се ваксинира? Или от истинската инфекция намаляват, а от ваксината не??? Чудо на чудесата!
10
5
 
23
 
! Отговори
Лобист преди 3 години
Този не е лекар, а лобист на Файзер. Ден година храни е основен принцип на мафиотите в бели престилки.Няма смисъл да им давате трибуна, с това няма да промените информирания избор на хората.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е продукт получен в резултат на работата на една фирма освобозена от съдебна отговорност а за фирмата най-важно е да изкара продукта си на пазара и да почне да трупа печалби.То дори и да има нещо опасно в техния продукт ще остане покрито от екипа на фирмата.
8
6
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Иначе, редактирането на генома също е окей, к'во? Даже е много по целесъобразно. В Китай, където са много изостанали и не могат да правят велики РНК'ови клетъчни ваксини а заложиха на класическите, вече се родиха генно редактирани близнаци, които никога не могат да се разболеят от СПИН. Ама трансатлантиците почнаха да скимтят и Си трябваше да вкара един от топ учените си в затвор (предполагам доста луксозен) проформа. Тези неща са като ядрената енергия, трябва да се внимава.
7
1
 
31
 
! Отговори
Антиваксър преди 3 години
БЪДИ ОТГОВОРЕН! ВАКСИНИРАЙ СЕ С ВАКСИНА, ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ!
6
4
 
20
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Пропагандата продължава! Не трябва да им се връзваме! Ще дойде денят, в който много хора ще са в затвора.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксиниране става само за членове на партията майка и срещу показана партийна книжка на ГЕРП. И само доказани шефове в разпадналото се здравеопазване. И също гледам ваксиниране прекарали вируса - защо да се пазят ваксини за нуждаещи се възрастни хора?
4
3
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Точно аз съм абсолютно ЗА развитието на биотехнологиите, но с нормални и разумни темпове и без печалбарски прийоми. Сори, но не мисля че трябва да се използват задни вратички като случая, за да се налага нещо по бързо. Класическите ваксини са абсолютно доказани, работят колкото клетъчните (че много вероятно с по дълготраен имунитет), по евтини са и по достъпни. Много по разумно беше да се използват такива и да се ваксинират максимален брой хора, а не няк'ви екзотики и рекламки да пробутват пак.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът при тази ваксина ще бъде ката при грипната. Всяка година поставяне за предпазване и по-леко протичане. Един път като си имал грип не означава вечен имунитет и че на следващата година няма да се разболееш. Така , че преболедуввал СоVID безсимптонно е малко несериозно.
2
11
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Сега другарете ще го чакат 5 години да стане рептил или поне някакъв вид мутант и да се влее в редиците на X-Man на професор Чарлз Ксавие :)))
1
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето мрънкат защото са страхливи, а ме защото много разбират от нещо. И тая ваксина,ще стане нормална като Бдж и хепатит . Просто ваксина . Все по бързо ще става развитието на ваксините с напредването на технологията.