Надписи "Убийци", "Слава на Украйна" на паметника на Съветската армия

Пореден протест се проведе в София
27 фев 2022 19:10, Анисия Иванова
392


Пореден ден на недоволство срещу агресията. Граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София и го изрисуваха с надписи "Окупатори", "Убийци", "Слава на Украйна" и "Путин вън!".

В цветовете на украинското знаме е изрисуван и един от барелефите. На протеста бяха и представители на инициативата за премахване на съветския паметник от центъра на столицата.

Недоволните залепиха плакати с лика на руския президент Владимир Путин на монумента. Полицията не се намеси.

Преди дни при подобна акция бяха арестувани трима непълнолетни, които написаха с маркер на постамента Save Ukraine. Столичната полиция съобщи, че разследва действията на своите служители при ареста.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още по темата: надписиУкрайнаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да се протестира срещу убийци. Никой не бива да харесва войната. Само искам да попитам протестиращите:ДАМИ И ГОСПОДА ВИЯ ПРОТЕСТИРАХТЕ ЛИ КОГАТО ФАЩ БОМБАНДИРА ЮГОСЛАВИЯ???????????ПРОТЕСТИРАХТЕ ЛИ КОГАТО ФАЩ БОМБАНДИРА СИРИЯ (ЗА ДА И ОТКРАДНЕ ПЕТРОЛА)?????????????????ПРОТЕСТИРАХТЕ ЛИ КОГАТО ФАЩ БОМБАНДИРА ИРАК( С ФАЛШИВИЯТ АРГУМЕНТ ЧЕ ИМАЛИ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ)¿?????????????????
189
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам го тоя паметник на съветската армия.Той е десет пъти по голям от Паметника на Левски.Не ви ли хваща малко срам.
188
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Руски паметник, на цар Александър Втори е там, велик държавник,освободител, прогресист, добър човек убит от някакъв луд анархист....Няма проблем! *** не и на тия окупатори!
187
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се провери кой ги подстрекава да ни замесват в тъпотии
186
1
 
2
 
! Отговори
Човек с чувства преди 2 години
Драги хора, ако желаете България да стани супер мега държава, тогава ме издигнете да бъда владетел на България!Не се заблуждавайте от моите диагнози!Съгласни ли сте?
185
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опит да бъде съборен Паметника на съветската армия, по-известен сред демократите като *** (Монумент на окупационната червена армия) ще направят симпатизанти на градската десница - и от ДБ, и от СДС, тази вечер като отговор на обществеността срещу руската инвазия в Украйна.
184
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия укропи да ги натикат в контейнери и обратно във "великата" им държава. Тук такива не ни трябват,*** и крадци
183
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В селата и малките градчета няма достъп до по добро образование! Там са още на митовете от фалиралия соц! Това не е София , Варна или Пловдив! Там невежеството е брутално!
182
14
 
26
 
! Отговори
Петър Танчев преди 2 години
Умно красиво интелигентната cволоч вече има пълнен картбланш да развихри прогресивно-демократичен вандализъм в страната. Даже ченгетата, които са си свършили работата, ще бъдат наказани, за дето не са се ориентирали достатъчно добре в днешната политическа обстановка. Все пак промяната продължава. А мен дали ще ме арестуват ако изразя публично мнението си като надраскам със спрей паметника на американските летци на ул. "Козяк", бомбандирали София с демократично-освободителни бомби през 1943 г.?
181
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте го тоя грозен комунистически паметник.
180
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандеровците хакнаха и сайта публикуваха една снимка с кратък надпис
179
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко което е свързано с името Украйна трябва да се премахне за да не се обиди Путин.Влючително и паметника на Съветската армия.
178
13
 
21
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Много жалко,че нямаме добър президент!РАДЕВ СЕ ДОКАЗА,КОЛКО ГОДИНИ,ЧЕ НЕ СТАВА ЗА НИЩО,А САМО СЕ КРИЕ!!! Нямаме добри политици и дипломати!! Нямаме и уважението към руснаците!!!ПИТАМ ВИ :АМЕРИКАНЦИТЕ С КАКВО СА ПО-ДОБРИ И ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ?СЛАВА НА РУСИЯ!!!
177
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да интересно значи има призив от сутринта във фейсбук от фалшивите граждани на ДСБ , значи и полицията знае но не идва , идва когато вече се скарали с гербаджииската агитка
176
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Искам да попитам кой ще се сражава за Пеевски и цялата крадлива зган която от 33 години краде от българския народ
175
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков как не ги е арестувал още? Вчера Дамаджаната арестува 3 деца докато драскали по паметника. Наш Рашков брани паметника с нокти и зъби.
174
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украински и Белоруски фронт е наименование на щабовете на Съветската армия!Не че Украйна и Белорус са били Германия! То ако беше така Германия щеше да ги прабие за една седмица!
173
7
 
5
 
! Отговори
трагикомично преди 2 години
какви граждани мартин заимов от ДСБ направил сайт демонтирайте с 9 човека и въпросната фейсбук стр която назовали граждани е тия помиярковци от ДСБ и ДБ една лодка хора но на заплата на сорос пфу какви *** да ходят доброволци в украйна , а и залепили плакатите на англииски срещу путин /значи пак техни / , обаче да му се невиди дошъла и агитка на герб с Даниел Вълчев който не проверил че зад фейсб .стр граждани за събаряне на паметника стои ДСБ Бой настанал
172
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе бацета брадърушките винаги се опитват някого да спасят, но понеже не разбират благородните им подбуди-всички им пречат!
171
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е паметник на Украинската армия.Да се махне