Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век

Войната в Украйна едва ли щяла да приключи на 9 май
25
Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век
Снимка: БГНЕС

Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век. Краят идва тогава, когато диктаторът е изчерпал всичките си възможности, коментира бившият министър на образованието проф. Веселин Методиев пред bTV за войната в Украйна.

„Аз лично не съм оптимист, че това ще свърши, както някои казват на 9 май, защото щяло да има парад в някои от сринатите градчета. Дано да бъда опроверган“, посочи историкът.

„Аз съм участвал в ситуация, в която трябваше кураж, когато имаше война - атаката на НАТО срещу диктатора Милошевич. Видях как този кураж беше събран от една група хора, но забележете при едно мнозинство от 134 депутати при едно консолидирано правителство и президент, който влизаше в абсолютна хармония с  мнозинството и правителството. Всички институционални фактори бяха окуражени от своите лидери. Сега е различно, сега има разноговорене, има страх. Мен даже ме е срам по човешки като патриот като го виждам този страх“, отбеляза той в коментар за помощта на България към Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: войнаукрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Русия да върне ядрените оръжия които Украйна и предава 1994 съгласно договора от Будапеща
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресия на НАТО срещу Украйна. Агресия на Украйна подкрепена от НАТО срещу Луганската и Донецката народни републики. Едни и същи хора в България подкрепят агресора.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, лесно е да лаеш срещу този , от които се страхуваш, когато не е срещу теб!Що се отнася до патриотизма , кажи на хората , че си от стар фашистки род, та да четът тъпотийте ти с едно наум!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - 13А ти ако мислиш, че Путин ще реши дори и един твой проблем - жестоко се лъжеш.
18
3
 
4
 
! Отговори
Полковник преди 2 години
Според този професор сегашното не е война, а военен конфликт. Когато НАТО бомбандираше Сърбия, това не се считало за нападение, а за отбрана. В България има много фурнаджийски лопати, особено сред политиците. Лично аз не знам да има отбранително оръжие. Когато САЩ се бият в Ирак или Афганистан, те са се отбранявали. Никой обаче не ги е питал какво правят там. Та така са нещата и със сегашната военна операция в Украйна.
17
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Да и всички започват от сащ....
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атаката на НАТО, значи все пак си дойдохме на думата, че НАТО не е отбранителен съюз.
15
4
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Американците са виновни! Преди да се създаде тази държава, било е само мир и разбирателство, особено в Европа и Азия, хората не са знаели какво е война. Из мислите на един *** русофил.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само животът на руските крепостници се движи от 9 май до следващия 9 май. Един ден гордост, пъчене и биене в гърдите колко са велики. В останалите 364 дена робска духовна и материална мизерия за 95% от населението. Путин може само да им каже като онзи английски крал от 14 век - Крепостници си бяхте и крепостници ще си останете, но в несравнимо по-тежко положение (100 евро минимална заплата и 50 евро минимална пенсия). Чакайте следващият 9 май за да се нахраните с гордост, че сте крепостници!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 - много са забавни наивници като теб, които се реят в облаците по цял ден и явно си мислят, че ако Путин утре пукне ще му се решат всичките проблеми. Добре, че е тоя Путин, че да имате кого да обвинявате за всички нещастия по света. Дали някой си вярва, че като се махне един диктатор целия свят изведнъж ще стане само любов и светлина или просто на негово място ще дойде друг? Имате мозък - използвайте го.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТИ ПЪК ОТКЪДЕ СИ СИГУРЕН В ТОВА...ДА НЕ БИ ТУРСКИЯТ ГЕНЕРАЛИТЕТ ДА ТИ ДОКЛАДВА ЛИЧНО НА ТЕБЕ КАКВО ИМАТ И КАКВО НЯМАТ!ТУРЦИЯ ИМА МЕРАЦИ ЗА ВОЕННО НАХЛУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ОТ ОСВОБОЖЕНИЕТО 1878 Г...СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА(ТУРЦИЯ ТОГАВА Е НЕУТРАЛНА),ОФИЦИАЛНА АНКАРА НЕ Е СПИРАЛА ДА ИЗРАБОТВА ПЛАНОВЕ ЗА ВОЕННО НАХЛУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ.ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР СПАСЯВАШЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОДОБНА ИНВАЗИЯ...РАЗБИРА СЕ ЧЛЕНСТВОТО В НАТО НЕ ОХЛАДИ ТЕЗИ ТУРСКИ МЕРАЦИ ЗА ТУРСКИ ТАНКОВЕ В СОФИЯ.
11
8
 
6
 
! Отговори
Кога ще приключи! преди 2 години
Войната ще приключи в оня миг, когато жужето натисне копчето на ядреното куфарче, когато феодална Русия ще изчезне от лицето на Земята, защото с Пентагона шега не бива.Това ще създаде много грижи на привържениците на путинизма у нас, защото, за да избягат от ударите на закона ще трябва да се укриват.
10
4
 
3
 
! Отговори
до проф. Методиев преди 2 години
Проф. Методиев, ако сте патриот, няма от какво да вие е срам. Тук не става въпрос за страх, а за премерени действия.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция беха все още военна сила до миналия век,сега са едни микроби като нас..нямат ракети,нито изтребители нищо!!
8
4
 
3
 
! Отговори
Хлебни дъждове преди 2 години
Веско получил просветление - СВО едва ли щяла да приключи на 9-ти Май. Не знам защо при споменаването на 9-ти Май, всички си мислят за най-близкия Ден на Победата и забравят, че 9-ти Май ще има и 2023 г и 2024 г. Русия и Президентът Путин не бързат за никъде. Само през тази година само ФРГ ще плати на РФ рекордните 33,9 млрд ойро за нефт и газ.
7
2
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Това е демократична операция
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕРДОГАН Е ПО-ОПАСЕН ОТ ПУТИН И НИЩО ЧУДНО НЯКОЙ ДЕН СВЕТЪТ ДА ОСЪМНЕ СЪС CNN BRAKING NEWS:TURKEY HAS INVADED INTO BULGARIA!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще приключи, ако политиците им я спрат. Ама Зеленски, Кулеба и подобни недоразумения на природата се интересуват много повече от парички, отколкото да спасят народа си. Сега изглежда ще се влачи три месеца, както и войната в Сърбия навремето.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ТУРСКОТО НАХЛУВАНЕ В ИРАК ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ КАКВО Е?
3
1
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
при всички положения преди 9ти май ама годината не е ясно дефинирана още - всичко върви по план!