Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефан Янев беше 1 от двамата най-достойни хора в това ocpaнo правителство ... Вторият беше Бойко Рашков ... Казвам "беше", защото ми се струва, че и на него ще му скроят "шапка" ..
210
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, само за това, че се подигра с българските генерали, ще се махнеш мошенико, отделно, че си искал и да ни оставиш без самолети и да оголиш България без самолети! Киро, където и да отворя, цял народ те оплюва и псува, добро няма да видите, вашата партия трябва да се махне на следващите избори, заедно с теб и приближените ти, защото ви мразят! Гледах и интервютата ти, типичен предател, добре, че Нинова отвреме на време ти набива спирачки, че ти си некомпетентен, продажен и *** отвсякъде
209
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достоен мъж и истински български генерал, Гопспод здраве да му дава, да му е честита баба Марта на него и на всички хора и да донесе здраве, щастие, късмет!
208
2
 
21
 
! Отговори
Sharki преди 2 години
Аман от фили и фоби Човека Янев е прав. Учете я тая история. Цар Борис 3 не изпраща, на източния фронт нито един български войник, въпреки, че сме в тройния съюз. Единствената му грешка е символичната война.
207
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е генерал с натовски пагони и петолъчка на челото! РАДЕВ ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА И ЯКО СКРИ ПЕТОЛЪЧКАТА
206
5
 
39
 
! Отговори
Дядо Кольо преди 2 години
Честит рожден ден ! Честита Баба Марта, господин Янев. Бъдете здрав, кураж и мъжество си имате. Не заслужават даже и внимание смотаняците около вас . Жалки индивиди.
205
6
 
55
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Значи всички трябва да славословим западните марионетки,а когато сред тях се окаже и достоен човек,със мнение,различно от тяхното,тогава да го низвергнем?Ето ни демокрация в действие,ето ни евробезценности,ето какво разгражда България отвътре!
204
6
 
55
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Един достоен човек
203
42
 
8
 
! Отговори
Олд преди 2 години
Хубав ден за БГ-тръгна си единия зелен чорап,кога другия.
202
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па кой точно и кога е гласувал за него?! Чак обръщение ще прави от ...фейсбук.Видях протеста за него, 15 бабички някъде.
201
11
 
22
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Има много малка вероятност това, което казва Янев да е от пробудената му съвест, нека не забравяме че по заповед на Faтмaka въведе фашисткия сертификат. Иначе в този момент единствените, които трябва да отидат в кофата са 6okлyцитe от ПростоПодметките и най-вече ПростоБашПодлогата лицето петков заедно с останалите слуги от Герб, Дпс, Дай България, Итн и Нинова - демек разпускане на Театъра.
200
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният шамар за наш Киро. Браво Янев! Достоен българин, достоен генерал!
199
7
 
37
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Замислям се .....заставаме срещу Русия ...слушаме и изпълняваме САЩ .....ЕС каквото ни каже го правим ....Един ден ако Турция поиска югоизточна България кой ще я спре ? НАТО ? Нямат право да се месят по закона им ако има конфликт между две съседни държави членки на НАТО ! ЕС ? Турция ги направи криви само с едни бежанци ......Русия ? Ааааа тя е агресор не не ....Ще разчитаме изцяло на бойната способност на онея самолети Ф-16 от 1972 г. 6 ли бяха 8 ли бяха ....все тая ....ааа сетих се 0 бяха
198
5
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Така ли не разбрахте че собственик на Територия България е Чичо Сам !? Утре да каже да си сменим името ...ще го направим ...ще ни убедят че така е редно понеже всички държави са го правили ще го натякват и накрая ще стане .....Ние сме една малка територия .....без нищо собствено ....дори и мислене и искане ....Що дори ни избиха животните защото трябваше да изядем остарелите резерви на Държавите .....щом ни натресоха домати от Аржентина и Испания ...Чесън от Египет ....
197
4
 
5
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Фейсбук инфлуенсър стана той!
196
8
 
28
 
! Отговори
До 235 Анонимен преди 2 години
Разбрах че Янев е добиче щото не е дал самолетите ни МИГ-29 и Су-25 ( според Комисаря по външната политика на ЕС Борел и украински депутат) да бъдат пребазирани в Полша и да нанасят удари от полска територия. Питам се какъв е Просто Киро който натискаше Янев да предложи решението и след като не го пречупи му поиска оставката И ПРЕД ВСИЧКИ ЗАЯВИ НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ че НЯМА ТАКОВА ИСКАНЕ.Като не е Руска *** да даде изтребителите и си пийте хапчета КАЛЦИЕВ ЙОДИД които поръча за да ви пази!
195
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стефчо, чао, Стефчо чао, Стефчо чао, чао, чао!!!
194
7
 
29
 
! Отговори
Кокор преди 2 години
Преди гледах коментарите тук, да се забавлявам. Сега гледам, не вярвам, че народът е толк *** и сляп. Приемам, че са *** НАТОвари, без собствено мнение.
193
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО Преди България са балтийците.
192
3
 
25
 
! Отговори
ББ падна ли затова? преди 2 години
Промяната дойде да смени стила на ББ да командва министри и НС.Просто Киро каза че според Конституцията"Аз съм Пръв сред равни".Никъде в Конституцията не пише че Министър-председателя е началник на министрите.Министрите се отчитат в НС а МС е Колективен орган който взима решения с ГЛАСУВАНЕ. Просто Киро надмина ББ той поне само казваше че той сменя министрите (а това прави НС) но поне не говореше "МОИ МИНИСТРИ"и"НЕ МОГАТ ДА ИМАТ МНЕНИЕ".Конституцията:"Министрите ръководят политиката в мин-вото"!