Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
18
 
13
 
! Отговори
опетков преди 2 години
Беше министър на всичко друго, но не и на България. Заслужава вечен позор и поругание, като всички московски, пропутински мекерета. На коя България си служил, бе чугунена червена главо, на която служите всички рублофили, ***. Позор си за пагона и за армията! Всички червени генерали сте агенти на ГРУ и трябва да визритат незабавно от топлите местенца, където сте се вкопчили като пиявици.
250
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
достоен и почтен българин.
249
12
 
24
 
! Отговори
L. преди 2 години
Само т-ъ-паци пишат тук. Янев им е трън в очите, щото гарантира стабилност при свалянето на т-и-квата. А сега е трън на новите, щото зае ЕДИНСТВЕНАТА правилна позиция да каже на простоКиро да е внимателен в изказа, че Кремъл от 1000 години си е злопаметен. Просто като гъбена чорба, сори - като пишещите тука.
248
15
 
9
 
! Отговори
toma преди 2 години
Да, ти си на Путин министър.
247
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин Точно Янев ще те превърне във втора украйна.
246
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯНЕВ = ПРЕДАТЕЛ!
245
17
 
11
 
! Отговори
тито преди 2 години
Янев, не бъди наха.лен, нали уреди отрочетата на сладки държавни службички /БЕХ и Булгаргаз , без конкурс/ , пий си водката и гледай руска телевизия. "Много достоен генерал, с опит..." от бюрата в канцелариите.
244
13
 
27
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Стефан Янев е уравновесен и добър в политиката. В такива тревожни времена, на България са необходими трезви и умни хора. Такъв е Стефан Янев.
243
9
 
36
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Един от малкото трезво мислещи хора. Киро подлогата парашутист ще ни превърне във втора Украйна.
242
11
 
30
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Достоен бьлгарски министър за разлика от киро канадеца
241
8
 
28
 
! Отговори
СС преди 2 години
Съжалявам, че гласувах за Киро. Вярвах, че като непредубедени млади хора те нещо ще направят, но не, тотална нула. На следващите избори ПП губи моят глас. ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НЕ ГЛАСУВАМ! И само да попитам, някой чу ли изявлението на Ердоган снощи и позицията на Турция?Колкото и да не го харесвам, не мога да не призная, че точно това е национално отговорна позиция в този момент!!!
240
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е на Радев, Радев е на РЕШЕТНИКОВ! ВСИЧКИ НА ПУТИН И ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ЧЛЕН НА ЕС И НАТО!ВСИЧКИ СЪНУВАТ ВЕЛИК ЕВРАЗИИСКИ СЪЮЗ! А НИЕ!НИЕ СМЕ ....ЩОМ ПОЗВОЛИХМЕ РЕШЕТНИКОВ ДА ОПРЕДЕЛИ ГЛАНОКОМАНДВАЩ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
239
28
 
18
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Янев е една червена мишка,дето сънува нов 9 септември!
238
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е идеалния кандидат за премиер на едно бъдещо марионетно проруско правителство в задунайска губерния.
237
10
 
23
 
! Отговори
За България преди 2 години
На всички наши политици трябва да им е ясно , че са там за да защитават интереса на народа!Интереса ни е да плащаме евтин газ и петрол, и да имаме ток! Също така не искаме да ни стрелят и да водим бойни действия срещу руснаците, както сега им се наложи на украинците, заради икономическия растеж на Америка!!!! Даже не е за ЕС! ЕС ще пострада и той!!!!!
236
14
 
14
 
! Отговори
К Зарков преди 2 години
До Щерю Всеки русофил заслужава да бъде заточен в Русия за 1 година да види колко е хубав живота там и тогава да лае в нета против демокрацията!
235
5
 
22
 
! Отговори
Вие го избрахте преди 2 години
Г-н Янев Кирил Петков и това правителство са ваша рожба и тази на Радев. Вие ни ги натресохте на главата. Ако не ги отстраните докато е време те ще направят куп поразии на страната. Вие сте длъжен да поправите своята грешка. Кирил Петков взе властта с лъжа и вие го оневинихте. Човек,който лъже веднъж за власт и пари ще излъже още много пъти. Той няма съвест и доблест. Видя се, че не само е неподготвен да води държавата ни, но е вреден. Петков дойде от нищото и вие му дадохте съдбините ни.
234
17
 
16
 
! Отговори
Айше преди 2 години
Всчики видяхме какъв патриот си генерале.*** руска!Русофилите сте най-големите национални предатели!
233
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглеца Киру простото да си взима фашизоидния рапар депутат с обратната захапка и да си ходи от където е дошъл , да си вземе и миризливия зелен сертификат наглеца
232
6
 
22
 
! Отговори
1 преди 2 години
Г-н Янев,да не би да си опитал ,от без глутеновите торти,че те нарича мой министър,браво за отговора ти.