Заместниците на проф. Минеков стават трима

Ще има зам.-министър по международното сътрудничество
86
Заместниците на проф. Минеков стават трима
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първото си заседание служебният кабинет увеличи заместниците в Министерството на културата от двама на трима.

Промяната е мотивирана с "широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности", които той ще координира.

"С предлаганата промяна ще се постигне цялостна координация и хармонизация при определянето на стратегията, приоритетите и механизмите за провеждане на държавната културна политика на международно ниво и регионалната културна политика в сферата на читалищното дело, библиотеките и българската книжнина", пише още в мотивите.

От сайта на Министерството на културата става ясно, че заместници на служебния министър проф. Велислав Минеков са проф. д-р Борислава Танева, която е с ресор "Сценични изкуства, художествено образование и авторско право", Весела Кондакова и доц. д-р Пламен Славов, ресорите на които не са посочени.

Общо шест точки прие служебното правителство днес, пет от тях са във връзка с ангажименти към ЕС - позиция на България по дело пред съда на ЕС, позиция за участие във втория Шенгенски форум, за дискусия за развиването на стратегическа автономност на ЕС, за участие в редовното заседание на Съвета по образование, младеж, култура и спорт на ЕС, позиция на България за неформалната видеоконференция на министрите, отговарящи за Кохезионната политика на ЕС, която ще се проведе на 18 май 2021 г. по покана на Португалското председателство.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32мая и минеков са един дол дренки - нагли, алчни, злобни, лъжливи и самовлюбени чеРвенИУрОдИ с потекло от върхушката на БКП и ДС.
32
3
 
33
 
! Отговори
голяма жертва преди 3 години
И този дето разнася ковчези, бесилки, черни чували се жертва за нас, българите, стана министър. Този е голям срам. Всичко се изясни-фигуранта му обещал министерски пост и той затова со отдели от другите двама гл, уп, а и. Боже, пази България!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При правителство със срок от 2 месеца със задължение само да подготви бъдещи избори, защо трябва да има министър на културата, 3-*** заместници и още 1000-ди синекурни лапачи???? Искам промяна в Конституцията, във временното правителство да има само няколко министри, които да се занимават с икономика и подготовка на изборите. Да няма президент и вицепрезидент, а председателя на Н.С и ЦИК да ръководят подготовката за изборите. По този начин ще се спестят милиарди годишно от нашите данъци.
30
1
 
10
 
! Отговори
заплес преди 3 години
Божидар Димитров, характеристика - "Не очаквах, че си на такова ниско равнище и, казано честно - не знаех, че си такъв зaдниk."Зам.-министър по международното сътрудничество ще рекламира вероятно най-известната му творба - вражда с колегата си Вежди Рашидов
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kak хитро се смее този мушмурок - моралист !
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
ааа ама що само 3-***,я назначете поне още 5 човека по стар комунистически обичай ей така да има заплатка за "наш,те ора" ,пък да си клатят краката по цял ден.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът обеща: "За два месеца да оправи не стореното за десет години". Ето не е имало трима заместници , а сега вече имааа.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Ти да видиш, сега ще си назначат по няколко заместника, че са много заети и ще векуват.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно такса се бори раздутата администрация, или както се пееше в една песничка:С една е зле, нужни са ми две, а пък със три, лесно стават четири...
24
0
 
18
 
! Отговори
Ашкулсун на новите преди 3 години
В МВР са назначени трима заместник-министри
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли ще работи третия зам. министър ???
22
0
 
33
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
3ма заместници в Министерство на културата...хахахахах Евала на новите..знаят как се играе
21
24
 
2
 
! Отговори
АЛОООО! преди 3 години
Кабинета е съставен от специалисти от различни партии ....Какво още искате от Президента ,... Бойко няма да се върне , запоВнете !
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кънчо Спрънджев Какви са тия глупости,които пишеш?
19
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минеков е много еродиран и истински меценат.Любимия му художник Бетовен!!
18
1
 
27
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 3 години
Тоя Минеков разбира от култура колкото мен. А аз не виждам разлика между Рубенс и Микеланджело. И не слушам опера. Свободата Санчо, салама.....
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е-трябва да се действа ударно. Все пак другите министри крадат 4 години и горница, тия само два месеца...
16
16
 
4
 
! Отговори
Do 13: преди 3 години
За кого да гласуваме: За мутрата или за Цецо от училището за бавноразвиващи се?
15
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еееех, тати като ми викаше - ходи да врякаш и крякаш с кибиците на орлов мост лятоска, аз не - ще ходя на работа за жълти стинки, ей го ся кибиците и пияндурите дет лежаха до кофите за смет на орлов мост се уредиха по министерствата на новата власт
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора имат повече роднини и им трябват повече заместници. Това е, защото новата власт е много "почтена". Този по международно сътрудничество сигурно е от по-специалните сред родата - има нужда да се разхожда по света на държавни разноски.