Връщат стари имоти на "Пирогов"

Модернизацията на лечебното заведение ще бъде завършена
26 мар 2021 13:14, Ния Христова
29
Връщат стари имоти на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС
"Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото, ощетила е болница "Пирогов" и до днес причинява затруднения на пациентите от лечебното заведение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание.
 
Премиерът изтъкна, че решението на кабинета от сряда, съгласно което беше променен статутът на имоти от публична в частна държавна собственост и бяха внесени като непарична вноска в капитала на "УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД. 
 
Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов припомни, че през 1997 г., при обособяването на "Пирогов" като търговско дружество, част от имотите, които са прилежали към болницата, не са й били прехвърлени.
Още по темата
 
"Това беше проблем през цялото време. Благодаря за целесъобразното и справедливо решение", заяви проф. Балтов. Той изтъкна, че имотите ще бъдат използвани за довършване на модернизацията на лечебното заведение. 
 
"Може да бъде направено по-мащабно разпределение на площта с цел още по-добрата организация на медицинските грижи", добави проф. Балтов. Болницата ще има възможнст да изгради и външна аварийна противопожарна стълба и съоръжение за достъпна среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА!
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой да смени Бойко, работохолик и е навсякъде. Къде са тия дето щяха да го събарят нон-стоп през годините, кой ли не се биеше в гърдите, къде са, колко станаха, някой брои ли ги?
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега сигурно ще дадат и плажа Росенец на Доган, в последните им дни - става най голямото раздаване