Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас

Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв., смята той
Обновена: 20 юли 2023 11:02 | 20 юли 2023 11:02, Нели Христова
792
Шеф Петров за пържолите за 500 лв.: Цената е ниска, много глупаци около нас
Снимка: Facebook

Известният готвач Борис Петров коментира разразилия се в социалните мрежи скандал за семейство, което платило 650 лева сметка за три пържоли в ресторант на морето. Шеф Петров заяви, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци", написа известният готвач.

"Тъй като от известно време се върти един клип с едно семейство което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и родно, качвам тук две снимки от магазин за месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант", пише още известният готвач.

Още по темата
Той пояснява, че въпросното семейство яде селектиран Рибай, вероятно Блек Ангъс Небраска USA, като цената за килограм на това месо е 200 лева в магазина, както в България, така и в Европа.

"Надценката от 75%, която го прави 350лв. е дори ниска. Ако сложите всички данъци и осигуровки на един ресторант, печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо. Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там, ядете Скариди-Лайнарки  по 5 лв. и викате евтино. Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв., не 600лв.", смята Петров.

 "Не искам да съм адвокат на измамите по Черноморието, но случаят не е такъв. Той просто показва колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки", заяви готвачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
0
 
11
 
! Отговори
До Пян преди 11 месеца
Тази статия е продължение на основната, дразни тъпанарщината на поредния готвач с претенции. Да, вероятно готви по-вкусно някои неща от мен, но е въпрос на вкус. Ами да готви, а не да се изхожда.
540
3
 
1
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 11 месеца
Чакйте малко! Изобщо не знаете какъв е случаят. Кой е клиентът, къде и какъв е ресторантът, какво и как са поръчали, какво е казал сервитьорът и т.н. На мен НЕ ми стана ясно от публикацията, ОБАЧЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СЕ ИЗКАЗВАТ КОМПЕТЕНТНО!!! Нито защитавам ресторанта, нито клиентите - никакви не са ми. Само казвам да нехвърляте по вентиратора без достатъчно информация, щото много цапа.
539
1
 
1
 
! Отговори
Ресторант Вара преди 11 месеца
Снощи показаха заведението - непицария, немехана, страбък модерно американско . Дълго с нисък таван . синя боя . Хората явно са се обидили на гасарбайте от търгояище и лъжат , клетви слагат . на старбук шефа го съдят за атаките към нап с лични данни . В такава обстановка как се яде . 35 градуса , нервни хора . мани-мани , здравословно - тея са обратни
538
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАП къде сте?
537
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предупреждение ясно, но не е казала колко горе-долу ще струва. 3 пържоли 1,350 и при тази цена си е чисто обирджийство. И то на място, където не се влиза с костюм, а по джапанки.
536
3
 
4
 
! Отговори
Western преди 11 месеца
Не знам точно какво е станало, но слушах, че сервитьорката ги е предупредила, а те арогантно не са искали да я слушат, поръчали са най-скъпото, после реват.
535
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе няма ли кой да ги провери тези, какво реално предлагат, каква е надценката и плащат ли данък.
534
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уважаваме ви драги шефове на кухня, когато си стоите в нея и приготвяте нещо вкусно, а не украсена чиния. Не сте ни необходими по медиите.
533
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Такива ястия се готвят в най-реномираните ресторанти,едно селско кръчме едва ли може да докара Мишленски вкусове.Бай *** ще готви стек рибай ха ха!Господина го изкараха глупав ама човека чинно си плати без да прави проблеми,тук колко ще извадят тия пари без скандак с библейски пропорции!
532
4
 
5
 
! Отговори
манчев преди 11 месеца
петроф посерковец, деляна забавна . кико води войни
531
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвача Петров-наглец със селяндурски манталитет и вулгарен речник !
530
2
 
2
 
! Отговори
има надежда преди 11 месеца
щом шефът на ксп се обади . живеем в свят с нередности, които отвсякъде ти бърникат в очите и спорещи хора . Сумистите ядат нормални паржолки 150-200 грама . Явно целта е да се смъкне кожата до кокал на усмихнатите корортисти и за 2-3 дни да си ходят , а домакините да се чекнат и да си правят селфи с варненските " шеф" , като деляна писала за протестърка че нормално е размъкната и ходи полугола за да оправдае убииствата зад колоните и бруталните изнасилства от хората на боко и гешев . Добре е че
529
10
 
4
 
! Отговори
Тото преди 11 месеца
за някакъв абориген,дето едно меню не може прочете,се изписаха тонове глупости.
528
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А е я ми дай фактурата да видя, от къде купи това месо и да не се окаже, че е от на старата крава майка и от Бусманци.
527
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвачът дето, му е тежко да живее с ***, да каже в кой реномиран, от висока класа ресторант в Европа ще тупнат на клиента половин кило пържола. Да коментира колко е вероятно, тия да са мерили пържолите със все леда по тях, както са изкарани от фризера, където се съхраняват от миналата година. И да вземе да се осъзнае, че цени на 100 гр. по света има само в заведения с клас "закусвални". Само дето там не предлагат неща с претенции да са specialty food.
526
3
 
13
 
! Отговори
Прав е шеф Петров преди 11 месеца
Цената на пържолите ниска - заплатите високи, какво по дяволите иска Българинът!
525
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Онзи татуриния с японски познания няма ли да се изкаже.
524
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Готвач Петров, паднахте до дъното. Готвач Ангелов с това предаване се унищожихте.
523
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мурафетите на тия нямат край,пържолата била 400-450 грама и теглото ти го таксуват като суров продукт,масово ни ръгат бразилски телешки Ribeye стек който е на цена около 50 лева за килограм!
522
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Палячооо, ако не беше Хелс Кичън никой нямаше дс те знае бе. Квартален скараджия с криви зъби. Кой ти даде правото да се обаждаш където не ти е работата. Изхвърляш се като *** на мокър пясък