Надписи "Убийци", "Слава на Украйна" на паметника на Съветската армия

Пореден протест се проведе в София
27 фев 2022 19:10, Анисия Иванова
392


Пореден ден на недоволство срещу агресията. Граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София и го изрисуваха с надписи "Окупатори", "Убийци", "Слава на Украйна" и "Путин вън!".

В цветовете на украинското знаме е изрисуван и един от барелефите. На протеста бяха и представители на инициативата за премахване на съветския паметник от центъра на столицата.

Недоволните залепиха плакати с лика на руския президент Владимир Путин на монумента. Полицията не се намеси.

Преди дни при подобна акция бяха арестувани трима непълнолетни, които написаха с маркер на постамента Save Ukraine. Столичната полиция съобщи, че разследва действията на своите служители при ареста.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: надписиУкрайнаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
8
 
10
 
! Отговори
САНКЦИИ ЗА РАШКОВ преди 2 години
РЕПРЕСИРА СВОБОДНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ... ВЕЧЕ 10 МЕСЕЦА-ПРОРУСКО ПРАВИТЕЛСТВО...
209
5
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
да си го вземат в Киев паметника на 3 украински.
208
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
май украинците бяха слуги на хитлер през втората световна.
207
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си го взимат в Москва
206
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале, кат съм ходил два пъти в Бесарабия ,Таракли, Гагаузка област, град Болград ,Татарбунар....направо съм плакал че може мои сънародници да живеят при такива условия!
205
10
 
16
 
! Отговори
двайсе преди 2 години
***,шашави или дрогирани издевателствуват над паметника.Такива паметници има в почти цяла Европа,и в ГЕРМАНИЯ,и никой не се гаври с тях.Това говори за нивото на българчето,нищо повече.А когато укрите мобилизираха насила етнически българи и ги вкарваха да гинат в окопите ,що мълчахте ?Като изгориха ЖИВИ хората в Одеса,къде бяхте?Умните,само да ви кажа,в СЪВЕТСКАТА АРМИЯ имаше и УКРАИНЦИ.Тука ,в България влезе ТРЕТИ УКРАИНСКИ ФРОНТ.Значи вие,олита,плюете не руснаците а баш УКРАИНЦИТЕ.
204
6
 
7
 
! Отговори
комедия провал преди 2 години
е пропускат щото фалшивите граждани на дсб призовават по фейсбук хора да идват да драскат по паметника , ама митов не разбрал че са от дсб мисли че са граждани и словесен бой как партиите да привлекат граждани
203
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите, вече 30 години, уверено ни водят за носа към демокрацията. В Украйна, комунист става *** дума и бързо ще се отърсят от миналото. А ние кога?
202
15
 
14
 
! Отговори
Договорът преди 2 години
Путин моли 8 години " горкичките " у-крайнци ДА СПАЗВАТ МИНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ. Те обаче не протестираха пред узурпатopa Зеленски да се изпълни договора опитваха се да не обръщат внимание на Русия.Когато се подписва договор трябва да се изпълни.ДА БЯХТЕ ИЗПЪЛНИЛИ ДОГОВОРА ОТ МИНСК
201
3
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Само удобно сте пропуснали да споменете, че Даниел Митов и Георг Герогиев се опитаха да си направят реклама там и бяха изгонени като мръсни кучета от хората там с викове "червени ***"
200
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия умно красиви са решили да изполват тая случка с децата , ама децата те са във виртулната реалност видеоигра има save ukraine мортал комбат , даим спрат компютрите , там зависимоста е сто процента
199
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
232 хакнат ти е компютъра от бандеровците не сайта тука е пробандер блумбърг
198
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в града ми видях 5 коли с украинска регистрация УА - ВН, това са българи от Одеска област! Разбира се те са българи, да идват когато искат в Родината си ! Но не приличаха на щастливи, подтиснати хора , питам ги , как сте , гледат тъжно не им се говори!
197
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паметникът е на Украински полк. А прокуратурата да си свърши съвестно работата с тези coпoливи Нaциcчета. Сурови наказания . И друг път ако искат да драскат да отидат на паметника на Роналд Рейгън сънародник на истинските виновници за войната в Окраина.
196
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това преду му викаха дребно хулиганство!
195
19
 
14
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Този паметник е част от историята на една чужда сила окупирала страната ни против международното право, възползвайки се от момента и докато българската войска е водела бой с отстъпващите немски войски от Гърция и Албания. Това е маркер на чужда сила окупатор и служи само и единствено за да унижава и напомня на местните българи на кого трябва да се молят. Това не е Руски паметник а Съветски. Даже Путин ненавижда Съветите заради разцепването на Русия на три държави. Да се събори веднага.
194
9
 
13
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Българи, моля Ви,не посягайте повече навашата история!!!Не гледайте безпристрастието на президена ни към всичко!!! Скоро този човек ще напусне България!!!
193
2
 
8
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Спасил Константинопол от арабите, безспорно! Е защо гърците не считат България за освободител?
192
2
 
7
 
! Отговори
До 235 преди 2 години
Там на какви езици се говори? Не е на български де,!
191
11
 
13
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Никой народ не посегнал никога на своето историческо наследство!!!Тованаправихме само ние, българите! Направихме го по времето на Те Радев, който успя ли да се докаже като достоен президен!!? ВИНАГИ СЕ КРИЕШЕ КАТО МИШКА!!!СРАМОТА ЗА НЕГО!!!