Църквата празнува Малка Богородица

На този ден се чества рождението на Христовата майка
8 сеп 2024 09:00, Анисия Иванова
8
Църквата празнува Малка Богородица
Снимка: БГНЕС

На 8 септември Православната църква отбелязва празника Рождество на пресвета Богородица, известен в народната традиция като Малка Богородица.

На Малка Богородица се чества рождението на Христовата майка.

Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години бездетие.

За нея било благовестено, че тя е благословение за хората и ще послужи за спасението на човечеството. Този значим ден от църковния календар е ден на радост и надежда.

Църковни химни ще огласят празничните богослужения с надеждата, че с рождението на Божията Майка се благославя човечеството, защото пред него се открива пътят към блаженството във вечността.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Малка БогородицаБПЦ
Още от Общество
Мистерия с Панагюрското златно съкровище: Мени си теглото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ни интересува нас това Атеистите :)))
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честит имен ден!
4
4
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 седмица
Лъжеш, Украйна забрани не християнството, а руската сатанинска църква на кремълския антихрист. Христос забранява да се посяга на деца, а руската сатанинска църква одобрява. Скоро враговете на Украйна и Израел ще горят в адски пламъци.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна забрани християнството, че мола ви са било руско наследсво. Я да си препрочетат учебниците по история и да им просветне. Но украинци да четат? Имат ли поне една книжарница в Киев?
2
3
 
22
 
! Отговори
Честит празник преди 1 седмица
Честит и благословен празник на всички! Богородице, Дево, радвай се, благодатна Марие, Господ е с тебе. Благословена си ти между жените и благословен е плодът на твоята утроба, защото си родила Спасителя на нашите души.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки богородичен празник през годинатаа може да бъде честван от Мариите като техен имен ден. В Гърция например за имен ден на неомъжените жени и момичета, които носят това име, се счита празникът Въведение Богородично. Да е честит празникът на нашите Марии.