Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
6
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Не беше, ама беше ... И ти си един, Стефанее ...
190
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До absurd За какво става?
189
14
 
32
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Янев е един от малкото които стават
188
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да го разбера Янев. Той е един от екипа на Премиера. Последна дума има Петков. Като не му харесва шефа, да си ходи. Има и други годни за министри на отбраната.
187
38
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Абе,Янев,абе,шапкар!Ако не те одобри министър-председателя на една държава,какъв министър ще станеш,а?!Така,че,първо си негов и ако те упълномощи ставаш министър и работиш(не служиш).Май нещо тотално си се объркал.Много ви пораства работата,като се докоснете до властта,ама понеже винаги ще си останете прости шапкари,не осъзнавате,че този,който ви я дава,може да ви я вземе по всяко време!
186
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 221 *** ФатмакТи не псе надувай много да не се спукаш , че си бременен и е опасно за нероденото тиЖендарче
185
1
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
На жена ти в устата са му топките, там виж първо.
184
31
 
5
 
! Отговори
Тъп Фатмак преди 2 години
Не може да разбере йерархията във властта, много ясно, че е министър на Кирчо-*** ... да прочете малко да не се надува фъ шкията руска!
183
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България всичко е наопаки, даже и поговорките - умрялото куче извади нож на простоКирчо... не бил негов министър. А бе ти и мой министър не беше, а в момента вече ептен никакъв министър не си. И да сме наясно - министър на България означава да се бори за интересите на България...
182
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев беше най-разумният премиер в цялата нова история на България!
181
7
 
25
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Що говори с Кире, вместо да му завърти сополите на запетайка...
180
6
 
18
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 2 години
Румен Радев предаде Стефан ОТ СТРАХ ДА НЕ ГО ЗАСЕНЧИ. НЯМА ДА ПРАВИ НИКАКЪВ НОВ ПРОЕКТ С НЕГО ПАК ПОРАДИ СЪЩИЯ СТРАХ ОТ ЗАСЕНЧВАНЕ. ТОВА БЕШЕ И СТРАХЪТ МУ ОТ БОРИСОВ. Той е една напълно куха празна лейка с много висока себеоценка - мисли се за пълна лейка.
179
13
 
6
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Човек местен на всеки 2-3г. от длъжност на длъжност, предимно чиновнически, обиколил куп отдели, пенсиониран на 54г. какво може да се очаква от него?Никъде за нищо не става, освен за шпионаж...и започна да се изявява като незаменим.Всяка жаба да си знае гьола!
178
34
 
8
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Аз съм министър на България, не ,не си ти беше, ти си уволнен ,ти си господин никой
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите и почтеност, тоя май е превъртял, няма такива манипулатори като Сърбите, половината и история е фейк, а на макетата историята те са я измислили.
176
7
 
34
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ДНЕС ВВС НА УКРАЙНА БЛАГОДАРЯТ ЗА 16 САМОЛЕТА МИГ 29 И 14 СУ25. ЗАТОВА Е СВАЛЕН ЯНЕВ. ЗАЩОТО Е БИЛ ПРОТИВ. УПРАВЛЯВА НИ КАНАДСКА ЛИВАДА, ПЪЛНА С ГЛУХАРЧЕТА. БЕЗУМИЯ, ХИЛЕНЕ И ПР.ОС.ТАЩИНА.
175
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
"което спомага да съхраним националната си идентичност " -- на Кирчо началниците са против това
174
5
 
8
 
! Отговори
До преди 2 години
"Не си негов, това е ясно, ама чий си?". Както се оказа, не е и на Радев. Това явно го прави просто загрижен българин. Явно вече толкова ни размиха понятията, че не можем да разберем кога на някой наистина му пука за тази държава.
173
14
 
8
 
! Отговори
това е преди 2 години
И ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ПОДОБНА НА ТУРЦИТЕ.....А ТУРЦИТЕ СА ЛУКАВИ,ПОДЛИ,ПРЕДАВАТ СЕ ЕДИН ДРУГ ЗАРАДИ КЕЛЕПИРА.....ЗАЩОТО БЪЛГАРИНЪТ Е ПРАБЪЛГАРИН В КРЪВТА СИ,А ПРАБЪЛГАРИТЕ СА ТЮРКСКО ПЛЕМЕ-ТО И ЗАТОВА Е ИМАЛО "ХАНОВЕ" ПРИ ТЯХ,КАТО КАТО ТАТАРСКИТЕ И КАЗАХССКИ ПЛЕМЕНА-ЧИНГИЗ ХАН,ХАН АСПАРУХ И Т.Н.....СЛАВЯНИ СА СЪРБИТЕ -ЮГОСЛАВИЯ И ЗАТОВА СА ПО-ПОЧТЕНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ.....ЗА ЖАЛОСТ НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО.....
172
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Янев си осната един от малкото български генерали българин и родолюбец, патриот, милеещ за България и народа си. Този човек е истински воин, без наколенки и затова е неудобен и на Петков и на Радев и на някои от вън.