Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си негов, това е ясно, ама чий си?
170
13
 
7
 
! Отговори
ТЕАТЪР ПО ШЕКСПИР преди 2 години
ОФ-РАДЕВ =ДС/БКП..... КОНТРОЛИРА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ВСИЧКИ МИНИСТРИ..... .... ЯНЕВ е ПЛАН"Б"...... АКО СЛУЧАЙНО РУСИЯ ПОЛУЧИ ПРЕВЕС НАД НАТО-ВЕДНАГА ВЛИЗА ПЛАН"Б" - И БЪЛГАРИЯ ЩЕ МИ Е НА СТРАНАТА НА РУСИЯ....... ТОВА МОГАТ, ТОВА ПРАВЯТ ПОДЛИТЕ БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТИ...
169
16
 
33
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Надявам се Янев да оглави новата партия, която ще издуха Канадската ливада и глухарчетата в нея.
168
9
 
42
 
! Отговори
Мале малий преди 2 години
Той моят 13 годишен син разсъждава по- мъдро от Кирчо Парашутиста.
167
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко прави са били нашите възрожденци които са се делили на патриоти и русофили т.е. предатели. С течение на времето обаче русофилите подмолно се обявиха за пратриоти и сега няма по долна сг.ан от самообявилите се за патриоти от Атака, ВМРО, БСП а напоследък и най отватителните "патриоти" от Възраждане.
166
25
 
9
 
! Отговори
ДО SS преди 2 години
Днешният "елит" е именно резултат от обезглавяването на българската нация под наставленията на болшевишкия съветски ботуш.Даже племенникът на изключително заблудения русофил Иван Вазов не е пожален - д-р Иван Вазов, кръстен на своя чичо.Но тази връзка един русоРоб не може да направи с промития си мозък. Интересно как всички вие ползвате благинките на "изгнилия" Запад - и колите им, и интернета им, и смарфоните им, и лаптопите им, и телевизорите им, и домашните им електроуреди...
165
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф- ВЪН!
164
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази вечер и Радев се отрече от него. Оставяме го на Митрофанова. Тя ще го утеши!
163
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя руски миризлив г.а.лош Янев освен да лази в краката на руснаците нищо друго не е правил и няма и да направи през жалкия си живот. Целият свят е застанал срещу убиеца Путин, а мерзавеца Янев ни обяснява че работел за България. Ти си неспособен да работиш за България. Русофилът е неспособен да работи за България, колкото и да се мъчиш да ни убедиш в обратното.
162
28
 
17
 
! Отговори
BG преди 2 години
Янев тихата стъпка нищо не направи ни като министър председател два пъти,ни като военен министър,прсто си беше едно недоразумение на висока заплата
161
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Негов си, защото той е премиерът, и затова той носи отговорност за своя кабинет, а неговото име остава в историята, не твоето. Целият свят открито подкрепя Украйна, само ние се държим като ибр_икчии на психясалото от преяждане с власт джудже. Жалко за руснаците - те имат по-драматична съдба и от нашата - никога, никога, абсолютно никога не са били свободен народ, и то поробени от своите. Германката Екатерина Велика е искала да премахне крепостничеството, руските дворяни са били против.
160
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев- фурнаджийската лопата
159
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първото качество на ,,достойния човек,,е да си държи на думата. Тоя веднъж се клел във вярност на бай Тошо, после на Желев, сега на Киро. Е най- накрая го изритаха. Много ясно. Няма как и душата в рая и в ръката оная
158
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старчокът го е шубе да диша, тия го превъзнасят. 25 човека го подкрепиха. Факт
157
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достоен човек за разлика от куклите, които се готвят да докарат още една национална катастрофа в угода на кукловодите си.
156
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мноого си е повервал. Говори с реториката на Сидеров и Копейкин. Какво очаква. Да успее. Много е краен. Но пък виждаме как е пречил активно на страната ни да се преустрои в посткомунистическа . Чао,дърто червено изкопаемо
155
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако той беше останал премиер, нямаше да сме на този хал...един достоен български генерал...Киро *** много има да учи от него
154
8
 
24
 
! Отговори
SS преди 2 години
Обвиняват ,че комунистите след 09.09.1944 год били изтрепали ,,елита" на нацията !АКО И ТОГАВАШНИЯТ ЕЛИТ Е БИЛ КАТО ДНЕШНИЯ ЗНАЧИ МАЛКО СА ТРЕПАЛИ !
153
8
 
29
 
! Отговори
SS преди 2 години
ДО ЕВРОАТЛАНТИЧЕТАТА ! ПОМНЕТЕ !!! ЕДИН ДЕН ЩЕ ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД !!!
152
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този янев е мнистър на путин, не на България.